SOUTHAMPTON F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A hétvégén rendezték a Premier League 15. Fordulóját melynek záró mérkőzése Hétfő estére maradt. Azonban a ma este 21:00-kor kezdődő mérkőzés voltaképp a forduló rangadójának is számít miután a tabella 3. helyezettje fogadja a 4.-et. A vendéglátó Sauthampton szenzációs idénykezdeten van túl s szinte az összes olyan mérkőzését megnyerte ahol papíron vele azonos vagy gyengébb együttessel futott össze. Azonban az elmúlt két összecsapását mind az Arsenal mind a Manchester City ellen elveszítette. A sors nehéz decembert szánt a szenteknek ugyanis a javuló formát mutató Manchester Unitedet épp a már említett csapatok után sodorta a Soton útjába. A vendégek Louis Van Gaal kezei alatt elmúlt 4 mérkőzésüket zsinórban megnyerték s úgy tűnik a klub kezd visszatalálni arra az útra amely a Bl főtáblájára kvalifikálhatja őket a szezon végén, persze addig még nagyon hosszú és rögös út vár a vendégekre. A két együttes elmúlt évek beli mérlegére tekintve világossá válik,hogy a Manchesterieknek volt  némi fölényük ám tavaly például mindkét mérkőzés döntetlennek zárult. A sérült fronton a hazaiaktól Rodriguez;Ward;Gallagher;Schneiderlin;Cork;Alderveireld; található míg a vendégeknél Shaw;Blind;Jones;Rafael és Di Maria található tehát ezt a csatát a Soton nyerné ha lenne efféle verseny. Jó mérkőzés előtt állunk melynek nincs egyértelmű esélyese.

Southampton: Forster;Clyne;Fonte;Joshida;Bertrand;Long;Wanyama;Tadic;Davis;Mane;Pelle

Manchester United: De Gea;Valencia;Rojo;Young;McNair;Smalling;Mata Carrick;Fellaini;Rooney;Van Persie

A mérkőzést a Manchester United kezdte. A 4.percben egy bal oldali beívelést követően Long fejelt a kapu fölé. A 12.percben Van Persie került helyzetbe miután Fonte röviden adta haza a labdát s 8 méterről Forster hasa alatt lőtt a hazai kapuba 0:1! A 14.percben hazai szöglet következett melyet követően Pelle fejelt a kapu mellé. A 16.percben Smalling sérült meg s helyét Evans foglalta el a vendégeknél. A 21.percben Young adott középre de beívelését a hazai védők hatástalanították. A 25.percben Mane cselezett a 16-oson belül ám  a vendég védők végül egyesített erővel szerelni tudták. A 26.percben Tadic ugratta volna ki Pelle-t azonban De Gea jól lépett ki kapujából. A 27.percben Pelle lőtt kapura de a labda Rojo lábán változtatott irányt így De Gea ha nehezen is de védeni tudta a próbálkozást. A 31.percben Evans ügyetlenkedett a 16-oson belül majd Pelle csapott le a labdára amit a léc alá is lőtt közvetlen közelről 1:1! A 33.percben vendég szabadrúgás következett melyet Mata tekert középre de Forster könnyedén szedte le a levegőből a labdát. A 35.percben Long került helyzetbe McNair passzát követően de a labda végül a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 39.percben Herrera érkezett McNair helyére. A 42.percben Young adott keresztbe a kapu elé ám ott senki sem érkezett a vendégek közül. A 44.percben Mane fejelt a kapura de fejese veszélytelennek bizonyult. A 45.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők fejelték ki a labdát. a hosszabbítás 2 perc a félidő végén, a 47.percben Van Persie próbálkozása kötött ki az oldalhálóban. Ezzel véget ért az első félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 46.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Joshida lőhetett volna ám Evans szerelni tudta. Az 52.percben Evans adta el középpályán a labdát majd Long fejelhetett a kapu torkából ám De Gea hatalmasat hárított majd Rojo lőtte ki a labdát a mezőnybe. Az 54.percben Young adta középre a labdát de a hazai védelem végül tisztázni tudott. A z 59.percben Pelle lőtt 14 méterről a kapu fölé. A 61. percben vendég szöglet következett, melyet Rooney lőtt az oldalvonalon túlra. A 62. percben Young mentett hatalmasat egy balról érkező keresztlabdát követően. A 63. percben Fellaini ment el a bal oldalon majd adott rosszul középre, így a labda Forsternél kötött ki. A 66. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően helyzet nem alakult ki a vendég kapu előtt. A 70. percben Tadic helyére Hesketh érkezett. A 71. percben egy vendég szabadrúgást követően Rooney ívelte a kapu elé a labdát, ahol Van Persie érkezett és lőtt közvetlen közelről a kapuba 1:2! A 77. percben Pelle lőtt 13 méterről kapura, de De Gea hatalmasat hárított. A szögletet követően Davis fejelt a kapu mellé. A 79. percben Long helyére Mayuka érkezett a hazaiaknál. A 85. percben hazai szöglet következett miután Evans ügyetlenkedett az alapvonalnál. A sarokrúgást követően Kline lőtt 19 méterről a bal alsó sarok mellé. A 86. percben Bertrand lőtt kapura 23 méterről ám lövése megpattant így ismét hazai szöglet következett. A szögletet követően Evans fejelte ki a labdát a mezőnybe. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén.  A hosszabbításban már nem alakult ki több helyzet így maradt az 1:2-es végeredmény.

Az első félidő nagy csatát hozott, ahol is egy óriási hazai védelmi hibát követően Van Persie révén megszerezte a United a vezetést. Ezt követően a hazaiak átvették a játék irányítását s több nagy helyzetet is kialakítottak, melyek közül Pelle az egyiket közvetlen közelről a kapuba bombázta. A második játékrész nagyjából ott folytatódott, ahol az első félbeszakadt. A 60. perctől a vendégek többet birtokolták a labdát s egyre több helyzetet alakítottak ki, melyek következtében ismét Van Persie vette be a hazaiak hálóját. Ezt követően a Southampton igyekezett sok helyzetet kialakítani, ám a vendégek védelme ezeket a támadásokat meg tudta szűrni. Véleményem szerint szerint  a United győzelme nem volt teljesen megérdemelt. Az okok többek között az impotens játékban keresendőek, melyet Van Gaal játékrendszerének adaptációs hiánya okozhat a játékosokban. A hazai csapat nagyon jól küzdött s lényegesen több helyzetet is alakított ki, melyből azonban nem születtek gólok, ugyanis elől a támadók sok helyzetet puskáztak el. Összességében egy közepes iramú mérkőzést láthattunk, ahol a színvonal nem az egeket verdeste. A Manchester United zsinórban aratott 5. győzelmének köszönhetően felkerült a dobogóra ahol már több mint egy éve nem járt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.