SOUTHAMPTON F.C.-TOTTENHAM HOTSPUR

A Premier League 34. fordulójának szombat délutáni rangadóját a St. Mary’s Stadionban rendezik meg, ahol a Southampton együttese fogadja a Tottenham csapatát. A hazaiak a tabella 7. helyét foglalják el. Az elmúlt 6 mérkőzésükből 3-at győzelemmel abszolváltak egy döntetlen és két vereség mellett. A szentek célja, hogy az idény végén elcsípjék az egyik Európa Ligát jelentő helyezést. A vendégek a tabella 6. helyén állnak, elmúlt 6 mérkőzésükből 3 győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget tudhatnak magukénak csakúgy mint a hazaiak. A két együttes őszi mérkőzésén a Tottenham csapata győzedelmeskedett, a korábbi mérkőzésekre visszatekintve egyértelműen a Tottenham erőfölénye rajzolódik ki. Egy izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Southampton: Davis; Clyne; Fonte; Yoshida; Bertrand; Schneiderlin; Ward-Prowse; Mane;Davis; Alderweireld; Pellé

Tottenham: Lloris; Davies; Vertongen; Fazio; Dier; Mason; Bentaleb; Chadli; Eriksen; Lamela; Kane

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 4. percben vendég szöglet következett, a beívelt labdát a védők fejelték ki a mezőnybe. A 8. percben Dier lőtte a labdát 23 méterről a kapu elé, de Davis fogni tudta a labdát. A 17. percben vendég szöglet következett, melyből azonban helyzet nem alakult ki. A 19. percben Bertrand lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, de arra senki sem érkezett. A 20. percben hazai szöglet következett, melyet követően a védők tisztáztak. A 22. percben Mason jobb oldali beadását voltak hajlandóak kifejelni a mezőnybe. A 24. percben egy hazai próbálkozást követően a labda szögletre pattant, a sarokrúgást követően Lloris védett óriásit egy próbálkozást követően. A védést követő helyzetből szöglet már nem alakult ki. A 26. percben egy bal oldali középre ívelést követően a vendég védők rúgtáki ki a labdát a mezőnybe. A 30. percben egy hatalmas védőhibát követően Pellé lőtt Davis mellől a kapuba, ezzel 1:0! A 32. percben Vertonghen sárgult be egy csúnya belépőt követően. Még ebben a percben Pellé távoli szabadrúgását követően a vendégek hozhatták a labdát. A 34.percben Davis sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 40. percben egy bal oldali középre adást követően Pellé lőtt tiszta helyzetből a kapu elé. A 41. percben Alderweireld mentett a gólvonalról egy távoli lövést követően. A 43. percben egy jobb oldali beadást követően Lamela érkezett és lőtte a labdát a kapuba, ezzel 1:1! Ezzel véget ért a félidő, melynek állása 1:1!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 49. percben Davies vitte a labdát a büntető területen belülre, de ott a védők blokkolták. Az 50. percben Davies lőtt 16 méterről a kapu bal oldala mellé. Az 53. percben Bertrand adta középre a labdát, ahonnan a védők rúgták a labdát a mezőnybe. Az 55. percben Davis vitte be a labdát a 16-oson belülre, és lőtt a kapu fölé. Az 57. percben Bertrand lövését kellett Llorisnak kiütni a keresztléc fölé, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 58. percben Chadli lövését követően a védők tisztáztak szögletre, melyet követően az egyik védő fejelte ki a labdát a mezőnybe. A 62. percben Ward-Prowse helyére Long érkezett a pályára. A 63. percben vendég szabadrúgás, melyet követően Davis jött ki jól a kapuból és ütötte ki a labdát. A 65. percben egy jobbról érkező pontos labdára Pellé érkezett, majd fejelte azt a kapuba, ezzel 2:1! A 67. percben Davis sárgult be. A 69. percben Clyne lőtte a kapu elé a labdát, de Lloris könnyedén fogta azt. A 72. percben Chadli vitte fel a labdát a 16-oson belülre, majd lőtt magabiztosan a kapuba, ezzel 2:2! A 76. percben Davies helyére Chiriches érkezett. A 81. percben Davies helyére Elia érkezett. A 83. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően Fonte fejelt a bal kapufára. A 84. percben Chadli helyére Dembele jött pályára. A 85. percben Bertrand lőtt a kapu elé, azonban a védők tisztázni tudtak. A 88. percben Bentaleb helyére érkezett Soldado. A 90. percben Reed érkezett Schneiderlin helyére. A hosszabbítás 7 perc a második játékrészben. A 92. percben vendég szabadrúgás következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 94. percben Fonte lőtte a labdát a 16-oson belülre, ahonnan a védők végül kivágták a labdát a mezőnybe. Még ebben a percben hazai szöglet következett, melyet követően a védők fejelték ki a labdát. A 95. percben hazai szöglet következett, de gólveszély nem alakult ki. A 96. percben Elia lőtte középre a labdát, de a védők tisztázni tudtak. A 97. percben Fazio sárgult be. Még ebben a percben vendég szabadrúgás következett, melyet követően szögletre mentettek, a sarok rúgásból Fonte fejelt a kapu fölé. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:2!

A mérkőzés első félidejében lassan indult meg a játék a csapatok között, azonban a 30. percre felpörögtek az események, majd egy védelmi hibát kihasználva a hazaiak megszerezték a vezető góljukat, majd tartották nyomás alatt a vendég kaput egészen 12 percig, amikor is a Tottenham egy szép akciót követően egyenlíteni tudott. A második félidőben egy sokkal aktívabb játékot követhettünk figyelemmel. A 65. percig felváltva alakítottak ki helyzetet a csapatok, majd Pellé fejesével ismét a hazaiak voltak előnyben, ám ez hamar megváltozott, ugyanis 7 perc elteltével a vendégek Chadli egyszemélyes akciójának köszönhetően ismét egyenlítettek. Összességében egy igazán kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol egy reális 2:2-es végeredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.