SKÓCIA – ANGLIA

Folytatódik a 2018-as Világbajnokság selejtező tornája a hét végén. A Szombati játéknap egyik hanem a legnagyobb rangadóját az F csoportban rendezik ahol Skócia hazai pályán fogadja Anglia válogatottját. A két együttes mérkőzésének pikantériáját nemcsak a történelmi múlt adja hanem földrajzi elhelyezkedésük is. Igaz a Skótok nem számítanak focihatalomnak ám brit együttesek ellen mindig nagyon felszívják magukat. Manapság ugyanakkor Anglia is csak klubcsapatai révén számít az eltibe mert válogatottjuk teljesítménye és a játékosok minősége alapján aligha említhető egy lapon a német válogatottal. Jelenleg Az Angolok vezetik selejtezőcsoportjukat Szlovákia  Szlovénia és Skócia előtt. A skótok eddigi 5 mérkőzésükből 2-őt nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Az angol válogatott 5 mérkőzésből 4-et nyert meg 1 döntetlen mellett. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Skócia: Gordon;Tierney;Robertson;Mulgrew;Berra;Brown;Armstrong;Morrison;Snodgrass;Anya;Griffiths

Anglia: Hart;Walker;Cahill;Smalling;Bertrand;Livermore;Alli;dier;Lallana;Rashford;Kane

A mérkőzést Anglia kezdte. 3.perc: Brown sárgult be. 6.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 7.perc. Griffiths lőtt a kapu mellé. 10.perc: Robertson lőtt a kapu elé egy labdát jobbról de a védők kivágták, az ezt követő két szögletből helyzet nem alakult ki. 12.perc: hazai szabadrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. 18.perc: Dier és Kane összjátékát követően utóbbi lőtt a kapu fölé. 25.perc. vendég szöglet de helyzet ebből sem alakult ki. 30.perc: Rashford kapott jó labdát majd lőtt a kapu jobb sarka felé ám Gordon hatalmas bravúrral hárítani tudott, az ezt követő szögletekből helyzet nem alakult ki. 40.perc: Gordon ezúttal Lallana lövését hatástalanította, az ezt követő szögletből gólveszély nem alakult ki. 44.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 45.perc: Livermore sárgult be. Ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt Skócia kezdte. A félidőben Morrison helyére McArthur érkezett.50.perc. vendég szöglet ám az állás maradt 0:0! 51.perc: Livermore lövését blokkolta a hazai védelem így a kapufáról a mezőnybe pattant a labda. 51.perc: újabb angol szöglet helyzet nélkül. 60.perc: Rashford helyére Chamberlain állt be illetve Snodgrass helyére Fraser állt be. 70.perc: Chamberlain szólózott majd lőtt szép mozdulattal a kapuba 0:1! Kitűnő csere volt. 78.perc: Griffiths lövését Hart védte szép kozdulattal így szöglet követkeett de helyzet ebből nem alakult ki. 81.perc: Anya helyére Martin érkezett. 84.perc: Alli helyére Sterling állt be. 87.perc: Griffiths lőtt 25 méterről szabadrúgásból a kapuba 1:1! 90.perc. újabb hazai szabadrúgás melyet követően Griffiths szintén 25 méterről szabadrúgásból szintén a kapuba talált 2:1! A hosszabbítás 4 perc 92.perc: Defoe érkezett Livermore helyére. 93.perc: Dier szabadrúgását Gordon védte, majd az ezt követő szögletből Sterling érkezett jól s kapu előtt s lőtt a hálóba 2:2! Ezzel ért véget a mérkőzés.

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett aktívabban s sorra rúgták szögleteiket sőt Griffiths révén kis híján a vezetést is meg tudták szerezni. Az angolok a 20 perc körül kezdtek magukra találni s Kane és Rashford révén ki is dolgoztak egy egy helyzetet valamint szögeltek terén is utolérték s meg is előzték a házigazdákat. A második játékrészben a cseréket követően a vendégek szereztek vezetést majd a hazaiak 3 perccel a vége előtt nem hogy egyenlítettek még a vezetést is megszerezték. Azonban nem ez volt a mérkőzés utolsó fordulata ugyanis Sterling az utolsó szögletből egyenlíteni tudott. Összességében kitűnő mérkőzést láthattunk ahol a második félidő kimondottan szórakoztató focit hozott a végjátékot illetően. Igazságos eredmény született melyen Anglia megőrizte vezető helyét a csoportban Skócia pedig maradt 4!

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.