SCHALKE 04-F.C. AUGSBURG

A Bundesliga 10. Fordulóját rendezik meg a hétvégén melynek nyitó mérkőzését Gelsenkirchhenben rendezik ahol a házigazda Schalke együttese fogadja az Augsburg gárdáját. A hazai együttes a tabella 12. helyét foglalja el,az elmúlt tétmeccseket tekintve a bajnokságban nem áll túl fényesen Szalai Ádám volt csapatának neve mellett 3 győzelem 2 vereség és 1 döntetlen szerepel. A Bajnokok Ligájában egy vitatott mérkőzésen győzték le a Sporting gárdáját akik sokáig emberhátrányban játszottak ám 3:1-ről egyenlíteni tudtak majd egy jogtalannak tűnő 11-esel végül győzni tudott a német csapat. A vendégek a tabella 9. helyét foglalják el miután utóbbi 6 mérkőzésükből 3 mérkőzést megnyertek míg 3 mérkőzést elvesztettek. A két csapat korábbi mérkőzéseit nézve a Schalke áll jobban ugyanis 2 döntetlent leszámítva 4 győzelmet számlál. Izgalmas mérkőzés előtt állunk ahol a papírforma hazai győzelmet jósol ám a papírforma már sokszor hazudtolta meg önmagát.

Schalke: Fahrmann;Ucida;Kirchoff;Höwedes;Aogo;Choupo-Moting;Neustadter;Meyer;Höger;Draxler;Huntelaar

Augsburg: Hitz;Verhaegh;Bracker;Klavan;Baba;Esswein;Kohr;Altintop;Baier;Werner;Bobadilla

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Az első percben Draxler sérült meg s kért rögtön cserét a helyét Obasi foglalta el. A 3. percben Bobadilla lőtt kapura de Farhmann lehúzta a levegőből a labdát. A 8.percben Howedes blokkolt a 16-os előterében,majd ezt követően vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 10.percben egy újabb jó blokknak köszönhetően rúghatott szögletet Bobadilla,helyzet ezúttal sem alakult ki a 16-oson belül. A 13.percben Esswein lőtte 8 méterről a labdát a hazai kapu fölé,nagy helyzet maradt ki . A 14.percben ismt Esswein került helyzetbe ám ezúttal sem sikerült góllal befejezne az akciót. A 24.percben vendég szabadrúgás következett melyet Werner ívelt középre de a hazai védelem a mezőnybe rúgta ki. A 27.percben hazai szabadrúgás következett melyet Aogo ívelt középre de a vendég védelem a helyén volt így helyzet nem alakult ki. A 29.percben Farhmann védet nagyot egy távoli próbálkozást követően,ám ezzel még nem zárult le az akció ugyanis a bíró szabálytalanságot látott a hazaiaknál így a 16-os előteréből szabadrúgás következett. Helyzet nem alakult ki a pontrúgásból. A 31.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát ám a kontratámadás végén gólt nem tudtak lőni. A 33.percben Kohr került nagy helyzetbe a hazai kapu előtt de a védők beérték így veszélyes lövést nem tudott kapura ereszteni. A 35.percben Werner lövése ment el a kapu előtt keresztbe. A 37.percben Ucida indult meg a jobb szélen majd tálalt tökéletesen középre ahol Huntelaar érkezett és lőtte ki a jobb alsó sarkot 1:0! Gyönyörű akció volt! A 39.percben egy vendég jobb oldali beadást követően Fahrmann fogta meg a labdát,az ellentámadás végén Obasi lőtt kapura a labdát Hitz ugyan kivédte ám az kipattant róla ám végül ha nagy nehézségek árán de meg tudta szerezni a játékszert. A 46.percben Bobadilla lőtt a 16-os vonaláról Höwedesbe így maradt az 1:0-ás hazai vezetés!

A második játékrészt a vendég csapat kezdte. Az 52.percben veszélyes helyről vendég szabadrúgás következett melyet Bobadilla lőtt Fahrmann ölébe. Az 55.percben Obasi lőtt éles szögből a kapu mellé,az ezt követően vendég kontra végén Farhmann védett lábbal és hozta ezzel játékba Mayert. Az 57.percben Farhmann vetődött ki jól s fogta meg a játékszert. Az 58.percben Matayz érkezett Esswein helyére a vendég oldalon. A 60.percben hazai szabadrúgás következett melyet Aogo ívelt középre majd egy fejpájbart követőenUida lőtte egy vendég védőbe a labdát. A 61.percben Ucida lekészítését követően Aogo lőtte a védelembe a labdát,a szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 63.percben Aogo lövését fogta Hitz kapus könnyedén. A 66.percben Kirchoff sárgult be egy csúnya szabálytalanságot követően,az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 67.percben Altintop kapott kitűnő labdát a 16-oson belül de végül Fahrmann kezébe lőtte a labdát,ezt követően a hazaik kontráztak s a kontra végén Obasi lőtte gyengén a labdát Hitz kapus kezei közé. A 69.percben Kohr sárgult be egy szabálytalan belépő következtében. A 72.percben Choupo-Moting tört a 16-oson belülre de végül szerleni tudták,ezt követően az előbb még támadó Choupo-Moting helyére Clemens érkezett a hazai oldalon,valamint Kohr helyére Thommy érkezett a vendégeknél. A 75.percben hazai szöglet következett melyet követően Neustadter fejelt a kapu mellé. A 77.percben Thommy lőtt távolról a hazai kapu mellé. A 82.percben Bobadilla lövését védte Farhmann könnyedén. A 83.percben Ucida tisztázott a hazai 16-oson belülről. A 83.percben Werner helyére Cauby érkezett valamint Fuch jött a hazaiaknál Höger helyére. A 84.percben Aogo is besárgult egy csúnya belépőt követően. A 85.percben Fahrmann jött ki rosszul kapujából de gól végül nem született belőle. A 86.percben Cauby sárgult be,majd ezt követően Obasi lőtt a kapura de Hitz védeni tudott,az esetet sarokrúgás követte melyből Klavan szerzett kishíján öngólt. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Obasi cselezte be magát a 16-oson belülre de lövését Hitz könnyedén védte. Több helyzet nem alakult ki így maradt az 1:0-ás végeredmény.

Egy rendkívül nehéz mérkőzésen kín-keservek közepette szenvedte ki az 1:0-ás győzelmet. A vendégek mindvégig jobban támadtak jobban tartották a labdát ám mivel helyzeteiket nem tudták belőni a 3 pont Gelsenkirchenben maradt. A hazaiak játéka inkább szenvedéshez mint játékhoz hasonlított ám Ucida remek meglódulásának köszönhetően valamint Huntelaar szemfüles megmozdulásának is meg tudták szerezni a győzelmet így ha ideiglenesen is de tabella első felébe került a Schalke. Összességében egy nehezen nézhető mérkőzést láthattunk ahol a meccs végén kevés focira emlékeztető jelenet történt.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.