PARIS SAINT GERMAN F.C. – ARSENAL F.C.

 

Elérkeztünk a Nemzetközi Fociszezon kezdetéhez amikor is a Bajnokok Ligája és az Európa Liga főtáblás együttesei is megkezdik jövő tavaszig tartó küzdelmeiket. Előbb az első számú európai kupasorozat a Bajnokok Ligája szereplői mutatkoznak be. Kezdjük is rögtön egy nagy rangadónak ígérkező összecsapással az A csoportból ahol a végső győzelemre is esélyes PSG együttese fogadja a nyáron valamelyest megerősödő Arsenal együttesét.A francia alakulat a nyáron sokat igazolt Ben Arfa;Meuiert; Krychoviak ám a kispadon Loran Blanc helyére Unai Emery ült le valamint Ibrahimovic is távozott s ez egyenlőre úgy fest megzavarta a francia bajnok együttest. Jelenleg 4 fordulót követően mindössze a 7. helyen állnak 2 győzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel. A gólkülönbségük mindössze 6:4. A sérültek listáján Ben Arfa;Kurzawa és Ongenda neve szerepel. A vendég oldalon sem sokkal jobb a helyzet. Az Arseanl egészen rossz formában kezdte a szezont melynek köszönhetően jelenleg 5 pont a lemaradásuk a Manchester City mögött 4 forduló után. Eddigi mérkőzéseikből vendéglátójukhoz hasonlóan 2 győzelmet abszolváltak 1 döntetlen és 1 vereség mellett a gólarányuk 8:6. A londoniak esetében sajnos évek óta „hagyomány” a hosszú sérült lista mely ezen az estén sem lesz kivétel, Gabriel;Mertesacker;Welbeck és Ramsey neve szerepel rajta. a csoportban e két együttesen kívül a Basel és a Ludogorec szerepel így meglepő lenne ha nem e két együttes jutna tovább a legjobb 16 közé. A mai mérkőzés 3 esélyes az együttesek idény eleji formája miatt. A mérkőzés játékvezetője Kassai Viktor. Érdekes összecsapás vár ránk.

PSG: Areola;Maxwell;Silva;Marquinhos;Aurier;Krychoviak;Verratti;Rabiot;Matuidi;Cavani;Di Maria

Arsenal: Ospina;Bellerin;Mustafi;Koscielny;Monreal;Casorla;Coqulein;Iwobi;Özil;Chamberlain;Sanchez

A mérkőzést a PSG kezdte. Az első percben egy jobb oldali elfutást követően Cavani fejére érkezett egy kitűnő beívelés melyet a csatár a kapuba fejelt 1:0! Viharos mérkőzés kezdés, az Arsenal védelme nem volt  a helyzet magaslatán. 8.perc: Verratti sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. 10.perc: Rabiot elé került a 16-oson belül a labda akinek lövését Koscielny blokkolt így szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. 12.perc: újabb viharos támadás a jobb szélen melyet követően szöglet következett melyet Ospina majdnem saját kapujába ütötte. Az újabb szögletből helyzet már nem alakult ki. 14.perc: Sanchez lövését blokkolták melyet követően vendég szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. 22.perc: Marquinhos mentett a gólvonalról így szöglet következett melyet követően Sanchez lövését blokkolta a hazai védelem. 23.perc: újabb Arsenal szöglet de ebből helyzet már nem alakult ki. 24.perc: Couqulein sárgult be. 26.perc. újabb vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 28.perc. Mustafi mentett a 16-oson belülről ám nem járt messze az öngóltól, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 31.per: Aurier lőtt a kapu fölé távolról. 34.perc. egy vendég védelmi hibát követően maradt üresen a vendég kapu ám Cavani az üres kapu mellé lőtt maradt az 1:0! 37.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 39.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 42.perc. Cavani kapott jó labdát majd rúgott el a labda mellett, az ezt követő kontra végén Marquinhos mentett a 16-oson belül. Véget ért a mérkőzés első félideje.

A második félidőt az Arsenal kezdte. 47.perc: Sanchez lövését blokkolták a 16-oson belül. 48.perc: vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 53.perc: Di Maria kapott jó labdát ám Monreal szerelni tudta. 54.perc: Couqulein lövését blokkolták így szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. 59.perc: Aurier vette át a játékszert majd lőtt az oldalhálóba éles szögből. 60.perc Di Maria vett át egy kitűnő labdát rosszul és mivel lesen helyezkedett így a vendégek hozhatták a labdát. 61.perc Aurier adta középre a játékszert de Matuidi nem tudott a kapuba lőni. 63.perc: Chamberlain hagyott ki egy kisebb helyzetet majd Helyére Giroud érkezett. 65.perc Marquinhos mentett nagyot Iwobi elől, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 68.perc: Aurier került helyzetbe ám Ospina szép mozdulattal hárított. 69.perc: Az Arsenal védelme ismét széthullott ám Cavani egy újabb ziccert puskázott el illetve Ospina védett nagyot. 70.perc: Couqulein helyére Xhaka érkezett a vendégeknél. 72.perc: újabb Arsenal védelmi hiba melyet Di Maria lövése büntetett ám Ospina védeni tudott. az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 73.perc: Rabot helyére Motta érkezett a hazaiaknál. 76.perc: Ospina jött ki jól ismét a kapujából. 78.perc: egy bal oldali beadást követően Iwobi lövését Areola még kivédte ám az ismétlést Sanchez már  kapuba lőtte. 79.perc: Krychoviak helyére Pastore állt be a hazaiknál. 81.perc: Cavani hibázott ismét ziccert illetve Ospina védett ezúttal is, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 82.perc hazai kontra mely végén Koscielny mentett nagyot majd az ellentámadásból Iwobi hagyta ki a ziccert. Elképesztő iramú mérkőzés amelybe a hiba sűrűn jelenik meg. 84.perc: Aurier helyére Menuier érkezett. 85.perc: Özil helyére Elneny állt be a vendégeknél. 88.perc: Giroud sárgult be reklamálásért. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc: Motta is besárgult. 93.perc: Giroud és Verratti balhézott össze így mindketten sárga lapot kaptak ám mivel már volt nekik egy-egy így piros lappal mindketten az öltözőbe vonultak. 95.perc: hazai szöglet melyet követőn Marquinhos hagyott ki óriási helyzetet. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazaiak villámgyorsan megszerezték a vezetést amely az első játékrészt alapvetően befolyásolta. A vendégeket nagyon megzavarta a bekapott találat s a hazaiak több kisebb helyzetet is kialakítottak. Az Arsenal a 15.perc körül ébredt majd mezőnyfölénybe került de kiegyenlíteniük ne sikerült sőt a veszélyes hazai kontrákban ott volt a gólveszély ám Cavani révén maradt az 1:0 a félidő végére. A második játékrészben még az első félidőnél is több helyzet alakult ki mindkét kapu előtt. A hazaik 5 nagy ziccer hibáztak el elsősorban Cavani révén míg a vendégek is legalább 3 ehhez hasonló helyzetet puskáztak el. A sok kihagyott helyzet megbosszulja magát tatja a mondás amely ebben az esetben így is történt így az Arsenal ki tudott egyenlíteni. A mérkőzés végét még 2 piros lap is „színezte” de a mérkőzésre gyakorolt hatása már nem volt. Összességében igazi rangadót láthattunk ahol a támadó foci jeleskedett!

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.