REAL MADRID F.C-ATLETICO MADRID F.C

A Bajnomkok  Ligája döntőjét rendezik ma sete 20:45-ös kezdéssel Portugáliában azon belül is a Fény stadionjából. Ezúttal két azonos városból származó csapat játsza a döntőt a BEK illetve BL története során eéőször. A Real Madrid mint pályaválasztó illetve az Atletico Madrid mint vendég. Mindkét csapat hosszú szezont tudhat maga mögött amely alatt egyikük a Real Madrid a Spanyol Kupát hódította el a Barcelona elől, míg az Atletico némi meglepetésre a Spanyol Bajnokságot nyerte meg  a Barca illetve a Real orra előtt.  Mindkét gárda csoportelsőként jutott a nyolcad döntőkbe ahol a Real a Schalke együttesét búcsúztatta majd a negyeddöntőben a Dortmundot és ezután a címvédő Bayern Münchent. Az Atletico a Milan gárdáját búcsúztatta a nyolcad döntőben majd a Barcelonát a negyed döntőben ezt követően az elődöntőben a Chelseat . A kupát akár melyik csapat nyeri mindenképpen történelmi esemény lesz,az Atletico először míg a Real 10. alakalommal nyerheti meg. A hírek szerint mindkét csapat a lehető  legerősebb kezdővel fog a pályára lépni. A Real oldalán Pepe játéka bizonytalan illetve Xabi Alonso sárga lapos eltiltás miatt nem játszhat,a túloldalon Diego Costa felépült a döntőre. A Real Madrid utoljára 12 éve nyerte meg a sorozatot a Bayer Leverkusennel szemben,azóta az elődöntőig tudtak eljutni.  A matracosok történetük talán legjobb szezonját produkálták Simeone irányításával. Lélektanilag talán az Atletico játékosai vannak előnyösebb helyzetben a bajnoki győzelmet  követően. Ugyanakkor a mérkőzés egyértelmű esélyese a királyi gárda legalábbis ha a neveket vesszük alapul. Izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol kiderül,hogy a szép játék vagy a csapategység érvényesül.

Az első félidőt a Real Madrid kezdte. Bale lódult meg az oldalvonal mellett a jobb oldalon de a vendég védelem meg tudta állítani. Az 5. percben egy jobb oldalról bejövő beadást Courtois húzta le. A 7. percben vendég szabadrúgás melyet követően a hazaiak jöhettek kirúgással. A 9. percben Adrían Lopez lépett pályára Diego Costa helyett. Costa sérülése kiújult ezért volt szükség a cserére. A 13. percben Di Maria középre adására nem érkezett senki így a vendégek jöhettek kirúgással. A 14. percben Courtois jött ki jól egy indításnál. A 15. percben Casillas jött ki jól kapujából s rúgta ki a labdát a középpályára. A 18. percben Khedira löbbölt pontatlanul egy labdát a 16-os jobb sarkáról. A 23. percben hazai szabadrúgás a 16-os bal oldalától, Modrivc ívelte Courtois kezei közé. A 24. percben egy sikertelen jobb oldali Koke beadást követően támadtak Ronaldoék ám a vendégek védelme megszerezte a labdát. A 26. percben Ramos lőtte a labdát saját kapuja fölé így szöglet következett. A sarokrúgást követően Di Maria Lódult meg majd fautolták, Raul Garcia illetve Ramos is besárgult az esetet követően. Ramos reklamálásért sárgult be. A pontrúgást Ronaldo lőtte Courtois kezébe. A 32. percben a Real kapuja előtt pattogott a labda de végül a hazaiak hozták el a labdát, ezt követően Bale gyalogolt be a 16-oson belülre majd 11 méterről lőtt a kapu mellé centikkel, nagy hiba a támadó részéről. A 35. percben egy jobb oldali beadást követően Courtois fogta meg a labdát. Vendég szöglet a 36. percben, Koke beívelését követően az Atletico Madrid szerezte meg a vezetést egy óriási Casillas hibát követően, Godin fejelte a gólt 0:1! Khedira maradt le a támadóról. Hazai szabadrúgás a 40. percben de helyzet nem alakult ki. A 41. percben újabb vendég szabadrúgás, Koke beívelését követően Adrian fejelt veszélyesen a keresztléc fölé. A 42. percben Modric ugratta ki rosszul Carvajalt. A 45. percben egy vendég szabadrúgást kellett Casillasnak fognia,még ebben a percben szögletet rúghatott a hazai csapat de helyzet nem alakult ki belőle. 1 perc a hosszabbítás melyben Khedira sárgult be. ezzel véget ért az első félidő melynek eredménye 0:1 Godin góljával.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 48. percben hazai szabadrúgás következett, de a középre ívelést követően helyzet nem alakult ki. Az 51. percben egy bal oldali középre adást követően Garcia lőtt a kapu fölé. Az 53. percben Miranda sárgult be  miután Di Mariát fautolta. A pontrúgást Ronaldo lőtte 23 méterről a kapu közepébe de Courtois védeni tudott. A szögletet Ronaldo fejelte a kapu mellé. Az 56. perceben Carvajal mentett szögletre,a sarokrúgást követően Lopez lőtt de  a sorfalról szögletre pattant. Az újabb sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. Hazai csere az 59. percben Khedira helyett Isco érkezett a pályára illetve coentrao helyett Marcelo érkezett. A 62. percben Marcelo próbálkozott majd Ronaldo lefejelt labdájáról Benzema csúszott le. Vendég szöglet a 64. percben, Koke középre adását követően helyzet nem alakult ki de újabb szöglet következett de ebből sem alakult ki gólveszély. A 66. percben Garcia helyére Sosa állt be. A 67. percben Benzema passzolta a labdát Ronaldo elé aki Isco elé tálalt de a labda a kapu mellett húzott el. A 70. percben Marcelo játszotta középre a labdát de helyzet nem alakult ki belőle. A 72. percben egy jobb oldali beadást követően villa talpalta arcon Casillast ezért sárga lapot kapott a támadó. A 73. percben Bale tüzelt a kapu mellé. A 74. percben Juhan Fran szabálytalan belépőjét követően sárgult be a szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 78. percben Bale hagyott ki óriási ziccert a jobb oldalról indulva. A 79. percben Morata érkezett Benzema helyére. A 79. percben Godin mentett hatalmasat egy középre adott labdát követően. A 81. percben hazai szabadrúgás következett melyet Modric ívelt középre de helyzet nem alakult ki belőle. A 83. percben Felipe Luiz helyére Alderweireld állt be. A 84. percben egy veszélyes hazai középre adás után kapta el Courtois fogta meg a labdát. A 85. percben hazai szöglet de helyzet ebből sem alakult ki. A 86. percben Koke sárgult be egy szabálytalanság miatt. A pontrúgásból szöglet lett de helyzet ebből sem alakult ki. A 90. percben vendég szabadrúgás, Sosa  végezte el de Casillas védte azt. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 93. percben hazai szöglet, Modric végezte el de helyzet nem alakult ki. Újabb szöglet következett melyet Modric tekert Ramos fejére aki a labdát a kapu bal alsó sarkába s ezzel 1:1! Ezzel véget is ért a rendes játékidő az állás 1:1! Következhetett a 2-szer 15 perc hosszabbítás.

