PARIS SAINT GERMAN-CHELSEA F.C.

Elérkeztünk a 2014-2015-ös kíírás egyenes kieséses szakaszához. Közel két hónap telet el a záró csoportkör vég óta így érthető,hogy óriási várakozás előzte meg a mai összecsapásokat. A nyolcaddöntők egyik legérdekesebb párharcának mindenképp a PSG és a Chelsea összecsapása ígérkezik. A két csapat a tavalyi esztendőben is összefutott az egyenes kieséses szakaszban és akkor az angolok bizonyultak jobbnak. Idén az előzetes várakozások megint a londoniak továbbjutását jósolják ám ehhez Blanc együttesének is lesz egy két szava. A hazaiak a Ligue 1. dobogójának 3. helyét foglalják el mindössze 2 pontra lemaradva a Lyon együttesétől. Az eredmények szerint jó formának örvendenek Ibrahimovic-ék akik 5 mérkőzésből 3-at győzelemmel abszolváltak 2 döntetlen mellett. A sérültek listáján Cabaye,Moura és Motta szerepel. A vendégek a Premer League listavezetői akik a Manchester City gárdáját előzik meg 7 ponttal. Mourinho együttese elmúlt 5 mérkőzéséből 4-et nyer meg s csupán egy döntetlent játszott így elmondható.hogy kitűnő formának örvendenek a londoniak. A sérültek listáján csak Obi Mikel neve szerepel így szinte a legerősebb 11-el tudnak kiállni a vendégek. A mérkőzésnek úgy gondolom egyértelmű esélyese nincs.

PSG: Sirigu;Wiel;Silva;Marquinhos;Maxwell;Matuidi;Luiz;Verrati;Lavezzi;Ibrahimovic;Cavani

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Terry;Cahill;Ivanovic;Ramires;Matic;Hazard;Fabregas;Willian;Costa

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 10.percben egy jobb oldali beadást követően Matuidi fejelt Courtois kapujára de a hálóőr hárítani tudott. Az ezt követő szögletből Ibrahimovic fejelt a kapu mellé. A 14.percben Cavani ugratta ki Wielt az ellenfél 16-osánál. A 20.percben Ibrahimovic kapott pontos labdát majd szinte az alapvonalról lőtt az oldalhálóba. A 25.percben Hazard jobb oldali lövését Sirigu védte magabiztosan. A 29.percben vendég szabadrúgás következett melyet Fabregas ívelt a kapu elé de Sirigu ki tudta azt ütni. A 33.percben hazai szögelt következett melyet követően Cavani fejelt kapura de Courtois óriásit hárított. Az újabb szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 36.percben egy szép támadás végén Terry adta középre a labdát melyet Cahill sarkazott tovább  amit aztán Ivanovic a kapuba fejelt 0:1!! A 43.percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Ibrahimovic lőtt a kapu fölé. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. Az 52.percben Wiel sárgult be egy csúnya belépőt követően. A szabadrúgást követően a hazai védők fejelték el a labdát. Az 56.percben egy bal oldali beadást követően Cavani fejelt a vendégek kapujába 1:1! Courtois-nak esélye sem volt a hárításra. Az 57.percben Sirigu húzott le a levegőből egy szöglet következtében bejövő labdát. Az 58.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően Willian lőtte ki a labdát a mezőnybe. Az 60.percben egy cselsorozatot követően Ibrahimovic lőtt kapura de Cahill a gólvonalról menteni tudott. A 62.percben egy vendég szabadrúgást követően Luiz lőtte ki a labdát. A 65.percben Ivanovic sárgult be visszahúzásért. A szabadrúgást követően Luiz fejelt kapura de Courtois hárítani tudott. A 67.percben két gyors hazai szöglet követte egymást de helyzet egyikből sem alakult ki. A 70.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták ki a labdát. A 73.percben Fabregas sárgult be az ezt követő szabadrúgásból Luiz a sorfalba lőtte a labdát. A 77.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 78.percben Veratti sárgult be egy súlyos belépőt követően. A 79.percben Cuadrado lépett pályára Willian helyett. A 80.percben Cavani ment el egy csodás cselsorozatot követően de a kapu mellé lőtte a labdát. A 81.percben Lavezzi helyére Pastore érkezett valamint Costát Remy váltotta. A 83.percben Pastore lőtt a kapu mellé 17 méterről. A 84.percben Fabregas helyére Oscar érkezett. A 85.percben Pastore tartotta bent a labdát majd Cavani próbált ollózva a kapuba találni de nem járt sikerrel. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén. A 92.percben egy hazai szögletet követően helyzet nem alakult ki s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Egy nagyon jó iramú illetve színvonalú mérkőzést láthattunk. A hazaiak végig igyekeztek nyomás alá helyzeni a vendégek védelmét melyet többé kevésbé sikerült is véghez vinniük. Ám ennek ellenére az első játékrészben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést. Ezt követően a PSG még nagyobb nyomás alá helyezte a Chelsea-t melynek a második félidőben már meg is lett az eredménye. A hazaiak ezt igyekeztek meglovagolni s egy újabb találatot bevinni de végül nem jártak sikerrel. Összességében a mérkőzés azt gondolom Mourinho tervei szerint alakult s a Chelsea tulajdon képen kitűnő pozícióból várhatja a visszavágó mérkőzést.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.