SEVILLA F.C. – MANCHESTER UNITED F.C.

A Bajnokok Ligája nyolcad döntői folytatódnak a szerdai játéknapon is. Az este főmérkőzésén két korábbi Európa Liga győztes találkozik név szerint a Sevilla és  a Manchester United. A Sevilla két esetben is 3 egymást követő szezonban hódítottal el e jeles nemzetközi serleget míg az angol együttes tavaly nyerte meg története során másodjára a második számú európai kupasorozatot. A Spanyol együttes csoport másodikként jutott tovább a Bl-ből a kitűnő szezont futó Liverpool mögött. 6 meccsükből 2-őt nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett. Hazai pályán 3 meccsből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen mellett míg idegenben 3 meccsből 2 döntetlenre és 1 vereségre futotta. A Sevilla hazája bajnokságában jelenleg az 5. vesztett pontok tekintetében 9 pontra a Real Madrid-tól kik a negyedik helyen állnak. Eddigi 24 meccsükből 12-őt nyertek meg 3 döntetlen és 9 vereség mellett, utolsó 5 meccsükön 3 győzelem mellett 1 döntetlent értek el és 1-szer kaptak ki. Hazai pályán 11 meccsből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 1 vereség mellett, utolsó 5 hazai meccsükből 2-őt nyertek meg 2 döntetlen és 1 vereség mellett. A Spanyol Kupában a Barcelona ellen vívják a döntőt. Sérültek: Banega, valószínűleg nem lép pályára Corchia;Rodriguez Nolito és Pareja. A Manchester United az A csoportot nyerte meg a Basel előtt, 6 meccsükből 5-öt nyertek meg 1 vereség mellett. Hazai környezetben mindhárom meccsüket megnyerték míg idegenben 3 meccsből 2-őt nyertek meg 1 vereség mellett. A Premier League-ben a tabella második helyén állnak fényévekre leszakadva a Manchester City együttese mögött s mindössze 2 ponttal a Liverpool előtt. Eddigi 27 meccsükből 17-et nyertek meg 5 döntetlen és 5 vereség mellett, utolsó 5 meccsükből 3-at nyertek meg 2 vereség mellett. Idegenben 14 meccsből mindössze 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett. Utolsó 5 idegenbeli meccsükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. A United is hullámvölgybe került az utóbbi hetekben idegenben ám meglepő lenne ha ezt a Bajnokok Ligájában is folytatnák. Sérültek: Ibrahimovic;Fellaini;Jones és Rojo, valószínűleg nem lép pályára Blind és Rashford. Jó mérkőzés előtt állunk.

Sevilla: Rico;Navas;Mercado;Lenget;Escudero;Banega;N’Zonzi;Sarabia;Vazquez;Correa;Muriel

Manchester United: De Gea;Valencia;Smalling;Lindelöf;Young;Matic;McTominay;Herrera;Mata;Sanchez;Lukaku

A mérkőzést a Manchester United kezdte. 2.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 4.perc: Muriel lőtt távolról ám de Gea magabiztosan védett. 9.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 12.perc: Sanchez kapott jó kiugratást majd tört kapura de Navas menteni tudott előle. 14.perc: Lukaku került helyzetbe ám végül szerelni tudták a 16-oson belül. 15.perc: navas lőtt a kapu mellé távolról. 16.perc: vendég kontra melyből helyzet nem alakult ki. 17.perc: Herrera sérült meg s helyére Pogba érkezett a vendégeknél. 20.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki, ám N’Zonzi csúnya szabálytalanságáért besárgult. 25.perc: Lukaku kapott kitűnő labdát majd kapásból lőtt a kapu fölé 16 méterről. 28.perc: Correa kapott jó labdát majd lőtt 15 méterről De Gea ölébe. 33.perc: hazai szöglet melyet követően még egy következett helyzet nélkül. 36.perc: hazai szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 37.perc: hazai sarokrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 38.perc: McTominay lőtt távolról kapura ám Rico védeni tudott. 39.perc: Escudero lövését Smalling blokkolta, az ezt követő szögletből Pogba vágta ki a játékszert. 40.perc: újabb hazai szöglet melyet követően De Gea jöhetett kirúgással. 41.perc: Sanchez sárgult be. 42.perc: Correa lépett ki majd lőtt De Gea kezébe. 44.perc: vendég szöglet melyet követően hazai kontra alakult ki. 45.perc: hazai szöglet következett melyből N’Zonzi fejesét védte De Gea. Mercado ollózva adott szép passzot társa irányába. A hosszabbítás 1 perc melyben előbb Lindelöf ért borzasztóan a labdába majd egy újabb támadás végén Smalling hibájából Muriel fejelhetett üresen kapura ám De Gea ember feletti bravúrral hárítani tudott.

A második félidőt a Sevilla kezdte. 48.perc: Muriel lőtt 16 méterről a kapu mellé. 49.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 52.perc: Vazquez cselezte ki Lindelöf-öt majd lőtt távolról a kapu fölé. 53.perc: Young nagy hibáját követőn vendég kontra következett ám Muriel lövését Smalling blokkolta. 54.perc: hazai szöglet következett melyet követően Vazquez szabálytalankodott. 58.perc: Muriel lőtt a kapu mellé. 61.perc: vendég szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 64.perc: De Gea fogta Muriel próbálkozását. 65.perc: Correa vezette kedvére a labdát majd lőtt a kapu fölé. 66.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Banega ívelt De Gea ölébe. 67.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 70.perc: Pogba távoli lövése kerülte el a kaput. 71.perc: Correa maradt le Muriel keresztlabdájáról. 73.perc: Sarabia fejelt a kapu fölé. 75.perc: Sanchez helyére Rashford állt be. 80.perc: Martial váltotta Mata-t. 82.perc: Lenget lőtt De Gea ölébe. 83.perc. Lukaku kezelt majd lőtt a hálóba maradt a 0:0! 85.perc: Muriel helyére Ramirez érkezett. 87.perc: a vendég védelem mentett nagyot Ramirez lövésénél, a kontrát követően Rashford lőtt a kapu mellé. 88.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Rashford lőtt 35 méterről kevéssel a kapu mellé. 89.perc: Banega helyére Pizzaro állt be.

Az első játékrészben mindkét együttes visszafogottan kezdett. A Sevilla a távoli lövésekre koncentrált míg a vendégek a gyors kontrákban bíztak. a félidőben a hazaiak fölénye rajzolódott ki mely az utolsó percekben centikre voltak a vezető találat megszerzésétől. A második félidőben a hazai együttes igyekezett több helyzetet kialakítani ám vagy De Gea vagy a nézőtér állította meg a labdát. A vendégek nem törték túlzottan magukat s a félidő végén akadt több helyzetük. A mérkőzés azt gondolom az eddigi legtöbb hibát hozta magával a nyolcaddöntők közül s ez a mérkőzés minőségére is rányomta bélyegét. Az eredmény talán a vendégek szempontjából kedvező ám a visszavágó teljesen nyitott maradt!

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.