A.S. ROMA – S.S.C. NAPOLI

A hétvégén az Olasz Bajnokság  27.fordulóját rendezik meg. A szombati játéknap rangadóját a Roma és a Napoli játssza. A hazaiak jelenleg a várakozásokat felül múlva a tabella 2. helyén állnak. Eddigi 26 mérkőzésükből 19-et nyertek meg 2 döntetlen és 5 vereség mellett. Utolsó 5 bajnoki mérkőzésükön 4 győzelmet arattak zsinórban 1 vereség mellett. Hazai pályán 12 mérkőzést játszottak s ezek közül mindet meg is nyerték. Sérültjeik: Florenzi és Spinozzi. A hét közben a farkasok a Lazio ellen játszottak az olasz kupa elődöntőjében ahol némi meglepetésre 2:0-ra kapta ki. Az Európa Ligában a Lyon ellen kell majd pályára lépniük. A Napoli jelenleg a 3. a tabellán, eddigi 26 mérkőzésükből 16-ot nyertek meg 6 döntetlen és 4 vereség mellett így a Roma mögött 5 pontos hátrányuk van. Legutóbbi 5 mérkőzésükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el. Idegenben 12 mérkőzésből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 2 vereség mellett, utolsó 5 idegenbeli mérkőzésükön 4 győzelmet arattak 1 döntetlen mellett. Jelenleg a vendégek kerete teljes. A hét közben a Napoli is az olasz kupa elődöntőkében játszott a Juventus vendégeként s kapott ki 3:1-re, ezen kívül a Bajnokok Ligájában is ilyen arányban kaptak ki a Real Madrid vendégeként. Kitűnő mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek teljesen kiegyenlítettek.

Roma: Szczesny;Jesus;Fazio;Maolas;Rudiger;Strootman;De Rossi;El Shaarawy;Naianggolan;Perotti;Dzeko

Napoli: Reina;Hysaj;Albiol;Koulibaly;Ghoulan;Rog;Forginho;Hamsik;Insignie;Mertens;Callejon

A mérkőzést a Napoli kezdte. 6.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 9.perc. Strootman beívelését Reina gyűjtötte be. 12.perc: Nianggolan lőtt 11 méterről kapura ám Reina hárítani tudott. 14.perc. Merten beadását Hamsik fejelte a kapu mellé. 17.perc: Rog sárgult be. 26.perc: Hamsik passzolt Merten elé aki a kapuba lőtt 0:1! 32.perc: Insigne lőtt a kapu fölé. 34.perc: Strootman helyezkedett jól  a 16-oson belül majd lőtt a kapu helyett a lelátóra. 39.perc: Mertens lőtt a kapuba egy szabálytalanságot követően. 42.perc. El Shaarawy fejelt a kapu fölé egy sarokrúgást követően. 43.perc: Perotti lőtt a kapu mellé. 45.perc: Manolas sárgult be. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a Roma kezdte. 48.perc: hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 50.perc: smét Mertens villant s lőtte Insigne labdáját a hálóba 0:2! 52.perc: El Shaarawy helyére Salah érkezett a hazaiaknál illetve Fazio-t Peres váltotta. 54.perc: két hazai szöglet következett helyzet nélkül. 65.perc: De Rossi sárgult be. 66.perc: Jorginho helyére Diawara állt be a vendégeknél. 73.perc: Mertens lövését blokkolta a hazai védelem. 74.perc: Zielinski állt be Merten helyére. 77.perc. hazai szöglet következett de gólhelyzet nem alakult ki belőle. 79.perc: Milik érkezett Hamsik helyére a vendégeknél illetve Paredes állt be De Rossi helyére a hazaiaknál. 83.perc: Ghoulan sárgult be. 85.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 88.perc: újabb hazai szöglet melyet követően Strootman elé érkezett a labda aki kapásból a kapuba lőtte azt 1:2! 90.perc: vendég szöglet melyből még egy következett helyzet nélkül. A hosszabbítás 5 perc, 94.perc: Perotti sárgult be, ezt követően két hazai szöglet következett helyzet nélkül. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben nem kis meglepetésre a Napoli kezdett sokkal jobban sőt a félidő nagy részében az ostyagyáriak szerepeltek jobban. Ezt hűen tükrözi Mertens szabályos és elvett gólja is.  A hazaiak helyzetkihagyásban jeleskedtek inkább elsősorban Strootman révén. A második félidőben ugyan az folytatódott a félidő közepéig mint az elsőben. Ennek következtében Mertens újabb gólt lőtt mellyel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A félidő végén a hazaiak percei következetek, előbb Stootman szépített majd két veszélyes romai szöglet is következett de több találat már nem született. Jó mérkőzést láthattunk ahol a vendégek megérdemelték a győzelmet.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.