REAL MADRID F.C. – F.C. BARCELONA

A Spanyol Bajnokság tavaszi idények egyik hanem a legfontosabb mérkőzésére kerül sor mind a tabella mind a múltbéli összecsapások miatt ugyanis a Real Madrid hazai pályán fogadja a Barcelona együttesét. A hazaiak jelenleg vezetik a tabellát annak ellenére is,hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak mint a katalánok. Eddigi 32 meccsükből Ronaldo-ék 23-at nyertek meg 6 döntetlen és 2 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 4-et nyertek meg 1 döntetlen mellett. Hazai pályán 16 mérkőzésből 12-őt nyertek meg 4 döntetlen mellett, utolsó 5 hazai bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlent harcoltak ki. A mai mérkőzésen sérülés miatt Pepe és Varane mindenképpen kihagyja. A királyiak a hét közben a Bayern München-t búcsúztatták s így bejutottak az elődöntőbe ahol a városi rivális Atletico Madrid ellen játszanak. A Barcelona a tabellán a második 32. mérkőzésből 22-őt nyertek meg 6 döntetlen és 4 vereség mellett, utolsó 5 meccsükön 4 győzelem mellett 1 verség szerepel. Idegenben 16 mérkőzésből 10 győzelem mellett 3 döntetlen és 3 vereség szerepel. Utolsó 5 idegenbeli bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 vereség szerepel. A keretből mindenképp hiányozni fog eltiltás miatt Neymar,Mathieu. A Barcelona szintén érdekelt volt a Bajnokok Ligájában ám ők mai riválisukkal ellentétben kiestek méghozzá sima 3:0-ás összesítéssel a Juventus ellenében, így reális esélyük már „csak” a Spanyol Kupa megnyerésére maradt. A két együttes őszi összecsapásán döntetlen született. A mai mérkőzés esélyese a királyi gárda, ám az El Classico semmire sem garancia.

Real Madrid: Navas;Marcelo;Ramos;Nacho;Carvajal;Modric;Casemiro;Kroos;Ronaldo;Benzema;Bale

Barcelona: Ter Stegen;Roberto;Pique;Umtiti;Alba;Iniesta;Busquets;Rakitic;Messi;Suarez;Paco

A mérkőzést a Real Madrid kezdte. 6.perc: Ronaldo lövését Ter Stegen védte. 10.pec: Iniesta lövését blokkolta a hazai védelem, majd Suarez elé került a labda aki centikkel ugyan de a kapu mellé lőtt. 12.perc: Casemiro sárgult be. 17.perc: Benzema labdáját vágták ki a védők. 19.perc: hazai szöglet melyet követően Benzema fejesét védte Ter Stegen. 20.perc: Ronaldo lőtt távolról de Ter Stegen bravúrral hárítani tudott. 23.perc: Bale lövését védte Ter Stegen. 25.perc. Ronaldo lőtt  kapu mellé. 28.perc: hazai szöglet melyet követően Ramos lőtt a jobb kapufára ám a kipattanóra Casemiro érkezett a legjobban s lőtt a hálóba 1:0! 33.perc: Messi kapott jó labdát középen majd egy szép cselt követően lőtt 2 védő közül a hálóba 1:1! 36.perc: Modric távoli löketét Ter Stegen védte bravúrral. 39.perc: Bale sérült meg helyére Asensio érkezett s e percben Umtiti sárgult be. 43.perc: Alba fejelte Suarez labdáját a kapu mellé. 46.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 48.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Barcelona kezdte. 47.perc: Hazai kontra melynek végén Pique mentett nagyot az ezt követő szögletet követően Kroos lövését védte Ter Stegen nagy bravúrral. 49.perc: újabb hazai szöglet melyből nem született találat. 54.perc: Marcelo beadását Benzema fejelte Ter Stegen lábára, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 56.perc: Alcacer közeli lövését Navas védte hatalmas bravúrral. 59.perc: vendég szöglet melyet követően Pique fejesét Navas védte hatalmas bravúrral. 60.perc: Carvajal lövését Ter Stegen fogta. 63.perc: Marcelo beadását Alba fejelte szögletre Ronaldo elől, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 67.perc: Aensio lépett jól ki majd passzolt Ronaldo mögé aki így a kapu fölé lőtt, maradt az 1:1! 68.perc: Suarez elé került a labda de Navas védeni tudott. 69.perc: Casemiro helyére Kovacic lépett illetve Andre Gomes váltotta Alcacert. 72.perc: Asensio lövését Ter Stegen fogta nagy bravúrral. 73.perc: Rakitic cselezett majd egy elképesztő lövéssel lőtt a hálóba 22 méterről 1:2! Szenzációs gól volt. 78.perc: Ramos került a kiállítás sorsára miután Messi-re csúszott páros lábbal. 80.perc: Pique lövését Navas védte 5 méterről, hatalmas bravúr volt. 81.perc: Kovacic sárgult be. 85.perc: James állt be Benzema helyére. 86.perc: James érkezett a legjobban Marcelo középre adására s lőtt a léc alá 2:2! 87.perc: James újabb próbálkozást Ter Stegen védte. 89.perc. Asensio lövését Ter Stegen védte. 92.perc: egy csodás vendég kontra végén Messi elé került a labda aki 16 méterről lőtt a jobb alsó sarokba 2:3! A gólszerző besárgult a gólörömöt követően. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett jobban s több helyzetet dolgozott ki. A vendégek inkább gyors ellentámadásokban igyekeztek veszélyt kialakítani. A hazaiak fölénye góllá is érett ám Messi révén szinte azonnal egyenlíteni tudtak. Ezt követően mindkét együttes alakított ki helyzetet de találatig már egyikük sem jutott. A második félidőben ha lehet még jobb játékot láthattunk mint az első 45 percben. Szinte percről percre nézhettük a nagyobbnál nagyobb védéseket s szebbnél szebb lövéseket. A vendégek Rakitic gyönyörű gólját követően a vezetést is megszerezték sőt a hazaiak Ramos butasága miatt emberhátrányba is kerültek, igaz James ezt követően még egyenlíteni tudott de az utolsó támadásból Messi megszerezte a győztes találatot. Szenzációs mérkőzés volt ahol bármelyik együttes nyerhetett volna. A Barcelona ezzel utolérte a Real Madridot a tabellán ám a fővárosiaknak még egy elmaradt mérkőzésük van. Kitűnő este kitűnő mérkőzés!!!

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.