SCHALKE 04-REAL MADRID F.C.

A Bajnokok Ligája 7. Körének odavágó mérkőzéseinek második napjához érkeztünk. Ma este Gelsenkirchenben a Schalke együttese fogadja a Real Madrid gárdáját. A hazaiak csoport másodikként abszolválták a csoportkört. Hazájuk bajnokságában csupán a 4. helyet foglalják el 2 ponttal lemaradva a Münchengladbach gárdájától. Utóbbi összecsapásaik közül Di Matteo legényei 3 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget szenvedtek el így nem épp csúcs formában várhatják a ma esti mérkőzést. A sérültek listáján Obasi;Draxler;Fahrmann;Farfan;Kolasinac és Goretzka neve szerepel. A vendégek a Spanyol bajnokság listavezetői,elmúlt mérkőzéseikből 5 győzelem mellett csupán 1- vereséget szenvedtek el. A sérültek névsora itt sem csekély Modric;Ramos;Khedira;Coentrao;Rodriguez neve szerepel. A két együttes tavaly a kieséses szakaszban összefutott és akkor a királyiak jutottak magabiztosan tovább. Ebben az évben is hasonlóak az esélyek sőt a ma esti összecsapás esélyese is a vendég egyesület.

Schalke 04: Wellenreuther;Howedes;Matip;Nastasic;Uchida;Höger;Neustädter;Boateng;Aogo;Choupo-Moting;Huntelaar

Real Madrid: Casillas;Carvajal;Varane;Pepe;Marcelo;Isco;Kroos;Silva;Ronaldo;Benzema;Bale

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 9. percben Kroos sárgult be egy szabálytalan lökés miatt. A 13. percben hazai szabadrúgás következett a 16-os előteréből, melyet követően Aogo lőtte a labdát a sorfalba. A 16. percben hazai szöglet következett, melyet követően helyzet nem alakult ki. A 18. percben Silva lőtt távolról a kapu mellé. A 20. percben egy szép hazai akciót követően Aogo lőtt 22 méterről a kapu fölé. A 24. percben Ronaldo lőtt a kapu mellé. A 25. percben Huntelaar lőtt 19 méterről kapura, de Casillas nagy bravúrral hárított. A 26. percben egy jobb oldali beadást követően Ronaldo érkezett a 16-oson belülre és fejelt a hazaiak kapujába, ezzel 0:1! A gólpasszt Carvajal adta. A 31. percben Benzema került helyzetbe, de Wellenreuther azonban hárítani tudott. A 33. percben Huntelaar helyére Platte érkezett. A 34. percben vendég szabadrúgás következett, melynek következtében Boateng besárgult, a szabadrúgást Ronaldo lőtte kitűnően kapura, de Wellenreuther hatalmasat hárított. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Boateng a következő mérkőzést kénytelen lesz kihagyni sárga lapjai miatt. A 41. percben Bale ment el a jobb oldalon, majd passzolt középre, ahol Ronaldo érkezett, de a támadó a kapu mellé lőtte a labdát. A 45. percben egy jobb oldali beadást követően a hazai védők rúgták szögletre a labdát, a szögletet követően helyzet nem alakult ki. 2 perc a hosszabbítás az első félidőben, a 46. percben Benzema távoli lövése kerülte el a hazaiak kapuját. A 47. percben Neustädter sárgult be egy visszarántást követően. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a vendégek kezdték. A 50. percben egy bal oldali beadást követően Casillas vette le a labdát a levegőből. Az 53. percben vendég szöglet következett, melyet követően Wellenreuther húzta le a labdát a levegőből. Az 55. percben egy Bale beadást követően Wellenreuther kaparintotta meg a labdát. Az 57. percben Neustadter helyére Kirchhoff érkezett. A 63. percben Kirchhoff sárgult be. A 72. percben egy vendég támadás végén Isco lőtt a kapu fölé 16 méterről. A 72. percben vendég szabadrúgás következett, melyet Ronaldo lőtt a sorfalba. A 74. percben egy hazai támadást követően Platte lőtt 18 méterről a felső lécre, majd a kipattanót Okazaki Casillas ölébe. A 78. percben Hernandez érkezett Benzema helyére. A 79. percben Ronaldo ment el a jobb oldalon, majd Marcello elé passzolt, aki 18 méterről lőtte ki erősen a kapu bal felső sarkát ezzel 0:2! A 80. percben Meyer érkezett Höger helyére. A 82. percben Arbeola helyére érkezett Carvajal helyére. A 83. percben Illaramendi érkezett Isco helyére. A hosszabbítás 3 perc, melyben helyzet már nem alakult ki. A végeredmény 0:2!

Az első félidőben a játék az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult, azaz a vendég csapat irányítása alá vonta a mérkőzést, s a félidő közepére megszerezték az előnyüket Ronaldo révén. Ezt követően némi változás következett be a játék képében, de a hazaiak ezt nem tudták kihasználni, sőt a második félidőben Marcello révén a vendégek két gólosra növelték előnyüket. Ezzel a góllal a továbbjutás kérdése is eldőlt a mérkőzés mellett. A vendégek nem játszottak jól, ugyanakkor hozták a következőt, és a visszavágó mérkőzésen az eddig kevesebb játékpercet kapó játékosok kerülhetnek előtérbe. Összességében egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol a hazai csapat nem tudott jobb teljesítményt nyújtani, a vendégeknek pedig éppen ennyi is elég volt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.