SEVILLA-BARCELONA

A Spanyol Bajnokság  23. fordulójának vasárnap esti rangadójára került sor.  A hazai pályán régóta veretlen Sevilla fogadja az utobbi időben kissé visszafogottabban játszó Barcelonát. A hazaiak a liga  7. helyét foglalták el a forduló előtt,míg a vendégek a 3. helyet. Az Atletico veresége miatt a tabella élére ugorhat ismét a  katalán egyesület. A hazaiak pedig esetleges győzelmük esetén tartanák a 3 pont különbséget a Valencia előtt. A mérkőzés esélyese a vendég alakulat de nagyon érdekes összecsapás várható. A kezdő csapatokra tekintve hazai oldalon Reyes és Fernando Navarro neve nem olvasható míg vendég oldalon Fabregas , Dani Alves és Busqets  neve olvasható a padon többek között Puhol és Neymar a keretből sérülés miatt kimaradt.

Az első félidőt a hazai együttes kezdte el. Az esős időnek köszönhetően kevés néző látogatott ki a meccsre illetve nagyon mély a pálya ami nem kedvezett a vendégek rövidpasszos játékának.  A vendégek birtokolták a labdát mint azt a mérkőzés előtt várni is lehetett. A mérkőzés elején  a játéktér közepén zajlott a játék. A 8. percben egy hazai lövés Rakitic révén de levágódott a védelemről. A mérkőzés irama elmaradt a várttól kissé, mely azonban betudható volt a sok esőnek. Vendég szabadrúgás a 13. percben Alexis Sancezt rúgták meg.  A pontrúgást Messi ívelte Beto kapus ölébe. A 15. percben egy jobb oldali akciót követően középre került a labda melyet Moreno rúgott kapura, a labda megpattant így került a háló bal oldalába. Kisebb meglepetésre 1:0! Bartra achíles inán pattant meg a labda.  Song sárgult be a 20. percben egy szabálytalanságot követően. Rakitic végezte el a szabadot mely veszélyesen kanyarodott középre Bakka fejére de a labdát kivágta a vendég védelem. Sancez lesen a 23. percben kirúgás következett. Vendég helyzet a 24. percben Messi vezette a labdát a kapura Sancez-hez passzolt aki azonban nem tudta gólra váltani helyzetét. Xavi lőtt 20 méterről de Beto biztosan fogta a középretartó labdát a 17. percben. Veszélyes támadás a jobb szélen vendég részről de a védelem kirúgta a labdát, ami Rakitic-hez került aki azonban a kapu mellé bombázott.  A 30. percben Barca támadás de a Sevilla védelme jól tömörült így nem alakult ki veszélyes helyzet a hazai kapu előtt. A hazai térfél közepén egy szabálytalanság Messi-vel szemben,  Messi végezte el  aki Sancez fejére ívelt  1:1! A felvételek tanulsága szerint azonban lesről született a gól, de azt a bíró megadta a 34. percben. A percben ismét egy bal oldali vendég akció de a labda a beadást követően az alapvonalon ment ki.  A 39. percben Carisso sárgult be egy szabálytalanság révén. Egy bal oldali vendég akciót fülel le a Barca hátsó alakzata a 41. percben.  Song kezelt  a 16-os előterében így újabb szabadrúgás következett. Rakitic végezte el, Valdes rosszul jött ki de gól végül nem lett a helyzetből mindez a 42. percben történt. A 44. percben egy bal oldali akciót követően Messi-hez került a labda aki 16 méterről kegyetlenül kilőtte droppból a jobb alsót 1:2! Szakadó esőben zajlik már a mérkőzés emiatt nem is hosszabbított a bíró, vége az első félidőnek.

A második félidőt  a vendégek kezdték. Az eső úgy tűnt alább hagyott, így a körülmények sokkal kedvezőbbek lettek a játék számára. A 49. percben egy veszélyesnek tűnő beadás zúgott el a vendég kapu előtt de hazai játékos nem tudott beleérni. Az  50. percben Vitolo került helyzetbe, de a kapu mellé lő Victor Valdes mellett. Megint támadnak a hazaiak de a jobb oldali támadást Montoya vágta ki. Barca roham indul de Alexis Sanchez végül ha centikkel is d e a kapu mellé lőtte a labdát az 53. percben.  Gameiro lő hazai részről a kapura de Valdes-ről az oldalhálóba vágódott a labda. A szögletet egy újabb szöglet követte de veszély egyikből sem alakult ki. Az 56. percben újabb vendég akció mely végén Messi lövi a labdát a kapu bal oldalába 1:3! Messi ugyanúgy mint első góljánál a 16-os vonaláról lőtt. Pedro kezel, sárgalap az 59. percben, a szabadrúgásból veszély nem alakult ki. Trochowsky fog beállni valamint Cserisev, Igorra megy le valamint Gameiro a 64. percben. Vendég támadás fut középen de a hazai védelem tisztázni tudott. Victor Valdes sárgul be időhúzásért a 68. percben.  Hazai szabadrúgás amelyet Rakitic végzett el, beívelése azonban nem ért célt, így a védők azt ki tudták rúgni. Újabb hazai sárga ezúttal Diogo kapta a 70. percben.  Cserisev is besárgult a 72. percben elkövetett faut miatt. Cserisev lő fölé szép lekészítést követően. A 73. percben Fabregas áll be Pedro helyére.  Ismét hazai támadás ezúttal Bacca lőtt a jobb oldalhálóba. Valdes-nek védenie nem kellett. Hazai szöglet a 74. percben de Valdes kiöklözte azt.  A 76. percben megint egy hazai játékos kerül helyzetbe de Cserisev a labda mellé rúgott így oda lett a helyzet. Vitolo helyére állt be Jairo a 77. percben.  A 79. percben Barca kontra fut de Messit szerelték a 16-oson belül tisztán. Hazai szöglet miután Piqué fejelte ki a jobb oldali beadást. A szögletből nem alakult ki gólhelyzet. A 83. percben Messi tálalt Adriano elé aki azonban a kapu mellé rúgta  a labdát. E percben Xavi-t váltotta Busquets. A 84. percben egy újabb hazai szöglet melyből egy másik szöglet lett.  Valdes ütötte ki a labdát . Messi vezetett  egy támadást a 86. percben de passzát lefülelték a védők. A 87. percben egy hazai támadás futott a bal oldalon de a beadást követően Valdes fogta a labdát. A kidobást követően  egy csodás Barca támadás jött ahol Sánchez passzolta a labdát középre Fabregas-hoz aki a kapuba ívelte a labdát  ezzel 1:4! Alexis Sánchez jön le helyét Sergi Roberto foglalta el a 90. percben. Letelt a rendes játékidő a hosszabbítás 3 perc volt. A 92. percben Messi passzolt Iniestá-hoz aki azonban lesen tartózkodott a 16-oson belül. A hazaiak távoli lövése akadt el a  blokkban a 93. percben. A Barca még vezetett egy támadást a jobb oldalon de veszély már nem alakult ki belőle. Vége a bíró lefújta a mérkőzést a végeredmény 1:4!

Az időjárás viszontagságainak is betudható  volt a kisebb iram főként a mérkőzés elején. A későbbiekben felpörgött a mérkőzés mely a vendégek  harmadik gólját követően megint alábbhagyott. A végeredmény a meccs összképe alapján nagynak tűnik de ennyit tesz a helyzetkihasználás. Jó mérkőzést láthattunk amelyen a jobbik csapat győzött.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.