ROMÁNIA – SVÁJC

A csoportkör második felvonásában ezúttal az A csoportból Románia együttese mérkőzik meg a svájci 11-el. A nyitó mérkőzésen a románok némi meglepetésre nagy erőkifejtésre késztették a francia válogatottak akik végül Payet szenzációs találatával 2:1-re győztek. Így a román együttes a tabella aljára került Albániával együtt, ugyanakkor a több kapott találat miatt a románok mégis a csoport utolsók. Amennyiben a mai napon is vereséget szenvednek úgy szinte bizonyosan véget ér számukra az EB. A svájci együttes ha nehezen is de meg tudta verni Albániát így a csoport 2. helyén állnak holtversenyben a Franciákkal ám rosszabb gólkülönbséggel. Amennyiben a papírforma érvényesül úgy Svájc begyűjtheti a 3 pontot s bejut a legjobb 16 együttes közé. Jó mérkőzés előtt állunk.

Románia: Tatarusanu;Sapunaru;Chiriches;Grigore;Rat;Prepelita;Pintilii;Chipciu;Stancu;Torje;Keseru

Svájc: Sommer;Lichtsteiner;Schar;Djourou;Rodriguez;Xhaka;Behrami;Shaquiri;Dzemaili;Mehmedi;Seferovic

A mérkőzést Svájc válogatottja kezdte. Az első perc végén egy gyors román akció futott a jobb szélen de beadásából nem született gól. A 3.percben Shaquiri lövését blokkolta a román védelem. Az 5.percben Lichtsteiner beadását blokkolták a román védők. A 7.percben egy szép támadás végén Seferovic lőtt ziccerből a háló mellé maradt a 0:0! A 9.percben svájci szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 12.percben vendég szögelt következett melyet követően Tatarusanu öklözte ki a labdát. A 16.percben ismét Seferovic hagyott ki ziccert ezúttal Tatarusanu lábába lőtte a labdát. A 17.percben Chipciu lövését blokkolták. A 18.percben román büntető következett mezhúzásért, a büntetőt Stanku lőtt a kapu bal oldalába 1:0! A 21.percben Schar lövését Tatarusanu hárította bravúrral, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 22.percben Perpelita sárgult be. A 24.percben Chipchu sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 27.percben újabb svájci szabadrúgás következett de ebből sem alakult ki helyzet. A 28.percben egy román szabadrúgást követően Sapunaru lőtt kapufát ziccerből. A 32.percben svájci szabadrúgás következett melyet követően Rodriguez lőtt Tatarusanu ölébe. A 34.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően a románok hozhatták a labdát. A 37.percben Keseru sárgult be. A 39.percben jó helyzetből Dzemaili fejelt a kapu mellé. A 41.percben Mehmedi lövését blokkolták melyet követően a románok hozhatták a labdát. A hosszabbítás 1 perc, melyben két román szöglet következett de helyzet egyikből sem alakult ki. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a Román válogatott kezdte. A félidőben Hoban állt be a megsérülő Pintilii helyére a románoknál. A 49.percben vendég szöglet alakult ki melyből helyzet nem alakult ki. Az 51.percben Xhaka sárgult be. Az 52.percben egy szép román támadás végén Djourou lőtt saját kapujára melyből majdnem öngól lett, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 56.percben egy svájci szögletet követően Mehmedi elé került aki elképesztő erővel lőtt a bal felsőbe 1:1! Az 59.percben svájci szabadrúgás következett melyet követően Shaquiri lőtt a kapu fölé kevéssel. A 62.percben Filip érkezett Rat helyére a románoknál. A 64.percben Embolo érkezett a pályára Seferovic helyére. A 65.percben Embolo lövését blokkolták. A 68.prcben Embolo fejelt a kapu mellé. A 70.percben román szabadrúgás következett melyet követően Torje lőtt kapura 40 méterről de Sommer hárítani tudott. A 75.percben Shaquiri ollózott a kapu mellé. A 76.percben Grigorie sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Mehmedi lőtt Tatarusanu kezébe. A 83.percben Dzemaili helyére Lang érkezett valamint Stanku helyére Andone érkezett. A 87.percben Torje jobb oldali beadását fejelték ki  a vendég védők. A 87.percben hazai szöglet következett melyet követően a svájciak hozhatták a labdát. A 91.percben Shaquiri helyére Tarashaj állt be a svájciaknál. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet nem alakult ki csak Emblo sárgult be. Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első félidőben a román válogatott kezdett agilisen ám nagyobb helyzeteket a svájciak alakítottak ki. A románok vezető találata egy kissé kétséges de megadható büntetőnek köszönhető. A svájci válogatott sok nagy helyzetet puskázott el. A mérkőzés képe alapján a döntetlen tűnik reálisabb eredménynek. a második félidőben a svájci együttes volt kicsivel határozottabb és pontosabb melynek révén az egyenlítés is összejött nekik. A román együttes ezt követően is alakított ki kisebb helyzeteket ám találatig csakúgy mint a svájciak nem jutottak el. Összességében az eredmény egyik csapatnak sem jó sem rossz.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.