A.S. ROMA-TORINO

A Serie A 11. fordulójának vasárnap esti rangadóján a tabella 2. helyezettje a Roma gárdája fogadja a 12.helyezett Torino együttesét. A hazai csapat a nemzetközi hadszintéren elmúlt két összecsapását elveszítette igaz mindkét esetben a német bajnok Bayern München verte meg az olasz együttest. A hazai bajnokságot tekintve is becsúszott egy vereség némi meglepetésre ez eddig nem túl fényesen szereplő Napoli simán 2:0-ra győzte le az addig rendkívül jó mutatókkal bíró Roma együttesét,ezt leszámítva a fővárosiak nagyon jól állnak a tabellán s üldözik a listavezető Juventus együttesét. A vendégek az elmúlt 6 bajnokijukon 2 vereséget 2 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el. az előzetes esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak ám az olasz bajnokság igen kiszámíthatatlan így egy esetleges vendég pontszerzés is benne van a ma esti összecsapásban.

Roma: De Santis;Torosidis;Manolasz;Mbiwa;Cole;Keita;De Rossi;Pjanic;Gervinho;Totti;Ljajic

Torino: Gillet;Maksimovic;Gilk;Moretti;Peres;Gazzi;Vives;Farnerud,Darmian;Kaddouri;Quagliarella

A mérkőzést a vendég csapat kezdte. Az első percben egy bal oldali vendég beadást követően a hazai védők rúgták ki a mezőnybe a labdát. Az 5.percben Ljajic lőtt a kapu fölé 12 méterről egy jobb oldali beadást követően. A 7.percben Ljajic lőtt kapura de Gillet még védeni tudta ám a kipattanót követően visszaszerezték a hazaiak a labdát s Totti Totorsidis elé passzolt aki közelről a kapu bal oldalába lőtte a labdát 1:0! A 10.percben Totti sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 12.percben De Santis védett hatalmasat Quaglarella lövését követően. Az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 15.percben újabb vendég szöglet következett melyet a hazaiak fejeltek ki a 16-oson kívülre. A 18.percben egy vendég kontratámadást követően Quaglarella lőtt De Santis ölében 19 méterről. A 19.percben Gervinót rántották vissza a 16-os előterében így veszélyes szögből hazai szabadrúgás következhetett amit Pjanic a kapufára lőtt. A 22.percben egy vendég szögletet követően Quaglarella is sárga lapot kapott miután a meginduló Tottit rántotta vissza. A 27.percben egy szép passzjátékot követően Keita lőtt távolról a kapu bal alsó sarkába 2:0! A 28.percben Pjanic távoli lövését tornázta ki Gillet kapus. A 30.percben Gervinho kapott jó labdát Tottitól ám a támadó nem kapura lőtt hanem középre passzolt ám ott nem érkezett csapattárs így a vendégek jöhettek kirúgással. A 32.percben Gillet védett óriásit egy hazai próbálkozást követően. A 38.percben Totti ívelt kapura a kint álló Gillet kapus felett ám próbálkozása elkerülte a kaput. A 43.percben Nocerino érkezett a megsérült Vives helyére. A hosszabbítás 1 perc az első félidő végén,melyben már helyzet nem alakult ki így maradt a 2:0-ás állás.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Farnerud helyére Sanchez érkezett a vendégeknél. A 47.percben Noccerino távoli kísérlete kerülte el a hazai kaput. A 49.percben Sanchez lőtt 12 méterről a kapu fölé. Az 58.percben egy gyönyörű hazai támadás végén Ljajic lőtt hatalmas gólt 21 méterről a kapu bal oldalába 3:0!  Az 59.percben Glik sárgult be reklamálást követően. A 61.percben egy vendég kontrát követően Gervinhoról ment ki a labda az alapvonalon így a vendégek jöhettek szöglettel ám ebből helyzet nem alakult ki. A 70.percben hazai csere Tottit Destro váltotta. A 71.percben hazai szöglet következett melyet követően Gillet fogta meg a labdát. A 72.percben De Santis fogta meg Peres távoli kísérletét ám mivel azt kiejtette kezéből a kapus így vendég szöglet következett,helyzet ebből azonban nem alakult ki. A 76.percben Kadouri helyére Martinez érkezett a vendég oldalon valamint Manolast Nainggolan váltott a hazaiaknál.A 82.percben Gervinho állították meg lesen így maradt a 3:0-ás állás. A 83.percben Strootman váltotta Keitat, Strootman 8 hónap után tért vissza a pályára. A 84.percben Nianngolan lőtt Gillet kezébe 5 méterről. A 89.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Quaglarella lőtt a keresztléc fölé. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén,melyben már helyzet nem alakult ki így maradt a 3:0-ás végeredmény.

Az első játékrészt a hazaiak uralták s ezt góljaik száma is megmutatta. A vendégek ugyan Quaglarella révén alakítottak ki helyzeteket de a kapuba nem sikerült betalálniuk. A mérkőzést úgy gondolom Keita gólja döntően befolyásolt főként azért mert a vendégek sorozatos támadásaik ellenére sem tudtak betalálni. Lajajic gólja már csak hab volt a tortán. A mérkőzés képe és az eredmény összhangban volt az eredményes támadásokat tekintve,a labdabirtoklásban talán nem volt ekkora differencia. Összességében egy jó élvezhető mérkőzést láthattunk ahol a jobbik csapat győzedelmeskedett.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.