REAL MADRID F.C.-ATLETICO MADRID

A Spanyol Kupa második fordulójának visszavágóit rendezik meg a hét közben. A legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás a madridi városi derbi ahol a Real Madrid mérkőzik meg az Atletico Madriddal. Az első összecsapást némi meglepetésre a matacosok nyerték meg 2:0-ra, így ha ma a királyi gárda tovább akar jutni minimum két gól különbséggel kell győznie. A csapatok elmúlt hetekbeli teljesítményére kitekintve azt láthatjuk,hogy  mindkét csapat jó formának örvend. Igaz a királyiak 23 meccses veretlenségi sorozatának a Valencia vetett véget ám ezt leszámítva hozták mérkőzéseiket. A matracosok sem állnak sokkal rosszabbul őket legutóbb a Barcelóna verte meg a Camp Nou-ban 3:1-re valamint kicsivel korábbam meglepetésre a Villareal-tól szenvedtek el 1:0-s vereséget. A két klub örökmérlegére tekintve kiderül,hogy a Real Madrid áll sokkal jobban ám az utóbbi éveket tekintve már kiegyensúlyozottabb a helyzet. Kitűnő mérkőzésre van kilátás ahol kiderül mennyire fontos Carlo Ancelotti együttese számára mennyire fontos,hogy ezen a szintéren megvédjék címüket.

Real Madrid: Navas;Ramos;Carvajal;Pepe;Marcelo;Kroos;Isco;James;Ronaldo;Benzema;Bale

Atletico Madrid: Oblak;Juhanfran;Miranda;Godin;Siqueira;Tiago;Suarez;Garcia;Griezmann;Koke;Torres

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. Az első percben egy gyors labdaszerzést követően Griezmann vitte a bal szélen a labdát majd adta középre ahol Torres érkezett s senkitől sem zavartatva lőtt a kapu jobb oldalába 0:1! A 4.percben hazai szöglet következett melyet követően Pepe fejelt a kapu fölé. A 6.percben egy jobb oldali beadást követően Bale fejelt kapura de Oblak védeni tudta. A 9.percben újabb hazai szöglet következett melyet egy újabb követett de helyzet ebből sem alakult ki. A 16.percben Marcelo középre tett labdáját fejelte kapura Bale de Oblak könnyedén fogta azt. A 18.percben Oblak fogta meg Kroos szögletét követően a labdát. A 19.percben hazai szabadrúgás következett a jobb szélről Torres szabálytalanságát követően. A pontrúgást követően Ramos fejelt 6 méterről a kapu közepébe 1:1! A 22.percben Bale passzolt a 16-oson belülről középre ám a vendég védelem tisztázni tudott. A 23.percben Ronaldo lőtt egy kipattanó labdát Suarezbe. A 25.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 26.percben Isco adott középre ám Benzema nem tudta elérni labdáját. A 28.percben Garcia sárgult be egy becsúszást követően. A 29.percben Bale iramodott meg a jobb oldalon majd adott Ronaldo elé kinek fejesét a védelem szögletre tisztázta. A sarokrúgást követően nem alakult ki gólhelyzet. A 30.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően 3-szor is blokkoltak a vendégek. A 40.percben Benzema lőtt 14 méterről de Oblak könnyedén fogta a próbálkozását. A 42.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 44.percben Oblak fogta Marcelo löketét. A 45.percben hazai szöglet következett melyből helyzet ezúttal nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki. Ezzel véget ért az első félidő.

A második játékrészt a vendég gárda kezdte. A 46.percben egy hazai védelmi hibát követően Torres lőtt közvetlen közelről a hazaiak kapujába 1:2! A 48.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Oblak húzta le a labdát. A 49.percben Tiago sárgult be. Az 51.percben Trres passzolt Griezmann elé akinek lövését Ramos blokkolta. A szögletből gólhelyzet nem alakult ki. Az 52.percben Godin is sárga lapot kapott. Az 53.percben Oblak védte Ronaldo fejesét. Az 54.percben Bale középre tett labdáját Ronaldo fejelte  a kapu bal alsó sarkába 2:2! Az 56.percben Ramos is besárgult,ezt követően vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 57.percben Arda állt be Torres helyére. Az 58.percben Pepe helyére Varane állt be,a csere oka sérülés volt. A 63.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Griezmann lőtt a kapura de Navas kapus védeni tudott. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 65.percben hazai szöglet következett melyet követően Ramos tudott kapura fejelni de Oblak könnyedén lehúzta a labdát. A 68.percben hazai szöglet következett melyet követően Benzema lőtte a kapu fölé a labdát közvetlen közelről. A 72.percben Gabi érkezett Griezmann helyére a vendégeknél valamint James-et Jese váltotta a hazai oldalon. A 77.percben Benzemat blokkolták le így hazai szöglet következhetett immáron a 10. de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Marcelo labdáját Bale fejelte a kapu fölé,még e percben Jimenez érkezett Garcia helyére a vendég oldalon. A 83.percben Marcelo is besárgult a hazaiak közül. A 86.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,még e percben Carvajal sárgult be egy csúnya belépőt követően. A 87.percben Atletico szabadrúgás következett a bal oldalról de gólhelyzet ebből sem alakult ki. A 90.percben Isco is sárga lapot kapott brutális belépőjét követően. A vendég szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 92.percben isco lőtt közelről Oblak ölébe. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Ronaldo szabadrúgása kerülte el a kaput. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:2!

Egy rendkívül jó mérkőzésen vagyunk túl ahol mint az az utóbbi időben már nem először fordul elő Simeone együttese átlép a királyiakon. Az első félidőben a vendégek ugyan vezetést szereztek de zet követően a blancók hatalmas nyomást gyakoroltak ellenfelükre és sikerült is kiegyenlíteniük. Ezt követően a hazaiak ha lehet még nagyobb nyomást gyakoroltak a matracosokra de újabb találatot az első játékrészben nem tudtak begyötörni. a második félidő ugyan úgy kezdődött mint az első tehát vendég góllal majd Ronaldo egyenlítésével folytatódott. Ezt követően azonban mintha a hazaiak feladták volna a továbbjutást s így a vendégek kedvükre játszhattak. Összességében megérdemelten jutott tovább az Atletico 4:2-es összesítéssel.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.