SCHALKE 04- F.C. BAYERN MÜNCHEN

A Bundesliga 13. Fordulójának rangadóját Gelsenkirchen-ben rendezik ahol a Schalke 04 együttese fogadja a listavezető Bayern München együttesét. A hazaiak egy jó szezonkezdetet követően visszaestek s jelenleg a tabella 6. helyén foglalnak helyet. 6 győzelmük mellett 2 döntetlenjük és 4 vereségük van, az elmúlt 3 fordulóból 2 vereség és 1 döntetlen a mérlegük ami nem túl biztató a ma esti összecsapás előtt. A gólkülönbsége is negatív ugyanis 17 lőtt gól mellé 19-et kaptak ami a katasztrófális védelmi vonalat minősíti. A vendég együttes ezzel szemben Európa legjobb formában levő együttese a Barcelona mellett. A bajnokságban 13 mérkőzésből mindössze 1 döntetlent értek el 12 győzelem mellett, mindezek mellett a bajorok a legtöbb 37 gólt lőtték a bajnokságban s mindössze 4 találatot kaptak ami Bundesliga rekordnak számít ennyi fordulót követően. Guardiola együttese az utóbbi években sorra verte meg ma esti ellenfelét ami a ma esti esélyekre is kihatással van, amennyiben a hazaiak ma pontot szereznének az kisebb fajta csodával érne fel.

Schalke: Fahrmann;Aogo;Neustadter;Howedes;Matip;Reiter;Sane;Goretzka;Hojbjerg;Meyer;Huntelaar

Bayern München: Neuer;Lahm;Martinez;Benatia;Alaba,Vidal;Alonso;Robben;Müller;Costa;Lewandowski

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 3.percben Costa passzát követően Lewandowski lőtt a próbálkozását a hazaiak blokkolták. A 6.percben Costa középre lőtt labdáját a hazai védelem vágta ki a 16-oson kívülre. A 7.percben gyors egymást követően két vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőlük. A 9.percben újabb vendég szöglet következett melyet követően Vidal elé került a labda aki rögtön kapura is lőtt de lövését blokkolták ezt követően Alaba lőtt távolról kapura,labdája megpattant Fahrmann-on s a labda így védhetetlenül a kapuba vágódott 0:1! A 12.percben Lewandowski lőtt a kapu mellé. A 17.percben Meyer tört be a vendég 16-oson belülre majd életerős lövése utat talált Neuer kapujába 1:1! A 26.percben Costa lövése kerülte el a hazai kaput. A 30.percben Lewandowski lövését Fahrmann védte szép mozdulattal. A 36.percben Costa cselezte magát a 16-os vonaláig majd lőtt a kapu fölé. A 38.percben Müller lövését blokkolta a hazai védelem. A 42.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:1-es félidei állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. Az 56.percben Sane lövése száll el messze a kapu mellett. Az 57.percben Müller lőtt szépen kapura de Fahrmann hárítani tudott. Az 59.percben egy vendég szabadrúgást követően Benatia fejelt a kapu fölé. A 61.percben Huntelaar sárgult be. A 663.percben Alaba szabadrúgása akadt el a sorfalban. A 65.percben Robben csodás lövését blokkolták a hazai védők így szöglet következett melyet követően a hazai védők rúgták ki a labdát. A 69.percben Robben beadására Martinez érkezett a legjobban s fejelt a kapu közepébe 1:2! A 70.percben Boateng váltotta a vendégeknél Benatiat illetve Huntelaar helyére Choupo-Moting állt be a hazaiaknál. A 71.percben Lahm került  100%-os ziccerbe ám lövése középre éppen Fharmann kezébe lőtte. A 75.percben Di Santo érkezett a hazaiaknál Neustadter helyére,ezt követően hazai szöglet következett de a labdát a vendégek szerezték meg s a támadás végén Robben fejelt a kapu fölé. A 77.percben Meyer szólóját követően hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 81.percben Lahm passzát fülelték le a hazai védőd így vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 82.percben Hojbjerg sárgult be. A 83.percben Alaba helyére Rafinha állt be  a vendégeknél. A 87.percben Meyert Reese váltotta a hazaiaknál illetve Robbent Kimmich váltotta a vendégeknél. A 88.percben Matip lövése kerülte el Neuer kapuját. A 90.percben Lewandowski kapott kitűnő passzt majd közelről a jobb kapufát találta el. A hosszabbítás 2 perc, a 92.percben Müller kapott jó labdát Kimmich-től majd helyet csinált magának s lőtt a kapuba 1:3! Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Amint azt várni is lehetett egy jó mérkőzést láthattunk ahol a Bayern München szinte végig dominálta a találkozót. Az első vendég találat csak idő kérdése volt ám a hazaiak korai válasza igencsak meglepte még a hazai drukkereket is. Ezt követően a bajorok sorra alakították ki helyzeteiket de meglepően sokat hibáztak a kapu előtt. A második félidőben Martinez-nek köszönhetően ismét előnybe kerültek a bőrnadrágosok akik ettől kezdve még annyi teret sem hagytak  a hazaiaknak. A végső mindent eldöntő találatot Müller lőtte be. A hazaiak helyzete már-már kétségbe ejtő legalábbis az elmúlt hónapot illetően, a vendégek pedig teljes erővel menetelnek újabb őszi majd tavaszi bajnoki címük felé.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.