Rafael Nadal – Roger Federer

Ausztrál open elődöntőn a két sztár teniszező csapott össze. Salakon Nadal verhetetlen, de kemény pályan egy minimális esélye van Federernek. Nadal több mint kétszer annyiszor tudott nyerni mint Roger az egymás elleni küzdelmek során (22-10). Nadal kezén vízhólyag alakult ki még az előző meccsén, ez valamilyen szinten befolyásolhatja a győzelmét. Nadal bal kezes , Roger jobb, tehát egymás fonákjára veszélyesek lehetnek.

 

1 szett: Roger sokat hibázik a meccs elején, így Nadal 3.3-nál 2 breaklabdához is jut, de nem tudja kihasználni egyiket sem. A hosszú labdamenetekben egyértelműen Nadal a jobb. 4-4 nél ismét breaklabda, de Federer megint hárítja, fonákból rengeteget hibázik. Mindkettőjüknél sok a ki nem kényszerített hiba, még egyikük se hozza a legjobb formáját. 6-6 lett a váge. így TB dönt, amit 7-4 re Nadal nyert.

2.szett:  Nadal 1-0 vezetésnél hívta az orvost, mert a tenyerén kb egy 10ft-os nagyságú vízhólyag van, amit le kellet kötözni, de nem igazán zavarja a továbbiakban. 2-1 nél Nadal 4 breaklabdához jut, de Roger mindet  hárítja ismét. 3-2 nél sikerül Nadalnak Breakelnie, ami eldöntötte a meccs sorsát. Federer nem adja fel még mindig küzd. Nadal 6-3 ra nyeri a szettet.

3.szett: Nadal 1-1 nél megint breakel. A következő játékbaen sikerül Federnek vissza breakelnie, a semmiből húzta elő ezeket az ütéseket.  2-2 nél megint 2 break labda Nadalnál, de Roger hárítja.  3-3 nál újabb break Nadaltól. Végül még egy breakkel Nadal 6-3 ra nyeri az utolsó szettet.

A végeredmény tehát 3-0 Rafael Nadalnak.       Federernek rengetek ki nem kényszerített hibája volt, ami egy Nadal ellen nem vezethet győzelemhez.

Check Also

PSG – JUVENTUS F.C.

A 2022-0223-as Bajnokok Ligája idény a mai estén kezdetét veszi. Az este egyik csúcs rangadójára …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.