OROSZORSZÁG – WALES

A B jelű négyesben is az EB 3. csoportkörét rendezik meg ma 21 órától. Ezen fordulóban minden csapat ugyanabban az időpontban játszik,melynek oka,hogy így kevésbé befolyásolhassák az együttesek az eredményeket. Mai összecsapásunk melyet górcső alá veszünk az orosz walesi összecsapás. a csoportot jelenleg Anglia vezeti 4 ponttal. A csoport második Wales 3 ponttal, a csoport harmadik Szlovákia 3 ponttal s a negyedik helyen állnak az oroszok. A walesi együttes a nyitó körben némi meglepetésre Szlovákiát győzte le 2:1-re míg az Orosz válogatott szintén meglepetésre 1:1-es döntetlent játszott Angliával. A második körben Wales egy végletekig kiélezett meccsen Angliától kapott ki 2:1-re, míg az Orosz együttes Szlovákiától szenvedett 2:1-es vereséget. Az elmúlt fordulók láttán s a bukméker irodák tippjei szerint ezen a mérkőzésen a walesi együttes az esélyesebb. Az Oroszok játéka eleddig nem hozta azt a színvonalat melyet tőlük elvártak. Amennyiben ma Wales együttese nyer biztosan továbbjut, ha döntetlent játszanak akkor is minden bizonnyal de a többi eredmény még beleszólhat. Walesi vereség esetén a többi eredménytől függően még tovább juthat a válogatott. Az orosz válogatott ha nyer 4 ponttal a többi eredménytől függően juthat tovább, döntetlen vagy vereség esetén búcsúznak az EB-től. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Oroszország: Akinfeev;Berezutski;Ignashevich;Kombarov;Smolnikov;Mamaev;Gulshakov;Kokrin;Shirokov;Smolov;Dzyuba

Wales: Hennesse;Gunter;Chester;Williams;Davies;Taylor;Ramsey;Ledley;Allen;Bale;Vokes

A mérkőzést az Orosz válogatott kezdte. Az első percben Bale ment át a védelmen majd lövését Akinfeev védte bravúrral. A 11.percben egy walesi szabadrúgást követően Allen passzolt Ramsey elé aki higgadtan lőtt a kapuba 0:1! A 12.percben Kokorin lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 16.percben Vokes sárgult be. A 20.percben előbb Taylor ért a kapu elé s lőtt kapura de lövését Akinfeev védte majd az ismétlést is Taylor lőtte kapura ám ezúttal már betalált 0:2! A 25.percben Hennessey védett nagyot egy orosz szögletet követően. A 27.percben walesi szöglet következett melyet követően Dzyuba lőtt kapura de Hennessey hárítani tudott. A 30.percben Akinfeev védett hatalmasat Vokes lövését követően. A 34.percben walesi szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 35.percben orosz szöglet következett melyet követően Dzyuba maradt lesen. A 38.percben Bale lövését követően Akinfeev hárított bravúrral. A 40.percben perben Bale lövését védte ismét bravúrral Akinfeev. A hosszabbítás 1 perc, melyben Ramsey tört a 16-oson belülre de lövését a védők becsúszva blokkolták, ezt követően Smolov lövését követően Hennessey védett bravúrral. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a walesi válogatott kezdte. A félidőben Berezutski érkezett Berezutski helyére. A 46.percben walesi szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 47.percben ismét Bale lövését védte Bravúrral Akinfeev. Az 50.percben ismét walesi szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 52.percben Shirokov helyére Golovin érkezett. Az 55.percben Bale lövését védte ezúttal is Akinfeev, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. Az 58.percben Bale lőtt a kapu mellé 25 méterről centikkel. A 63.percben Glushakov lőtt a kapu bal oldala mellé lőtt. A 64.percben Mamaev sárgult be. A 67.percben ismét Bale lőtt Ramsey passzát követően ám ezúttal már a hálóba 0:3! A 70.percben Samedov  érkezett Smolov helyére. A 74.percben Edwards lépett a pályára Allen helyett- A 76.percben Ledley helyére Coleman érkezett. a 79.percben Ignashevic lőtt a kapu mellé távolról. A 83.percben Dzyuba lőtt a keresztléc fölé. A 88.percben Ramsey lövését blokkolták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc, a 91.percben orosz szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a walesi válogatott elképesztően nagy nyomást helyezett az orosz együttesre melynek 2 gól formájában eredménye is lett. Az orosz együttes mindkét találat után próbált azonnal kiegyenlíteni ám ezekből majdnem újabb gólt kaptak. A walesi együttes nagyon jól játszik s megérdemelten vezet két góllal. A második félidőben az oroszok egy-egy veszélyes helyzetet tudtak csak kialakítani de a gólszerzésre minimális esélyük volt. A walesi válogatott nagyon szépen játszott s Bale révén megszerezték a 3. találatukat. A mérkőzés egyik legjobbja Ramsey volt aki gólt is lőtt illetve az összes kulcs támadás rajta futott át. A csoportot Wales nyerte Anglia előtt, Szlovákia a harmadik lett míg Oroszország negyedikként búcsúzott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.