A hosszabbítás első szakaszát a hazaiak kezdték. A 97. percben Ronaldo lőtt a kapu mellé távolról. A 98. percben Marcelo lőtte a labdát középre de a vendég védelem kivágta a labdát. A 100. percben Gabi sárgult be egy szabálytalanságot követően. Ronaldo lőtte a sorfalba a labdát. Szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 104. percben vendég szöglet következett de a beívelést követően helyzet nem alakult ki. A 105. percben hazai helyzet,a 16-oson belül pattogott a labda de a védelem végül tisztázni tudott. A 107. percben még egy hazai szöglet melyet Courtois húzott le ezzel véget ért a hosszabbítás első része.

A hosszabbítás 2. 15.percét a vendégek kezdhették. A 106. percben vendég helyzet de a hazai védelem végül kirúgta a mezőnybe a labdát. A 108. percben Modric lövését fogta Courtois. A 109. percben Godin fejelt a kapura de Casillas védte a próbálkozást. A 110. percben Di Maria húzott el a bal szélen majd adott középre ahol Bale érkezett és fejelte a kapuba 2:1! A 114. percben Casillas jött ki rosszul de a helyzet kimaradt. A 117. percben Ronaldo csúszott el így helyzet nem alakult ki. A 118. percben a csereként beállt Marcelo talált be a 16-oson belülről és így végleg eldöntötte a kupa sorsát 3:1! A 119. percben Marcelo sárgult be túlzott gólöröm miatt. A 120. percben Ronaldot buktatták így büntető következett melyet ő maga értékesített ezzel 4:1! Ronaldo is besárgult túlzott gólöröm miatt. Varane is besárgult mert csereként  rohant be a pályára miután Sinmeone Ronaldora rontott a 11-est követő gólöröme miatt. Ezzel véget is ért a találkozó melyet gigászi csatában 4:1-re nyert a REAL MADRID!

Véget ért e szezon mely hatalmas csattanót tartogatott. Maga a mérkőzés az unalmas döntők közé sorolható. A z első félidőben a Real Madrid nyomott de mégis az Atletico szerzett vezetést. A második félidőben részben az eredménykényszer miatt részben a taktika miatt is a Real irányította a mérkőzést, aminek eredményeképpen a 93. percben egy védelmi hibát követően Ramos fejelte be az egyenlítő gólt. A hosszabbításban maradt a királyiak nyomása melynek eredményeképpen előbb 1 gólos előnybe kerültek a hazaiak majd egy újabb hibát követően már szinte a kupát a kezükben fogva ünnepelhettek a hazai csapat játékosai és hívei. Ezt még Ronaldo büntetőből szerzett gólja fejelte meg. A királyiak megérdemelten nyerték meg az idei kiírást igaz talán némi szerencsével de a sorozatot tekintve a legjobb csapat volt idén a REAL MADRID!

Check Also

F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 26. fordulójának csúcsrangadóján a listavezető Borussia Dortmund látogat az edzőváltáson áteső Bayern Münchenhez. …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.