REAL MADRID F.C.- A.S. ROMA

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek visszavágóihoz érkeztünk. Ma este eldől, hogy a Real Madrid;Roma;Wolfsburg és Gent négyesből mely két csapat kvalifikálja magát a legjobb 8 együttes közé. Cikkünkben a Real MAdrid Roma összecsapásra fókuszálunk. A hazai együttes bajnoksága 3. helyén áll 4 pontos lemaradással az Atletico Madrid és 12 pontos lemaradással a Barcelona mögött. Eddigi 28 meccsükből 18-at nyertek meg 6 döntetlen és 4 vereség mellett. A hazai tabella 2. helyén állnak 15 mérkőzésből 12-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Az utóbbi 5 hazai meccsükből 4-et nyertek meg 1 veresé mellett, az élő tabellát nézve 3 mérkőzést nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett. A sérültek listáján Benzema neve szerepel. A vendégek az olasz tabella 3. helyén állnak 5 ponttal a Napoli mögött valamint 8 ponttal a Juventus mögött. Eddigi 28 mérkőzésükből 16-ot nyertek meg 8 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utolsó 5 mérkőzésüket megnyerték, idegenben 14 mérkőzésből 6-ot nyertek meg 5 döntetlen és 3 vereség mellett, utolsó 5 idegenbeli meccsükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent értek el és 1 szer kaptak ki. A sérültek listáján Ponce;Capradossi;Gyömbér;De Rossi;Rüdiger és Strootman neve szerepel. Az odavágót a Real Madrid nyerte 2:0-ra így nagy előnyben várhatja a visszavágót, az elmúlt 5 alakalomból a madridiak 1 mérkőzést nyertek meg 4 Roma győzelem mellett, azonban a mai összecsapáson kész csoda lenne a farkasok győzelme.

Real Madrid: Navas;Marcelo;Pepe;Ramos;Danilo;Modric;Casemiro;Kroos;Ronaldo;Rodriguez;Bale

Roma: Szczesny;Florenzi;Manolas;Zukanovic;Digne;Perotti;Keita;Pjanic;Salah;Dzeko;El Shaarawy

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle majd az ellentámadás végén Bale beadása Ronaldo feje mellett húzott el centikkel. A romához került a játékszer és a támadás végén Dzeko elől Navas-nak kellett elütnie a játékszert. Az 5.percben Florenzi jobb oldali beadása ment el a lábak előtt. A 6.percben egy Ronaldo lövést blokkoltak  a vendég védők. A 7.percben Bale beadását követően a vendég védelem tisztázott a 16-oson belülről. A 8.percben ismét Bale beadása okozott veszélyt de Marcelo jó helyzetből a kapu mellé lőtt. A 9.percben Kroos lövését hárította Szczesny. A 11.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Ronaldo lőtte a labdát a kapu fölé centikkel. A 14.percben Salah szlalomját követően Dzeko elé került a labda aki ziccerből a kapu mellé lőtt. A 16.percben Bale lövése pattant meg így hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 20.percben Ronaldo lövését blokkolta  a vendég védelem. A 21.percben Modric távoli bombáját védte Szszesny bravúrral, az ezt követő sarokrúgásból újabb következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 28.percben egy hatalmas védelmi hibát követően Salah került helyzetbe ám a kapu helyett az oldalhálóba lőtt. A 31.percben Bale lőtt a kapu fölé távolról. A 32.percben Ronaldo lövését Szczesny védte hatalmas bravúrral. a 34.percben ismét Szczesny védett bravúrral Ronaldo közeli lövését követően, az ezt követő szögletből Marcelo lőtt a kapu fölé. A 37.percben Danilo sárgult be. A 40.percben Ronaldo lövéséveb ért bel a vendég védelem így szöglet következett melyből Casemiro lőtt kapura Szczesny azonban védeni tudott. A 42.percben Salah lövését Navas védte magabiztosan. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki így maradt a 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A félidőben Vainqueur érkezett a vendégeknél Pjanic helyére. A 48.percben Zukanovic fejelte ki Ronaldo elől a labdát szögletre, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 50.percben Marcelo tört be a 16-oson belülre majd passzolt Ronaldo elé aki középre játszott ahonnét James lőtt kapura de Suczesny védett hatalmasat. Az 51.percben Salah került ziccerbe ám 8 méterről a kapu mellé lőtt, hatalmas ziccer maradt ki ráadásul az egyiptomi Dzeko elé is passzolhatott volna aki üresen érkezett. Az 53.percben Ronaldo távoli próbálkozását ismét Szczesny védte. Az 54.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Marcelo közeli lövését ismét Szczesny védte. Az 56.percben Florenzi egy szép cselt követően lőtt 16 méterről kapura de Navas gyönyörűen hárítani tudott, az ezt követő szögletet egy újabb követte melyet követően Manolas lőtt Navas-ba. Újabb sarokrúgás következett de ebből nem alakult ki gólveszély. Az 58.percben Modric megpattanó lövése kerülte el a vendég kaput, a szögletet követően a vendégek hozhatták a játékszert. A 60.percben Kroos lőtt a kapu előtt keresztbe de senki sem ért labdájába. A 61.percben Ronaldo lőtt a kapu előtt keresztbe. A 62.percben Bale helyére Lucas állt be a hazaiaknál. A 64.percben Lucas jobb oldali beadását követően Ronaldo érkezett a kapu előtt aki 5 méterről a kapuba lőtte a labdát 1:0! A 68.percben egy hazai kontra végén Ronaldo passzolt James elé aki közelről nem hibázott így máris 2:0! A 69.percben Haarawy lőtt közelről Navas azonban hárítani tudott, a szögletet követően e hazaik szerezték meg  a labdát s a támadás végén Lucas kitűnő labdáját Ronaldo lőtte a kapu mellé centikkel. A 74.percben Totti érkezett a pályára a vendégeknél Shaarawy helyére. A 75.percben Marcelo labdáját Ronaldo lőtte a kapu fölé. A 75.percben Jese érkezett Modric helyére a hazaiaknál. A 77.percben Zukanovic sárgult be. A 78.percben Kroos lövését védte Szczesny. A 80.percben vendég szöglet következett melyet követően újabb következett mely végén Zukanovic fejelt Navas kezébe. A 82.percben Lucas lőtt távolról a kapu fölé. A 83.percben Kovacic érkezett Casemiro helyére a hazaiaknál. A 86.percben Keita helyére AMicon állt be a vendégeknél. A 87.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 88.percben egy gyors vendég kontra végén Salah beadását Perrotti lőtt kapura de Navas hatalmasat hárított. A 90.percben hazai szöglet következett, helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Totti lövését blokkolták. A 93.percben Navas húzott le egy szögletet a levegőből. A 93.percben Vainqueur beadása Dzeko feje felett húzott el. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a hazaiak irányították a mérkőzést és alakítottak ki több helyzetet is de Ronaldon kívül csak távoli lövésekre és veszélyes beadásokra futotta. A vendég együttes két tiszta ziccert is hibázott Salah és Dzeko révén. Ugyan a mérkőzés 0:0 ám kitűnő az iram egyedül már csk a gól gólok hiányoztak. A második játékrészben a csapatok ugyanott folytatták ahol elkezdték, egészen a 64. percig ekkor Ronaldo találata eldöntötte a továbbjutás sorsát majd James a mérkőzést is eldöntötte. Ezek után is mindkét együttes támadott ám találat már nem született. Összességében egy kitűnő találkozót láthattunk ahol a jobb cspat jutott tovább összesítésben 4:0-val.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.