SOUTHAMPTON F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 6. Fordulóját rendezik a hét végén. A mai nap rangadója egyértelműen a szentek és a vörös ördögök összecsapása. Mindkét együttes kezdte már jobban a bajnokságot ám a hazaiak vannak egyértelműen rosszabb formában, 1 győzelem mellett 3 döntetlen és 1 vereség szerepel a nevük mellett. Koeman együttese nem számíthat Clasie;Gardos,Bertrand és Forster játékára. A vendégek 3 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget tudhatnak magukénak. Ami a Bajnokok Ligáját illeti már nem ennyire rózsás a helyzet mert idegenben a PSV együttese győzte le az Angolokat, ráadásul Shaw kettős lábtörése miatt gyakorlatilag idén már nem játszhat. A United azonban ma már visszakapja csapatkapitányát Rooney-t aki egy kisebb sérülésből tér vissza. A két együttes korábbi találkozói közül a United nyert meg többet ám az utóbbi két évben nem volt ritka,hogy a pályaválasztók szenvedtek vereséget. Az esélyek megoszlanak s a döntetlenre van talán a legnagyobb esély. Érdekes összecsapás előtt állunk.

Southampton: Stekelenburg;Targett;Dijk,Fonte;Yoshida;Wanyama;Romeu;Tadic;Prowse;Mane;Pallé

Manchester United: De Gea;Darmian;Smalling,Rojo,Blind;Schneiderlin;Carrick;Mata;Rooney,Depay;Martial

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 10.percben egy gyors hazai kontra végén Tadic lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 12.percben egy bal oldali beadást követően a vendég védők rúgták az alapvonalon túlra a labdát. Az ezt követő sarokrúgásból a vendégek hozhatták a labdát. A 12.percben előbb De Gea védett hatalmasat Rojo hibáját követően de kipattanó Pellé elé került aki higgadtan gurított a kapuba 1:0! A 16.percben Pellé kapott jó labdát majd egy szép cselt követően lőtt a bal oldali kapufára, maradt az 1:0! A 17.percben Depay passzát követően Martial lőtt a kapu fölé méterekkel. A 20.percben Tadic forgatta meg a 16-oson belül Darmiant majd adott középre de Smalling kifejelte a labdát, ezt követően is maradt a hazaiaknál a labda melyet Prowse lőtt De Gea ölébe. A 23.percben egy jobb oldali beadást követően Pellé fejelt a kapu mellé. A 24.percben egy labdaszerzést követően Mata ívelt Depay fejére aki azonban a kapu fölé fejelte azt. A 26.percben egy formás hazai támadás végén ismét Smalling lőtte a labdát a mezőnybe. A 27.percben hazai szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 31.percben Martial tört előre a jobb oldalon de a támadás végén egy már csak egy hosszú passzra futotta erejéből. A 34.percben egy nagy kavarodást követően Mata elé került a labda aki Martial elé játszotta azt aki egy szép cselt követően lőtt a kapu közepébe 1:1! Az akciót lesgyanús szituáció előzött meg de a partjelző zászlója mozdulatlan maradt. A 41.percben Targett mentett hatalmasat Mata elől a 16-oson belül, az ezt követő sarokrúgást egy újabb követte melyet Schneiderlin lőtt egy védő lábára így következhetett még egy sarokrúgás. Helyzet ebből nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén, melyben helyzet már nem alakult ki így 1:1-es állással ért véget a félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Targett helyére Martina állt be a hazaiaknál valamint Valencia váltotta a rossz teljesítményt nyújtó Darmiant a vendégeknél. Az 50.percben egy elképesztően nagy hazai védelmi hibát Martial használt ki ismét s ezzel megszerezte a vendégeknek a vezetést 1:2! Az 51.percben a Smalling fejelt ki egy jobb oldali beadást követően. Az 53.percben Depay távoli próbálkozása ment el a kapu mellett. Az 54.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően De Gea húzta le a labdát. Az 56.percben Romeu helyére Davis állt be. Az 56.percben Rojo mentett nagyot, az ezt követő szögeltből a vendégek indultak meg de Rooney rossz átadása megállította akciójukat. Az 58.percben újabb hazai szögelt következett melyből Fonte fejelt szép mozdulattal kapura ám De Gea a mérkőzést védését mutatta be így maradt az 1:2! A 60.percben Carrick helyére Schweinsteiger állt be a vendégeknél. A 64.percben vendég szögelt következett melyet követően a hazaiak hozhatták a játékszert. A 68.percben Depay lőtt egy szép cselt követően de a lövése a kapufán csattant ám a játékszer Mata elé került aki az üres kapuba lőtte a labdát 1:3! A találatot követően Rojo helyére McNair állt be. A 73.percben Dijk Kapott sárga lapot visszarántásért. A szabadrúgást Mata lőtte a sorfalba. A 75.percben Mane játszotta el a hattyú halálát de a bíró nem hitt neki. A 76.percben Long állt be Prowse helyére. A 78.percben Fonte szabálytalankodott a 16-os előterében így sárga lapot kapott sőt jó szögből vendég szabadrúgás következett melyet DEpay lőtt centikkel a kapu fölé. A 85.percben De Gea ütötte ki a labdát a mezőnybe egy szabadrúgást követően. A 86.percben Manet beadását követően Pellé fejelt tisztán a  kapuba 2:3! De Gea-nak esélye sem volt a hárításra. A 89.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Pellé fejelt a kapu fölé. A 90.percben McNair tört előre de egy szögletet tudott „csak” kiharcolni. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén, a 91.percben ismét Mane adott be a jobb oldalról de ezúttal Tadic fejelt a kapu mellé. A 92.percben Wanyama lőtt gyönyörűen de De Gea ezúttal is védeni tudott. A szögletet követően ismét a spanyol kapu mentett ezúttal a mezőnybe öklözte a labdát. Több esemény már nem történt így maradt a 2:3-as végeredmény.

Az első félidő nem hozott szemet gyönyörködtető játékot egyik fél részérős sem. A hazaik pörgették fel a játékos s ezt követően röviddel meg is szerezték a vezetést. A vendégek az egész játékrész alatt mintha aludtak volna s csak a szerencséjüknek köszönhetik,hogy ki tudtak egyenlíteni. A labdát a vendégek birtokolják többet de ezzel nem tudtak mit kezdeni, igaz a félidő második felében már nagy nyomást tudtak helyzeni a hazai együttesre. A második játékrész már sokkal pergősebbre sikerült mindkét fél részéről. A vendégek egy hatalmas védelmi hibát követően megszerezték a vezetést melyet még Mata révén növelni i tudtak. A hazaiak ezt követően mindent megtettek,hogy kiegyenlítsenek de egy szépítő gólnál többet nem tudtak elérni. A mérkőzést Martial és De Gea nyerte meg a United számára, akik immár a tabella második helyére kerültek a városi rivális mögé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.