REAL MADRID F.C. – F.C. BARCELONA

A tavaszi szezon talán legjobban várt mérkőzése következik az EL Classico. Hazai pályán ezúttal a Real Madrid fog játszani. A tabellát egyenlőre az Atletico Madrid vezeti ám korábbi jelentős előnyük lassan elfogyott s jelenleg 1 ponttal állnak a Barcelona előtt és 2 pont a Real Madrid előtt. E mérkőzés leginkább az Atletico Madrid számára jöhet jól akik amennyiben nyernek lélegzetvételnyi előnyhöz juthatnak a tabellán. Jelenleg a legjobb formát a barca mutatja előző 5 meccsüket megnyerték a bajnokságban idegenben is utolsó 5 meccsüket megnyerték. A Real Madrid is jó formát mutat igaz utóbbi 5 meccsükből 2 is döntetlennel zárult. Hazai pályán Zidane együttese utóbbi 5 meccséből 4-et megnyert 1 döntetlen mellett. Rendkívül jó mérkőzés előtt állunk, ahol az esélyek talán inkább a Barcelona mellett szólnak tekintve, hogy a madridiak hét közben a Bajnokok Ligájában szerepeltek a Liverpool ellen. 

Real Madrid: Courtois;Mendy;Nacho;Militao;Lucas;Modric;Casemiro;Kroos;Vinicius;Benzema;Valverde

Barcelona: Ter Stegen;Mingueza;Araujo;Lenglet;Alba;De Jong;Busquets;Dest;Messi;Pedri;Dembele

A mérkőzést a Barcelona kezdte. 11.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 13.perc: Vinicius oldalán indult egy támadás melyet a hazaiak megszűrtek ám a játékszer visszakerült a hazaiak elé majd Benzema szenzációs gólt lőtt sarokkal egy jobb oldali beadást követően 1:0! 19.perc: vendég szögelt melyet követően a hazai védelem tisztázni tudott. 23.perc: Pedri sárgult be. 26.perC: Araujo sárgult be. 28.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Kroos lövése két védőn megpattanva végül a kapuban kötött ki 2:0! 35.perc: előbb Valverde lövése pattan ki a kapufáról majd Lucas ismétlését Ter Stegen védte bravúrral nagy helyzet volt mindkettő. 36.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 39.perc: Dembele ellen szabálytalankodtak ám a bíró nem ítélt 11-est érthetetlen okból. 41.perc: Messi lövését blokkolta a védelem. 43.perc: Lucas sérült meg helyére Odriozola állt be. A hosszabbítás 3 perc, 46.perc: Messi szögletét Courtois védte bravúrral, majd Dembele szögletéből nem alakult ki helyzet. Ezzel ért véget a játékrész. 

A második játékrészt a Real Madrid kezdte. A félidőben Dest helyére Griezmann állt be. 50.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 54.perc: Kroos fejelt a kapu fölé. 56.perc: Griezmann hagyott ki nagy helyzetet igaz lesről indult. 60.perc: egy bal oldali beadást követően Mingueza ért bele jól a labdába s lőtt a hálóba 2:1! A szépítő találatért megdolgoztak a vendégek. 61.perc: Valverde helyére Asensio állt be. 62.perc: Vinicius lövése majdnem egy védőről Ter Stegen hálójába került, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 63.perc: egy vendég támadás végén Alba beadását mentette bravúrral Courtois. 64.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 65.perc: Sergi Roberto állt be Busquets helyére. 6 6.perc: Vinicius vezetett egy kontrát ahol azonban röviden passzolt Benzema elé így a csapattársa nem mehetett ziccerben a kapura. 67.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 68.perc: hazai szabadrúgás helyzet nélkül, majd egy visszaszerzett labdát követően a gólvonalról mentett Ter Stegen. Az ezt követőe támadásból Messi lőtt centikkel a kapu fölé. 69.perc: vendég szabadrúgás veszélyes szögből melyet Messi lőtt a  sorfalba. 70.perc: Nacho sárgult be. 71.perc: Mingueza lőtt élesen a kapu előtt keresztbe. 72.perc: Moriba állt be Kroos helyére majd Benzema helyére Mariano illetve Isco állt be Vinicius helyére végül Marcelo állt be.  75.perc: Dembele fejelt Courtois kezébe. 76.perc: Ter Stegen hárított nagyot egy lecsúszott beadást követően. 77.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 81.perc: Dembele helyére Braithwaite állt be illetve Pedri helyére Trincao. 84.perc: Braithwaite tűnt el gyanús körülmények között. 85.perc: Alba sárgult be. 89.perc: Casemiro sárgult be. A hosszabbítás 5 perc, 91.perc ismét Casemiro sárgult be így piros lappal hagyta el a játékteret. 92.perc: Messi szabadrúgását védte Courtois. 93.perc: MArcelo lódult meg ám ziccerét nem sikerült értékesítenie. 94.perc: Moriba lőtt a keresztlécre 8 méterről ám találat végül nem született a helyzetből. Ezzel ért véget a mérkőzés. 

Az első félidőben a hazai együttes kezdett kitűnően. Benzema klasszisa jelentette az első percekben. A Barcelona támadó szerepben lépett fel így sok hely nyílt ki a hátul melyet Vinicius révén használt ki  a hazai együttes. A második hazai találat is ennek eredményeképp született. A vendégek ezt követően is mindent elkövettek a győztes találat megszerzése érdekében. Egy alkalommal Dembele a 16-oson belül esett el ahol a büntető jogosságához úgy tűnt nem fér kétség ám a síp néma maradt. Messi a félidő végén majdnem szépíteni tudott de Courtois eszén nem tudott túl járni. A második félidőben a Barcelona mindent megmozgatott, hogy találatot érjen el. Sikerült a szépítés ám emellett több ziccert is kihagytak a vendégek. A játék iramát egyértelműen a vendégek diktálták s a hazaiak el is fáradtak. A cseréket követően is veszélyesebb volt a barca igaz a hazaiak legalább 2 esetben is lezárhatták volna  a mérkőzést. Kitűnő mérkőzést láthattunk ahol talán a döntetlen jobban illet volna a játék képéhez. 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.