SEVILLA F.C.-VALENCIA C.F

A Spanyol Bajnokság 24. fordulóját rendezték a hétvége folyamán. A forduló rangadójára ma este 21 :00-ás kezdéssel került sor. MIndét csapatnak egyaránt 31 pontja volt a forduló előtt. A Valencia a 7. helyen állt míg a Sevilla a 8.-on. A hazaiak az elmúlt 5 mérkőzésből c supán egyet nyertek meg 2 döntetlen és 3 vereség mellett. Ezzel szmben a vendég gárda  3 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget ért el. Tehát a forma alapján a vendégek várhatják jobb formában az esti meccset. Az őszi mérkőzésen a Valencia győzött 3:1-re. Izgalmas mérkőzés elé néztünk ahol mindkét csapat számára fontos lenne mind a 3 pont megszerzése.

Az első félidőt a hazai gárda kezdte. Kisszöglet a 3. percben melyet a vendégek végeztek  de helyzet nem alakult ki belőle. Hazai védő adta el a labdát a 16-os környékén, azonban a bal oldali beadás után a védők felszabadították a kaput. A 7. percben három egymástkövető szöglet következett ezúttal hazai részről, de a pontatlan középreíveléseknek köszönhetően helyzet nem alakult ki. A 10. percben a vendégek jobb szélsője, Feguli adta be a labdát a posztjáról de a hazai védelem a helyén volt így helyzet nem alakult ki.  A vendégek ismét gyors támadást vezettek a 12. percben de az utolsó passz itt is hibádzott, ezért a hazai védelem könnyen elhozta a labdát. A hazaiak amilyen könnyen megszerezték, olyan gyorsan vissza is adták a labdát a Valencia-nak, gyorsan fel is hozták  a labdát de gólveszély nem lett belőle. Ezt követően gyors hazai akció, mely végén a vendég védelemnek épphogy sikerült menteni. Szöglet következett de a vendég védelem kirúgta a labdát a 14. percben. Bacca elé került a labda aki lefutotta a védőjét de a kaput csak kívülről tudta eltalálni mert Diego Alves védett, a szögletből nem alakult ki gólveszély. Veszélyes vendég akció futott középen a hazai védők fennt ragadtak így egy az egyben ment Alcacer Beto kapussal szemben azonban a labda a bal kapufa mellett húzott el a 18. percben. Coke sárgult be hazai részről a 20. percben egy szabálytalanságot követően. Eladott labda vendég részről Rakitic csapott le rá  de Bernat javította hibáját, így végül gólhelyzet nem alakult ki, ez a 24. percben zajlott. Vendég próbálkozás a 25. percben de a kapuralövés a keresztléc fölött hagyta el a  játékteret. Beto mentett fejjel a 28. percben  de a vendégek visszaszerezték a labdát, azonban egy lecsúszott beadás végül Beto kezében kötött ki. A 29. percben ismét egy vendég próbálkozás a jobb oldalról de a beadást Beto lehúzta, a kidobást követően megint a Valancia szerezte meg a labdát majd Fazio rúgta ki a labdát a 16-ososn belüli kavarodás végén. Koke kapott egy medvecsókot amit azonban gyorsan kihevert, szabaddal jöhetett a Sevilla a 33. percben. A vendégek rögtön visszaszerzeték ugyan a labdát de azt megint nem tudták a kapuba juttatni. A hazaiak gyorsan átrobogtak a pályán és egy védőről levágódó labda miatt szögletet rúghattak s rögtön ezt következően mégegyet. Diego Alves került egy ütközést követően a földre, a 35. percben. Vargas lőtt a vendég oldalról de lövése messze elkerülte a hazai kaput a 37. percben. Feguli lőtt 23 méterről a kapu fölé 3 méterrel a 39. percben. Ricado Coata sárgult be egy magaslábat követően a 41. percben. A szabadrúgást követően rakitic-hez került a labda aki beadta azt de Diego Alves jól jött ki és elütötte a labdát.  Rakitic került helyzetbe a  44. percben Vitolo passzát követően de D. Alves kapus megfogta a labdát.  Vége az első félidőnek 0:0 az állás.

