SOUTHAMPTON F.C.-LIVERPOOL F.C.

A Premier League 26. fordulójának rangadóját rendezik ma a St.Mary’s stadionban, ahol a tabella 5. helyén álló Southampton fogadja a 7. helyen álló Liverpool csapatát. A hazaiak az elmúlt 6 bajnokijukból 4-et megnyertek egy döntetlen és egy vereség mellett. A vendégek 4 győzelem mellett 2 döntetlennel várták a ma esti találkozót. Az őszi összecsapásukon a liverpooli vörösök nagy csatában 2:1-re győzedelmeskedtek a ma esti vendéglátók ellen. Az elmúlt évek mérlege is a liverpooli-ak mellet szól  ugyanis 3 győzelem mellett 2 southamptoni siker szerepel. A mérkőzésnek egyértelmű esélyese nincs talán a vendégek kitűnő formája szólhat Rodgers-ék neve mellett.

Southampton:Forster; Targett; Yoshida; Fonte; Clyne; Ward-Prowae; Wanyama; Davis; Elia; Pellé; Djuricic

Liverpool: Mignolet; Lovren; Skrtel; Can; Ibe; Henderson; Allen; Markovic; Coutinho; Lallana; Sterling

Az első félidőt a vendégek kezdték. A 3. percben Coutinho szerzett labdát és a 16-oson belülről rúgta azt a kapuba, ezzel 0:1! Az 5. percben Elia lőtt kapura a büntető területen belülről, de Mignolet hatalmasat védett. Még ebben a percben hazai szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle. A 8. percben Ward-Prowse lőtt távolról kapura, de a labda a kapu mellett megy el. A 11. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően a labda a pálya túloldalán gurul ki. A 15. percben hazai szöglet következett, a beívelést követően Mignolet húzta le a labdát a levegőből. A 20. percben Markovic lőtte a labdát a büntetőterületen belülre a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak. A 26. percben Elia ívelte be a labdát, de arra nem értek oda csapattársai, ezért így az a pálya másik felén gurult ki. A 29. percben Ward-Prowse ívelte középre a labdát, de a védők kivágták a mezőnybe. A 33. percben Elia lőtte be a 16-oson belülre a labdát, de a védők tisztázni tudtak. A 36. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Ward-Prowse lőtt a kapu elé, de a védők tisztázni tudtak. A 42. percben vendég szabadrúgás következett, de a védők tisztázni tudtak. Még ebben a percben ltt távolról kapura, de Mignolet könnyedén fogta a labdát. A 43. percben Lovren sárgult be. A 44. percben Elia érkezett jól a labdára és lőtte kapura, de Mignolet védeni tudott. 1 perc a hosszabbítás az első félidő végén. A 46. percben hazai szöglet következett, melyet követően a védők tisztázni tudtak. Ezzel véget ért az első játékrész melynek állása 0:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Markovic helyére Moreno érkezett, valamint Davis helyére Schneiderlin érkezett a pályára. Az 50. percben hazai szöglet következett Ward-Prowse ívelte középre a labdát, ahol a védők tisztázni tudtak. Még ebben a percben Pellé érkezett jól egy lapos passzra, de lövése a kapu bal oldala mellett ment ki. Az 54. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően Ward-Prowse lőtte a labdát a kapu elé, de Mignolet jókor lépett ki a kapuból, és védeni tudott. Az 57. percben Ward-Prowse helyére Mane érkezett. A 60. percben Mane került a büntetőterületen belülre, majd lőtte kapura a labdát, de egy védő blokkolni tudta. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyet követően a védelem kivágta a labdát a mezőnybe. A 62. percben Lallana helyére Sturridge érkezett. A 63. percben Friend sárgult be. A 66. percben Henderson lőtt kapura a 16-oson belülről, de a kapu mellett megy ki a labda. A 70. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően a védők tisztáztak. A 73. percben Sterling érkezett jól egy védőről lepattanó labdára a 16-oson belül és lőtt kapura, ezzel 0:2! A 75. percben Tadic érkezett Djuricic helyére, valamint Ibe helyére Johnson érkezett. A 77. percben Pellé lőtt a 16-oson belülről de a labda a kapu mellett megy el. A 78. percben Moreno sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Tadic rúgta a sorfalon keresztül a kapus ölébe. A 85. percben Henderson sárgult be. A 87.percben Sturridge lövését fogta Forster. A 90. percben hazai szabadrúgás, melyet követően nem született gól. A 92. percben Elia sárgult be. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:2!

A mai mérkőzésen egy  közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol a csapatok nem hajtották túl magukat. Az első félidőben Coutinho nagyszerű helyzetfelismerésének köszönhetően megszerezte a vezető gólt ami talán a forduló sőt a szezon egyik legnagyobb találata volt. Ezt követően a hazaiak eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak de eredménye számszerűleg nem lett. A második játékrészben Rodgers együttese célfocit játszott az az gyors akciókat igyekeztek vezetni aminek eredményeképp egy hazai védelmi hibának is köszönhetően megszerezték a második gólt. A vendégek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.