PORTUGÁLIA – AUSZTRIA

Az F csoport második mérkőzéséhez érkeztünk amikor is a Portugál együttes mérkőzik meg az Osztrák együttessel, ez a második csoportkör záró mérkőzése. A Portugálok 4 nappal korábban az izlandi együttes ellen értek el 1:1-es meglepetés eredményt. Az osztrák együttes pedig még ennél is nagyobb meglepetésre szenvedett hazánk fiaitól 2:0-ás vereséget. Tehát tulajdon képen két csalódott együttes vághat neki a mérkőzésnek. Egyik együttes sincs reménytelen helyzetben főként a másik csoportmérkőzésen született döntetlen miatt. Amennyiben az osztrákok kikapnak akkor szinte kizárt,hogy tovább jussanak győzelem esetén a második helyén találnák magukat. A portugálok vereség esetén sem esnének ki, győzelem esetén a csoport élére kerülhetnének. Érdekes jó mérkőzés előtt állunk.

Portugália: Patricio;Guerrero;Carvalho;Pepe;Vieirinha;Qaresma;Carvalho;Moutinho;Gomes;Ronaldo;Nani

Ausztria: Almer;Klein;Prodl;Hinteregger;Fusch;Baumgartlinger;Ilsanker;Harnik;Alaba,Arnautovic;Sabitzer

A mérkőzést a portugál válogatott kezdett. Az első percben portugál szöglet következett melyet követően Quaresma fejelt kapura de Almer ki tudta fejelni a próbálkozást. A 2.percben újabb sarokrúgás következett melyből az osztrákok kontráztak melynek végén Harnik fejelt a kapu mellé. A 6.percben Nani lőtt a kapu fölé nagy helyzetből. A 12.percben Nani tört a 16-oson belülre majd ziccerből Almer lábába lőtt. A 13.percben ismét portugál szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 19.percben ismét hazai szöglet következett melyből Carvalho fejelt a kapu bal oldala mellé. A 20.percben Ronaldo lövését blokkolták. A 22.percben Guerreiro passzát Ronaldo lőtte a kapu mellé. A 25.percben Quaresma szöglete volt pontatlan így az osztrákok jöhettek. A 29.percben Alaba ívelését a védők vágták ki. A 29.percben egy szögletet követően Nani fejese ment el a bal kapufa mellett. A 30.percben Moutinh lőtt a kapu mellé csúnyán. A 31.percben Quaresma sárgult be. A 37.percben portugál szöglet következett melyből Ronaldo lőtt kapura de Almer ezt is hárítani tudta. A 40.percben Pepe sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt az osztrák válogatott kezdte. A 46.percben Ilsanker lőtt ziccerből ám Patricio bravúrral hárítani tudott. A 47.percben Harnik sárgult be. A 49.percben Ronaldo lőtt a sorfalba egy szabadrúgást. Az 52.percben portugál szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 55.percben Ronaldo lőtt 25 méterről a kapu bal alsó sarka felé ám Almer elképesztő bravúrral hárítani tudott. Az ezt követő szögletből Ronaldo fejelt Almer kezébe. A 60.percben Fusch sárgult be. A 62.percben ismét hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A 65.percben alaba sérült meg helyére Schopf érkezett. A 71.percben Quaresma helyére Mario állt be. A 78.percben Hintelegger húzta vissza a 16-oson belül Ronaldot s így 11-es következett melyet a sértett lőtt a bal kapufára maradt a 0:0! Az esetet követően Hintelegger sárgult be. A 79.percben Gomes a kipattanót  kapu mellé lőtte. A 83.percben Gomes helyére Eder érkezett a portugáloknál. A 85.percben Hiterseer állt be Sabitzer helyére a vendégeknél. A 86.percben Wimmer állt be Ilsanker helyére aki időhúzásért be is sárgult. A 89.percben Nani helyére Silva érkezett. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Ronaldo lövését blokkolták. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a portugál együttes nagy nyomást helyezett az Almer vezette osztrák védelemre ám az kitűnően helyt állt persze leginkább kapusuknak köszönhetően. A portugálos leginkább szögleteiket követően tudtak veszélyeztetni illetve egy-egy beadás után. A második játékrészben a portugálok nyomtak s sorra alakítottak ki kisebb nagyobb helyzeteket de ezek közül egyik sem talált a hálóba. Ronaldo egymaga eldönthette volna többször is a találkozót de ma vagy szerencséje nem volt vagy Almer fogott ki rajta de nem tudott a kapuba találni. Ezzel az eredménnyel Izland és Portugália a második holtversenyben Ausztria a csoport utolsó s a Magyar válogatott még mindig a csoport első!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.