PARIS SAINT GERMAN – F.C. BARCELONA

Elérkeztünk a Bajnokok Ligája 2016-2017-es idények egyenese kieséses szakaszához. Mostanra a legjobb 16 együttes maradt a főtáblán, ahol egyenes kieséses rendszerben küzdenek egészen a végső győztes kilétéig. Egy az elmúlt években már-már megszokott párosítással kezdődik a naptári év, ahol a Paris Saint German először hazai pályán küzd meg a Barcelona együttesével. A PSG felemelkedése óta egyszer sem tudta eleddig kiütni a továbbjutástól a katalánokat. A francia bajnok jelenleg a tabella második helyén áll a Monaco mögött. Eddigi 25 mérkőzésükből 17-et nyertek meg 4 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utolsó 5 bajnokijukon 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Hazai környezetben 12 mérkőzésből 8-at nyertek meg 4 döntetlen mellett, legutóbbi 5 meccsükön otthon 3 győzelmet arattak 2 döntetlen mellett. A sérültek: Krychowiak;Motta és Silva szerepel. Ami A Bajnokok Ligáját illeti a PSG az A csoportból jutott tovább csoport másodikként az Arsenal mögött, 6 mérkőzésből 3-at megnyerve és 3 döntetlent kiharcolva. A Barcelona hazája bajnokságában a 2. helyen áll a Real Madrid mögött. Eddigi 22 mérkőzésükből 14-et nyertek meg 6 döntetlen és 2 vereség mellett. Legutolsó 5 bajnokijukon 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Idegenben 12 mérkőzésből 8-at nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Legutolsó 5 hazai bajnokijukon 3 győzelmet arattak 2 döntetlen mellett. Sérültjeik: Vidal;Turan;Maschreano. A Bajnokok Ligája C csoportjából csoportelsőként jutottak tovább a Manchester City-t megelőzve, 6 mérkőzésükből 5-öt megnyerve 1 vereség mellett. A mai összecsapás esélyese a hazai együttes.

PSG: Trapp;Kurzawa;Marquinhos;Kimpembe;Menuier;Verratti;Rabiot;Draxler;Matuidi;Di Maria;Cavani

Barcelona: Ter Stegen;Roberto;Pique;Umtiti;Alba;Iniesta;Busquets;Gomes;Messi;Suarez;Neymar

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 4.perc. Rabiot sárgult be egy ütemkésé miatt. 6.perc: Cavani kapott kitűnő labdát ám lövését blokkolták majd Draxler ismétlése már a kapu mellé ment. 11.perc: egy gyönyörű hazai támadás végén Matuidi lőtt Ter Stegen kezébe. 19.perc: egy 16-os előtti szabadrúgást követően Di Maria vette be a kaput 1:0! 22.perc: Ter Stegen védte Cavani lövését. 23.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 25.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Messi lőtt a sorfalba. 28.perc: vendég kontra melynek végén Roberto lőtt Tapp lábába, nagy ziccer maradt ki. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 33.perc: Gomes sárgult be. 34.perc: egy hazai akció végén Matuidi lőtt az oldalhálóba. 35.perc: hazai szöglet melyet követően Ter Stegen védett nagyot. 39.perc: Di Maria beadása Cavani előtt ment el centikkel. 40.perc: Messi vesztett labdát majd Draxler elé került a labda aki a hosszú sarokba lőtt a jobb oldalról 2:0! 45.perc. hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a PSG kezdte. 47.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően Rabiot elé került a labda aki a kapu elé löbbölte azt de passzára senki sem érkezett. 49.perc: Matuidi beadását Cavani fejelte a kapu mellé. 55.perc: Di Maria kapott kitűnő labdát majd 17 méterről lőtt a kapu jobb felső sarkába 3:0! 58.perc: egy bal oldali beadást követően Cavani lőtt a kapu mellé, ezt követően Gomes helyére Rafinha állt be a vendégeknél. 61.perc: Di Maria helyére Lucas állt be a hazaiaknál. 61.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 62.perc. Busquets sárgult be. 65.perc: Ter Stegen ütötte ki a kapu elől a labdát, amely Lucas elé került de a lövését blokkolták. 66.perc: Lucas tört előre majd lőtt Ter Stegen ölébe. 68.perc: Trapp ütötte ki a labdát Messi elől. 69.perc: Veratti helyére Nkunku állt be a hazaiaknál. 72.perc: egy hazai kontra végén Cavani kapott jó labdát majd lőtt dropp-ból a kapuba 4:0! A találatot követően Cavani sárgult be gólörömért. 73.perc: Iniesta helyére Rakitic állt be. 74.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 75.perc: Rafinha sárgult be. 76.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 79.perc: Neymar lőtt a kapu mellé kapásból. 83.perc: vendég szöglet melyet követően Umtiti fejelt a kapufára, nagy helyzet maradt ki. 86.perc: Pastore érkezett Draxler helyére a hazaiaknál. 90.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Neymar lőtt a kapu fölé. A hosszabbítás 4 perc, 93.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a hazaiak elképesztően sok energiát mozgósítottak, melyek támadásaikon meg is látszottak. Sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat sőt a vezetést is megszerezték. A vendégek kontrák révén tudtak ugyan veszélyeztetni de komolyabb ziccerig csak egy esetben  jutottak. A hazaiak a félidő vége előtt még egy gólt szereztek mellyel a padlóra küldték a katalánokat. A második félidőben a hazaiak ugyan azt a szinte hibátlan focit produkálták mint az első játékrészben sőt ha lehet még annál is jobb teljesítményt nyújtottak. Di Maria révén gyorsan a félidő elején növelték előnyüket majd Cavani révén állították be a végeredményt. A vendégek egy kapufáig jutottak de ezt leszámítva mintha a pályán sem lett volna Neymar Messi Suarez. A hazaiak összességében megérdemelt különbséggel nyert s fél lábbal már a legjobb 8 között érezhetik magukat.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.