PORTUGÁLIA -GHANA

A Vb 15. napjának talán legérdekesebb mérkőzését Portugália és Ghana válogatottja játssza. Az első fordulóban a Portugálok sima 4:0-ás vereséget szenvedtek el Németországgal szemben,majd a második fordulóban egy 95.percben szerzett fejes góllal 1:1-re mentették a találkozót Usa-val szemben. Ghana az első körben egy kitűnő mérkőzésen 2.0-re kapott ki Usa válogatottjától majd a második körben meglepetésre 2:2-es döntetlent játszott Németországgal,így még 1 pontot szerezve is maradt esélye a továbbjutásra. Nagyon izgalmas jó mérkőzésre van kilátás.

Portugália: Beto,Pereira;Alves;Veloso;Pepe;Amorim;Moutinho;Carvalho;Nani;Ronaldo;Eder

Ghana: Dauda;Afful,Boye;Mensah;Asamah;Babu,Rabiu;Ayew;Atsu,Waris;Gyan

A mérkőzést Portugália kezdte. Az 5. percben Ronaldo ment el a jobb odlalon majd szinte az alapvonalról a kapufára rúgta a labdát. A 9. percben Dauda jött ki rosszul kapujából és a labda majdnem átpattant a kapus fölött. A 11. percben Portugál szabadrúgás a 16-os előteréből melyet Ronaldo lőtt a kapura de Dauda szögletre ütötte azt. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 14.percben Afful adott középre a jobb oldalról de a labdát Beto kapus húzta le a levegőből. A 18. percben Eder kapott a bal oldalon egy hosszú labdát melyet még középre tudott tenni ám a középen érkező védők megszerezték a labdát. A 19.percben jobbról ívelték be Ronaldo fejére a labdát pontosan de a fejest követően Dauda védett bravúrral. A 20.percben Gyan kapott jó labdát a 16-oson beül majd lőtte lábon Beto kapust így maradt a 0:0! A 23.percben ghanai szabadrúgás a jobb szélről,a beívelést követően Gyan fejelt kapura de Beto könnyedén fogta a labdát. A 24. percben ghanai szöglet melyet egy újabb követett. Asamoah ívelte középre de helyzet ebből nem alakult ki. A 26. percben Ronaldot rúgták fel így a luzitánok jöhettek szabadrúgással,helyzet azonban nem alakult ki belőle. A 28. percben Ronaldo vezetett egy portugál kontrát de helyzet végül nem alakult ki. A 29.percben ghanai szöglet melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 31 percben egy bal oldali beadást követően Boye talált egy szerencsétlen mozdulattal saját kapujába 1:0! Két kapufás öngól Daudanak esélye sem volt védeni. A 33. percben Amorim lőtt 17 méterről a bal kapufa mellé. A 36. percben Gyan fejelt a kapu mellé egy bal oldali beadást követően. A 39. percben Afful sárgult be egy szabálytalan belépőt követően. A 41. percben Dauda húzta le Ronaldo jobbról betett labdáját. A 45.percben Nani lőtt a kapu fölé 20 méterről. A 46. percben Boye tisztázott veszélyesen kapuja elől így portugál szöglet következett. Ezzel véget ért az első félidő az állás 1:0 a portugáloknak.

A második játékrészt Ghana kezdte. A 48. percben Boye mentett Nani lövését követően. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. Az 51. percben Gyan lőtt a portugál kapu mellé. Az 53. percben Ronaldohoz került a labda aki a 16-oson belülre passzolt de helyzet végül nem alakult ki,Amorim nem tudta jól lekezelni a labdát. A 54. percben Nani lőtte védőjébe a labdát. Az 55. percben Waris kapott egy szabálytalanságot követően sárga lapot. Az 57.percben egy gyönyörű ghanai támadást követően egy bal oldalról érkező beadást Gyan fejelt a kapu jobb alsó sarkába ezzel 1:1! Az 58.percben portugál szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 61. percben egy bal oldali beadást követően Waris fejelt a kapu mellé ajtó-ablak ziccerből. A 62. percben Varela érkezett Pereira helyére. A 66.percben egy jobb oldali támadást követően került a labda középre de a portugál védelem kilőtte a mezőnybe a labdát de az egy ghanai elé került aki 24 méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A 67. percben ghanai szabadrúgás a jobb oldalról de a portugál védelem kirúgta a labdát de azt Rabiu elé került aki a kapu mellé lőtte a labdát távolról. A 69.percben Eder helyére Vieirinha érkezett. A 70.percben Ronaldo adott középre a bal szélről de a labda mindenki előtt elszállt. Waris helyére Ayew érkezett a ghanai oldalon a 72.percben. A 74.percben portugál szöglet melyből helyzet nem alakult ki. a 76. percben egy jobb oldalról beérkező labdát Gyan fejelt a kapu jobb oldala mellé. J.Ayew sárgult be egy szabálytalanságot követően a 77. percben . A 78. percben J.Ayew adott középre de Gyan fejét elkerülte a labda. A 80. percben egy keveredést követően Ronaldo elé került a 16-oson belül a labda ahonnét be is lőtte azt a kapu jobb alsó sarkába 2:1 ezzel. A 82. percben egy ghanai próbálkozás kerülte el a kaput. A 83. percben egy jobb oldali középre adást lőtt a védőkbe,a szögletből helyzet nem alakult ki. A 84. percben ghanai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 88.percben Gyan lőtt kapura a 16-oson belülről de Beto könnyedén fogta azt. A 88.percben Beto helyére Eduardo állt be. A 89. percben Gyan lőtt a kapu mellé 16 méterről. A hosszabbítás 4 perc a félidő végén,a 91.percben Nani adott középre Ronaldo elé aki azonban a kapu fölé pörgette a labdát ziccerben. a 92. percben Ronaldo került megint helyzetbe de ziccerből Daudába lőtte a labdát. A 94.percben Moutinho sárgult be egy szabálytalanságot követően. A szabadrúgást Gyan lőtte a kapu fölé. Ezzel véget ért a mérkőzés melyet 2:1-re Portugália nyert meg.

Érdekes mérkőzést láthattunk mely erősen hullámzó játékot hozott. Az első élidőben nem nyűgöztek le a csapatok mert rengeteg volt a pontatlanság elsősorban a Portugálok részéről. A második félidőben kissé megélénkült a játék de a pontatlan passzok sokasága végig kísérte a mérkőzést. A csoportkört követően mindkét együttes kiesett.

 

 

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.