PERU-PARAGUAY

Csupán két mérkőzés marat hátra az idei Copa America kiírásából. A két elődöntő vesztese Peru és Paraguay együttese néz farkasszemet egymással a bronz éremért. Peru válogatottja a C csoport második helyéről jutott tovább Brazília mögött 1 győzelmet 1 döntetlent és egy vereséget elérvén. A negyeddöntőben Bolívia együttesét győzték le magabiztos játékkal s így kerültek az elődöntőbe ahol Chile együttese várt rájuk,a házigazdák elképesztő játéktudásukat azon a mérkőzésen is hozni tudták így végül ők kerültek a döntőbe. Az ellenfél Paraguay együttese a B csoport második helyezettjeként jutott az egyenes kieséses szakaszba Argentína mögött. A csoportkörben 1 győzelmet és  2 döntetlent értek el. Az egyenes kieséses szakaszban Brazíliával találták szembe magukat s nagy meglepetésre vert helyzetből felállva 11-esekkel ejtették ki Dunga csapatát. Az elődöntőben Argentína együttese került eléjük. Az előzetesen a legnagyobb favoritként kiemelt Argentínok a papírformához méltóan kiejtették Paraguay együttesét már-már megalázó módon 6:1-es vereséget mérve Guerrer-ékra. A két együttes eddig mutatott teljesítményük alapján Peru együttese tűnik esélyesebbnek.

Peru: Gallese,Vargas, Ascues, Ramos, Advincula, Lobaton, Ballon, Cueva, Reyna, Carrillo,Guerrero

Paraguay: Villar, Caceres M., da Silva, Aguilar, Samudio, Caceres V., Ortigoza, Bobadilla, Martinez, Romero, Barrios

Az első félidőt a vendégek kezdték. A 2. percben egy hazai akciót követően a védőknek kellett tisztázniuk. A 3. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 7. percben Reyna cselezte be magát a 16-oson belülre, majd kapura lőtte a labdát, azonban Villar védte azt. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyből gólveszély nem alakult ki. A 11. percben Romero adta középre a labdát, de a védők kivágták a labdát, az ezt követő helyzetből helyzet nem alakult ki. A 12. percben Ballon beadását követően a védők tisztáztak, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 16. percben hazai szabadrúgás következett, Vargas lőtte a labdát a sorfalba. A 24. percben Romero lőtte a labdát távolról kapura, azonban Gallese könnyedén védett. A 27. percben Lobaton lőtt egy középre érkező labdát a kapu bal oldala mellé. A 29. percben Caceres adta középre a labdát, de a védők kivágták a labdát a mezőnybe. A 32. percben Vargas lőtte a labdát a büntetőterületre, ahol a védőknek kellett tisztázni. A 37.percben Reyna tette jól maga elé a labdát majd lőtt távolról a kapu fölé. A 38.percben Samudio sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. A 45.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazai védők hozhatták a labdát. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzetet már nem láthattunk így maradt a 0:0!

A második játékrészt Paraguay válogatottja kezdte. A 48.percben perui szöglet következett melyet követően Carrillo lőtt gyönyörű mozdulattal a kapu jobb alsó sarkába 1:0! Az 51. percben Paraguay-i sarokrúgás következett de a védők ki tudták vágni a labdát. Az 53.percben Guerrero cselsorozatát követően sarokrúgás következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 56.percben Guerrero lövését követően a védőknek kellett tisztázni, az ezt követő szögletből azonban helyzet nem alakult ki. Az 57. percben Martinez helyére Benitez érkezett. Az 58. percben Yotun érkezett Lobaton helyére. Az 59. percben Aranda jött pályára Caceres helyére. A 60. percben hazai szabadrúgás következett, Vargas beívelését követően a védők tisztáztak. A 61. percben Yotun jutott el a kapu előteréig, ahonnan laposan lőtt a kapura, azonban Villar nagyot védett. A 64. percben Reyna jutott szabad területre a 16-oson belül, majd lőtt kapura, azonban az egyik védő leszerelte. Még ebben a percben Ortigoza helyére Ortiz érkezett. A 66. percben vendég szabadrúgás következett, Romero lőtte a labdát a sorfal fölött kapura, de Gallese könnyedén védte. A 67. percben Benitez lőtt 13 méterről kapura, azonban a labda az egyik védőről lepattanva kapufát talált. A 70. percben vendég szabadrúgás következett, Romero lőtte a labdát távolról a 16-oson belülre, de a védők tisztáztak. A 71. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően egy újabb szöglet következett, azonban helyzet egyikből sem alakult ki. A 73. percben hazai szöglet következett, Vargas beívelését követően a védők tisztáztak. A 77. percben egy középre érkező labdát Ortiz lőtte a kapu fölé. A 80. percben vendég szöglet következett, de gólveszély nem alakult ki. A 82. percben Guerrero érkezett jól a beadott labdára, majd fejelt kapura, azonban a labda kiszáll a lelátóra. A 84. percben Reyna helyére Sanchez érkezett a pályára. Még ebben a percben hazai szöglet következett, azonban helyzet nem alakult ki. A 85. percben Orozco sárgult be. A 88. percben Sanchez sárgult be reklamálásért. A 89. percben Guerrero adta a labdát csapattársának Sancheznek, aki  belövi azt a hálóba, 2:0! A hosszabbítás 3 perc. A 91. percben Carrillo helyére Hurtado érkezett. A 94. percben Cueva lőtte a labdát a 16-oson belülre, ahonnan a védők felszabadítottak. Még ebben a percben hazai szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért a második félidő, melynek végeredménye 2:0!

Egy átlagos iramú , kevés helyzettel tarkított mérkőzést láthattunk. Az első félidőben a két együttes közül Peru válogatottja bizonyult valamivel aktívabbnak, ám ez gólok tekintetében nem jelentkezett. Ami még ebben a félidőben feltűnő volt, az az, hogy a bírónak rendkívül sűrűn kellett játékba avatkoznia, amely a második félidőben sem változott. A mérkőzés lényegi része a második félidőben játszódott le, amelyben mind a két gól született. Rögtön a félidő elején megszerezték a vezetést a peruiak, megérdemelten, s a mérkőzés végén egy újabb találattal biztosították be a harmadik helyüket a Copa American.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.