S.S.C. NAPOLI – A.C. MILAN

Az Olasz Bajnokság 12. fordulóját rendezik meg a hétvégén. E fordulóban a szombati játéknapra több nagy rangadó is került. Előbb tekintsük meg a Milan nápolyi vendégjátékát. A hazaiak eddig kitűnő szezont futnak úgy a bajnokságban mint a Bajnokok Ligájában. Utóbbiban csoportjuk második helyén állnak ám jó esélyük van a legjobb 16-ba kerüléshez.  A Bajnokságban eddig 12 meccset játszottak le melyből 10-et nyertek meg 2 döntetlen mellett. Utolsó 5 bajnokijukon 3 győzelem mellett 2 döntetlen szerepel. Hazai pályán 6 mérkőzésből 5-öt nyertek meg 1 döntetlen mellett. A Napoli nagyszerűen kezdte az idényt s szinte minden mérkőzését magabiztos játékkal hozta le ez alól csupán a Manchester City elleni 2 meccs kivétel. A Milan a nyáron megerősödött a keretet illetően ám a játékukra ez már kevésbé igaz oly annyira,hogy egyes híresztelések szerint Montella alatt inog a kispad. A vendégek eleddig 12 mérkőzésből 6-ot nyertek meg 1 döntetlen és 5 vereség mellett. Legutóbbi 5 meccsükön 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el. Vendégként 7 mérkőzést játszottak melyek közül mindössze 3-at nyertek meg  3 vereség mellett. A mai mérkőzés esélyese így a hazai együttes s tulajdon képen egy vendég pontszerzés is a bravúr kategóriába tartozna.

Napoli: Reina;Rui;Koulibaly;Albiol;Hysaj;Allan;Joghinho;Hamsik;Insigne;Mertens;Callejon

Milan: Donnarumma;Musaccio;Bonucci;Romagnoli;Bonaventura;Montolivo;Locatelli;Kessie;Borini;Kalinic;Suso

A mérkőzést a Napoli kezdte. 5.perc. Borini sárgult be. 13.perc. Callejon remek próbálkozását Donnarumma szögletre tolta, a sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. 16.perc: ismét hazai sarokrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 25.perc. Mertens távoli lövését Donnarumma védte könnyedén. 27.perc. Suso lőtt 16 méterről a kapu fölé. 29.perc. Allan érkezett jól  a labdára majd lőtt laposan kapura de Donnarumma ezt is hárította. 31.perc: Kessie lőtt a kapu mellé centikkel. 33.perc: Mertens lövését Donnarumma még bravúrral hárította ám ezt követően Jorghinho elé került a labda aki Insigne elé passzot a támadó pedig a kapuba lőtt 1:0! 41.perc: Jorginho lőtt a kapu mellé. 43.perc: Kessie próbálkozott távolról de lövése az alapvonalon ment ki. 45.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 3 perc, 48.perc Insigne hagyott ki ziccert a kapu torkából, Donnarumma nagyot hárított. 49.perc: Suso helyére Andre Silva állt be. Ezzel ért véget a félidő.

A második félidőt a Milan kezdte. 48.perc: Mertens lövését Donnarumma védte könnyedén. 51.perc. Hamsik lövését védte a vendég kapus. 58.perc. Borini hagyott ki ziccert. 66.perc: Rui helyére Maggio érkezett illetve Hamsik helyére Zielinski állt be. 73.perc. Mertens passzolt Zielinski elé aki kapásból lőtt a hálóba 2:0! A mérkőzés eldőlt. 77.perc: Bonaventura szabadrúgását Reina hárította bravúrral. 78.perc: Borini helyére Abate érkezett. 79.perc. vendég szöglet helyzet nélkül. 80.perc: Callejon helyére Rog érkezett. 81.perc: Kalinic fejelt kapura de Reina hárítani tudott. 82.perc: Kessie lőtt a kapu fölé. 85.perc: Montolivo helyére Biglia állt be. A hosszabbítás 4 perc, 91.perc. Romagnoli lőtt szép gólt 2:1! 94.perc. Allan sárgult be illetve Albiol is. Ezzel ért véget a találkozó.

Az első játékrészben a hazaiak kezdtek jobban ám a mérkőzést rengeteg szabálytalanság tördelte így folytonos játék alig tudott kialakulni. A hazaiak szerezték meg a vezető találatot sőt a félidő végén egy újabb gólt is sikerült szerezniük ám Donnarumma útjukat állta. A második félidőben a hazaiak több találattal is elhúzhattak volna ám a 70. perctől mintha a vendégek kerültek volna fölénybe. Több helyzetet alakítottak ki s a végén ezek közül egyik a kapuban is landolt. A hazaiak megérdemelten győztek s győzelmükhöz kétség sem férhetett.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.