ROMÁNIA – ALBÁNIA

A mai napon kezdetét veszi az Európa Bajnokság csoportmérkőzéseinek harmadik fordulója. Ekkor az azonos csoportban levő válogatottak mérkőzéseit egy napon és egy adott időpontban rendezik. Ma az A csoport kerül terítékre. A Románia Albánia összecsapás e kieső együttesről dönt, ugyanis Románia Franciaországtól kikapott míg Svájccal egy jó mérkőzésen döntetlen játszott. Így mindössze 1 pontja van amellyel még mindig maradt esélye a legjobb 16 közé kerülésre. Az Albán együttes mind Svájc mind a Francia válogatottól kikapott így nagyon kevés esélye maradt a 3. hely megszerzésére kivéve ha megverik ma este Romániát. Románia egy döntetlennel nem érezhetné magát biztonságban ám egy győzelemmel minden bizonnyal a legjobb 16 közé jutna. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Románia: Tatarusanu;Saponaru;Grigorie;Chiriches;Matel;Prepelita;Hoban;Stancu;Stanicu;Popa;Alibec

Albánia: Berisha;Hysaj;Ajeti;Mavraj;Agoli;Memushaj;Basha;Abrashi;Lila;Sadiku;Lenjani

A mérkőzést a román válogatott kezdte. Az 5.percben Hoban lövését Berisha védte gyönyörű mozdulattal. A 6.percben Basha sárgult be. A 10.percben Berisha védte Stanciu lövését. A 14.percben Alibec lőtt a kapu bal oldala mellé. A 17.percben Lila lőtt a kapu mellé. A 23.percben egy román szabadrúgást követően a védők tisztázni tudtak. A 30.percben Lenjani tekert a kapu elé de Tatarusanu lehúzta  a labdát. A Memushaj lőtt a román kapura de Tatarusanu hárítani tudta próbálkozását. A 36.percben albán szöglet következett melyből Basha lőtt kevéssel a kapu mellé. A 40.percben román szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 43.percben Memushaj ívelt Sadiku elé aki a rosszul kimozduló Tatarosanu mellett a kapuba fejelt, szemfüles gól 0:1! A hosszabbítás 2 perc. A 46.percben Alibec lövése ment a kapu mellé. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt az albán válogatott kezdte. A félidőben Sanmartean állt be Prepelita helyére. A 47.percben albán szöglet következett melyből Mavraj fejelt a kapu mellé. Az 52.percben Mavraj fejelt a kapu mellé jó pozícióból. Az 54.percben Matel sárgult be. Az 57.percben Alibec helyére Torje állt be a románoknál. Az 59.percben Balaj állt be Sadiku helyére. A 62.percben román szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 63.percben Memushaj lövését könnyen fogta Tatarusanu. A 67.percben Sanmartean  lőtt egy szabadrúgást a sorfalba. A 68.percben Torje lőtt a kapu mellé. a 71.percben Memushaj lőtt a kapu mellé. A 7.percben Andone lőtt kapura ám a felső léc a játékszer útját állta, ezt követően Lenjani helyére Roshi állt be. A 78.percben Stanicu lőtt messze a kapu mellé. A 81.percben Stancu lőtt a kapu fölé. A 83.percben Basha helyére Cana állt be. A 85.percben Torje lőtt szabadrúgásból a kapu fölé ezt követően Memushaj sárgult be és Sapunaru is erre a sorsra jutott. A 87.percben albán szabadrúgás következett mely a kapu fölé szállt. A 88.percben albán szöglet következett melyet követően Lila fejelt a kapu mellé. A hosszabbítás 5 perc, a 92.percben albán szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 93.percben Torje és Hysaj sárgult be. A 95.percben Satncu lőtt a kapu mellé. A 96.percben albán szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Ezzel véget ért az összecsapás.

Az első játékrészben a papírformának megfelelően a román együttes kezdett erősebben ám helyzeteiket nem tudták belőni. Ezt követően ébredtek az albánok s ahogy haladt előre a félidő úgy alakítottak ki egyre veszélyesebb szituációkat míg végül egy kapushibát ki is tudtak használni. A második félidőben némi meglepetésre az albán együttes akarata érvényesült s több helyzetet alakítottak ki s a szögletek terén is előbb végeztek mint mai ellenfelük. Az eredmény a mérkőzésen nem változott így meglepetésre a román válogatott lett a negyedik s búcsúzott az Európa Bajnokságtól, míg Albánia 3 ponttal reménykedhet,hogy a legjobb négy 3. egyikeként tovább juthat.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.