A második félidőt a vendégek kezték. Csere egyik oldalt sem történt. Hazai támadás a 46. percben azonban Koke lecsúszott, beadása a jobb oldalról a kapu mellett ment el. Vendég lehetőség a 49. percben Cartabria került helyzetbe a 16-os környékén de lövése a kapu fölé ment. Az 50. percben R. Costa kezelt, ezért sárgát kapott de mivel neki már volt egy így kiállította  a játékvezető. A kezezés ugyan a 16-oson belül történt de ezt a bíró nem így látta így csak szabdrúgás következett a vonalról.  Rakitic rúgta el a szabadot de az a sorfalban akadt el. Nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat az eset után  a Valenciát. Csere az  53. percben Senderos jött be Cartabia helyére. Formás hazai akció az 56. percben a bal oldalra került a labda, amely Vitolo elé került aki azonban a védő lábába rúgta a labdát, szöglet következett. Vitolo lőtt kapura, az Mathieu-ről lepattant majd lerántásért besárgult a hazai játéos. Csere, Reyes  és Pareja  jött le, helyettük Cserisev és Gameiro ment fel. Sanderos, Bernat és Parejo sárgult be a 62. percben mert Bernat szabálytalankodott a 16-oson belül ezért a hazaiak 11-est kaptak. Rakitic lőtte és hagyta ki a büntetőt, D. Alves a bal lábával tudta kirúgni a labdát. A 67. percben egy bal oldali badás következett de azt a védelem kifejelte.Rakitic ívelt be a 16-os előteréből és Igorra fejelt ziccerben de D. Alves hatalmasat védett. Cserisev sárgult be a 69. percben.  A 70. percben Keita állt be Alcacer helyére. Hazai szöglet a 73. percben, a védelem kifejelte a labdát melyet Cserisev lőtt rögtön a kapura de az a kapu fölé ment. Megint egy szöglet a jobb oldalról de a vendég védelem ismét felszabadított a 74. percben. Vendég szabadrúgás a 75. percben, Parejo végezte el de nem alakult ki belőle gólhelyzet. Vargas sárgult be még ebben a percben. Megint vendég szabadrúgás a félpály közepéről de gólhelyzet ebből sem alakult ki. A 80. percben ismét a bal oldalon támadtak a hazaiak de a beadást a védelem kivágta  a mezőnybe. Pereira állt be a 82. percben Parejo helyére.  Megint hazai szöglet a 12. a mérkőzésen de ez sem okozott nagy bonyodalmat a hazai kapu előtt. Vendég szabadrúgás a 86. percben de veszély ebből sem alakult ki.  Cristoforo érkezett a pályára Iborra helyére a 87. percben. Újabb szöglet a 89. percben melyet Rakitic ívelt be de ebből sem alakult ki gólhelyzet. A labda maradt a  hazaiaknál , Fazió elé került, utánna ugyan egy kicsivel de a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. 4 perc a hosszabbítás, melynek elején D. Alves sárgult be időhúzás miatt. Hazai szöglet a 92. percben de a beívelést nem tudták kapura fejelni. Cserisev megkapta 2. sárgáját egy műesést követően, ezért őt is kiállította a bíró. Mint azt a kamerák mutatták Cserisev lábát kirúgták így a 11-es jogos lett volna. A 94. percben még egy vendég szabadrúgás következett de ebből sem lett helyzet így a találkozó 0:0-ás eredménnyel zárult.

Egy igen eseménydús mérkőzésen vagyunk túl,amelyről csak a gól hiányzott. A hazaiak ugyan kaptak egy bünetetőt de a felvételek alapján még másik háromra is jogosan tartottak volna igényt. Feszült volt a mérkőzés főként  a vendég csapat kiállítása után. A hazaiak rendkívül sok szögletet rúghattak de azok egytől egyig veszélytelennek bizonyultak. A Valencia tartotta a döntetlent ami számukra így egy győzelemmel ért fel. A döntetlennek köszönhetően a két csapat kéz a kézben folytatja a bajnokságot. Összességében egy nagyon jó ütemű meccset láthattunk, amely  sárgalapok és szögletek terén a forduló csúcstartójává avanzsált.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.