PORTUGÁLIA – IZLAND

A magyar az az az F csoport másik mérkőzését rendezik meg ma este 21:00-ás kezdéssel. Mivel válogatottunk meglepetésre két góllal is megverte Ausztriát így jelentős előnnyel vezeti a csoportot s a továbbjutás szempontjából nagyon jó pozícióba került. A Portugál válogatott ismét nagy elvárásokkal vágott neki a tornának igaz a végső esélyesek közt azért nem számolnak velük a fogadóirodák. Az izlandi válogatott jelenléte egy üde színfolt hisz a szigetnek mindössze 100 első osztályú labdarúgója van hivatalosan. A mai meccs esélyese természetesen a Cristiano Ronaldo-val felálló portugál együttes.

Portugália: Patricio;Guerrero;Pepe,Carvalho;Vieirinha;Mario;Pereira;Gomes;Moutinho;Ronaldo;Nani

Izland: Halldorsson;Askulasson;Arnasson;Sigurdsson;Saevarsson;Gudmundsson;Gunnarsson;Sigurdsson;Bjarnasson;Bodvarsson;Sigthorrson

A mérkőzést Izland kezdte. a 4.percben Sigurdsson lövését követően Patricio védett nagyot, majd egy perccel később ismét Sigurdsson lőtt a kapu mellé. Az 5.percben Nani fejelt kapura de Halldorsson hárítani tudott. a 6.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 7.percben újabb portugál szöglet következett de helyzet végül ebből sem alakult ki. A 14.percben Vieirinha szabadrúgását követően helyzet nem alakult ki. A 21.percben Nani lövését követően ismét Halldorsson védett hatalmasat. A 22.percben portugál szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 26.percben Ronaldo szabadrúgását Halldorsson hárította bravúros mozdulattal. A 31.percben Gomes passzolt Nani elé aki közelről nem hibázott így Portugália megszerezte a vezetést 1:0! Megérdemelt gól volt érett már. A 34.percben portugál szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A következő szögletből sem alakult ki helyzet. A 37.percben Izlandi szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 38.percben ismét izlandi szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 41.percben Moutinho lőtt távolról Halldorsson kezébe. A 43.percben ismét Moutinho lőtt de lövése elkerülte a kaput. A  hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a portugál válogatott kezdte. A 47.percben Ronaldo szerzett labdát majd lőtt a kapu mellé. A 49.percben portugál szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki, sőt egy izlandi kontra futott a jobb oldalon ahol Gudmunsson pontos beadását követően Bjarnasson lőtt közelről a hálóban 1:1! Bomba meglepetés!! Az 54.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 55.percben Bjarnasson sárgult be. A 60.percben Andre Gomes lövését Halldorsson védte szép mozdulattal. a 61.percben újabb portugál szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 65.percben Patricio húzott le egy középre tartó beadást. A 71.percben Moutinho helyére Sanchez állt be. A 71.percben Nani fejlet ziccerből a kapu mellé. A 76.percben Mario helyére Quaresma állt be. A 78.percben Quarsema lövését Halldorsson védte parádés mozdulattal. Az ezt követő szögletből egy újabb következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Finnbogason állt be  Sighthorsson helyére. A 82.percben Ronaldo lőtt egy szabadrúgást a sorfalba. A 82.percben hazai szöglet következett melyből Pepe fejelt a kapu fölé. A 84.percben Gomes helyére Eder érkezett a portugáloknál. A 85.percben Ronaldo fejelt Halldorrson kezébe. A 86.percben Finnbogason szlalomozik a 16-oson belülre ám lövése nem talált célt. A 89.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A  90.percben Bjarnasson állt be Gudmunsson helyére. A hosszabbítás 3 perc, a 94.percben Ronaldo lőtt a sorfalba egy szabadrúgást követően. A 94.percben Finngogason sárgult be. A 95.percben Ronaldo szabadrúgása a sorfalat találta el s ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben meglepetésre az első nagy helyzetet Izland alakította ki ám ezt követően a portugálok vették át az irányítást. Sok helyzetet alakítottak ki Nani-ék ám eleinte Halldorsson még tudott hárítani egészen a 31.percig amikor is Nani használta ki a helyzetét. Ezt követően Izland ugyan igyekezett támadásokat vezetni de a portugálok alakítottak ki inkább helyzeteket. A második félidőben a portugál együttes játszott fölényben ám mivel a félidő elején kihagyott védelmük így az izlandiak ki tudtak egyenlíteni. A találatot követően ugyan sorra érkeztek a portugál helyzetek ám találatig már nem jutottak. Az EB második nagy meglepetése is megszületett a magyar győzelem után s így a csoportot Magyarország vezeti pont és gólelőnnyel.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.