A.S.ROMA-MANCHESTER CITY F.C.

A Bajnokok Ligája 6. Csoportköréhez érkeztünk az az a záró fordulóhoz a 2014. évet tekintve. A tegnapi eredmények következtében 8 csapat már biztosan a legjobb 16 között érezheti magát, csoportelsőként az Atletico Madrid; Real Madrid;Borussia Dortmund és a Monaco míg a csoport másodikok a Juventus;Arsenal;Bayer Leverkusen és a Basel csapata. A mai 4 csoportból is vannak már biztos továbbjutók ezen csapatok a Bayern München;Barcelona;PSG;Chelsea;Porto és a Sahtor Donyeck. Minden eredménytől függetlenül a Chelsea Bayern München és a Porto már biztos csoportelső míg a Sahtor Donyeck biztos csoportmásodik. A ma este egyik hanem a legérdekesebb mérkőzése a Roma Manchester City összecsapás. A csoportból mint azt már fent említettem a Bayern München elsőként jutott tovább ám a még továbbjutó második helyért 3 csapat is versenyben van egyaránt 5 ponttal. a sort a Manchesetr City vezeti jobb gólarányával a Roma és a Cska Moszkva előtt. A hazaiak az első fordulóban éppen ma esti ellenfelükkel találkoztak ahol is bravúros döntetlent értek el, majd hazai környezetben verték meg a Moszkvát. Ezt követően két sima vereség jött a bajorokkal szemben és egy nyögvenyelős döntetlen Moszkvában. Az olaszok kezdetben kitűnő formában játszottak ám a két vereség nagyon megfogta a ma esti vendéglátókat s ezért sem tudták eddig kiharcolni a továbbjutásukat. A vendégeknél a pontok tekintetében hasonló a helyzet , az első csoportkört 1 ponttal zárták majd egy müncheni vereség következett ezt egy meglepő verség követte Oroszországban majd egy még meglepőbb döntetlen hazai környezetben. Végül a Bayern München hazai legyőzésével zárták a sort. Ezért hát rendkívüli téttel bír a ma esti összecsapás. Az esélyek közel azonosak ám ha a sérülteket vesszük figyelembe akkor a hazaiak esélyei jobbnak tűnnek ugyanis a vendégektől biztosan hiányozni fog Toure és Aguero játéka. Izgalmas este előtt állunk.

Roma: De Sanctis;Manolasz;M’bwia;Maicon;Holebas;Ljajic;Nianggolan;Pjanic;Keita,Gervinho;Totti

Manchester City: Hart;Clichy;Zabaleta;Mangala;Demichelis;Nasri;Milner;Fernadinho;Fernando;Nasri;Dzeko

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 2.percben egy szép Gervinho beadást kellett a vendég védelemnek kifejelnie szögletre. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki a kapu előtt. Az 5. percben Holebas lőhetett ziccerből ám Hart kapus hatalmasat mentett. A 6. percben Nianggolan adott bal oldalról középre de a vendég védők ismét menteni tudtak. A 10.percben Gervinho lőtt 23 méterről a vendég kapu fölé. A 14.percben Dzeko fejelt egy bal oldali beadást a hazai kapu fölé. A 16.percben egy vendég helyzetet követően hazai kontra indult melynek végén Ljajic lőtt a kapu fölé. A 20. percben Milner lőtt 18 méterről de De Sanctis nagyot védett, ezt követően hazai kontra indult, melynek végén Gervinho lőtt 167 méterről a kapu mellé. A 21. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 24. percben egy jobb oldali beadást követően Dzeko pörgetett a hazai kapu fölé. A 27.percben vendég sarokrúgás következett egy kontrát követően melyből helyzet nem alakult ki. A 29.percben Dzeko fejelt ismét a hazai kapu mellé de a labda messze elkerülte a kaput. A 30. percben hazai szöglet következett melyet követően Hart kapus öklözte ki a labdát. A 37. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Totti ívelt középre ahonnan a vendég védők kirúgták a labdát. A 38. percben Maicon lőtt távolról Hart kezébe. A 39. percben Gervinho indult meg majd lőtt kiszorított szögből Hart kapus ölébe, még ebben a percben De Sanctis védett hatalmasat Nasri lövését követően, a szögletből helyzet nem alakult ki. A 42. percben Gervinho csel sorozatát követően Fernandinho mentett szépen a 16-oson belül. A 43. percben Mbwia és Dzeko sárgult be kakaskodás következtében. Ezzel véget ért az első félidő, melynek eredménye 0:0!

A második félidőt a vendég gárda kezdte. A 46. percben Dzeko tört be a 16-oson belülre majd lőtt kapura, de a hazai védők blokkolni tudták, a sarokrúgást követően a Romához került a labda. A 48. percben Milner lőtt kiszorított szögből a kapu fölé. Az 53.percben ismét a hazai védelem volt munkában egy bal oldali beadást kellett kilőniük a mezőnybe. Az 55. percben Nasri szabadrúgás következett melyet követően Dzeko fejelt De Sanctis ölébe. Az 58. percben Hart védett hatalmasat egy távoli bombát követően. AA 60. percben Nasri találta el kitűnően a labdát, s az 23 méterről a kapu jobb felső sarkába vágódott így a mérkőzés állása 0:1-re módosult. A 65. percben Nianggolan lőtt 20 méterről kapura, de Hart nagyon tudott menteni. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 66. percben Ljajic lőtt a vendég kapu fölé. A 6. percben Ljajic helyére Iturbe érkezett illetve Silha váltotta Navast a túloldalon. A 70. percben Destro érkezett Totti helyére. A 72. percben Manolas fejelt egy kobb oldali beadást követően a kapufára, melyet szöglet követett. A sarok rúgásból óriási hazai helyzet alakult ki, ám gól nem született hanem újabb szöglet következett,helyzet ebből már nem alakult ki. A 75. percben Nasri sárgult be. A 78. percben Dzeko helyére Jovetic érkezett. A 79. percben egy bal oldali beívelést követően Gervinho fejelt kapura, mivel azonban ezt lesről tette, így a vendégek jöhettek szabadrúgással. A 79. percben Maicon helyére Florenzi állt be. A 86. percben egy vendég támadás végén Nasri passzolt a 16-oson belül Zabaleta elé, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát 0:2! A 89. percben Nasri helyére Kolarov érkezett. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:2!

Egy rendkívül hajtós izgalmas mérkőzésen vagyunk túl. Az első játékrészben a hazaiak többször is megszerezhették volna a vezetést de ziccereiket elhibázták. A vendég gárda az első félidő második felére felébredt s egyre több helyzetet alakított ki. Egészen a vendégek vezető góljáig felváltva voltak a kapuk veszélyben azonban Nasri váratlan lövését követően változott a mérkőzés képe. A hazaiak egyre több helyzetet alakítottak ki de ezeket nem tudták belőni s mivel az erőltetett támadások  miatt kinyíltak hátul így a vendégek  ki tudták ezt használni. Ez vezetett a második City gólhoz. Összességében kitűnő mérkőzést láthattunk ahol a jobb kerettel rendelkező Manchester City tudott győzni s ezzel ki tudta harcolni a legjobb 16 közé jutást.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.