SPANYOLORSZÁG-CSEHORSZÁG

Az Európa Bajnokság 4. napjához érkeztünk. E napon mutatkozik be a végső esélyesek közül a Spanyol válogatott amely a Csehek ellen mutathatja meg mit tud. A címvédő egy katasztrofálisan sikerült VB-t követően  igyekeznek bebizonyítani,hogy nem felejtettek el focizni. A Spanyol keretből sok név hiányzik melynek oka a rosszul sikerült szezon, valamint kapus poszton Casillas már kora miatt szorult De Gea mögé. A cseh együttes legnagyobb húzó nevei Rosicky és Cech természetesen bekerült a keretbe több nagy tehetség és rutinos játékos mellé. A D. csoportban található még a Horvát és Török együttes így tulajdon képen az az EB halálcsoportjának tekinthető. Az esélyek a spanyolok győzelmét jósolják azonban nem valószínű,hogy több gólos spanyol siker szemtanúi leszünk.

Spanyolország: De Gea;Alaba,Ramos;Pique,Juhanfran;Fabregas;Busquets;Iniesta;Nolito;Morata;Silva

Csehország: Cech;Kadebarek;Sivko;Hubnik;Limbersky;Plasil;Darida;Gebre Selassie;Rosicky;Krejci;Necid

A mérkőzést a spanyol válogatott kezdte. Az 5.percben Darida szabadrúgása akadt el a  spanyol sorfalban. A 15.percben spanyol szabadrúgás következett melyet Ramos fejese zárt. A 16.percben Morata kapott kitűnő keresztlabdát melyet Cech védett bravúros mozdulattal. A 19.percben újabb spanyol szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 22.percben Cech húzott le egy sarokrúgást. A 29.percben Morarta csinált magának helyet majd lőtt a bal alsó sarok felé ám Cech hárítani tudott bravúrral. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 31.percben egy tetszetős támadás végén Cech húzta le a bal oldalról érkező beadást. A 33.percben Fabregas cselezett a 16-oson belül ám végül szerelni tudták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 39.percben Iniesta lőtt távolról Cech kapuja fölé. A 40.percben Cech védett egy távoli lövést bravúrral majd a védők vágták ki a kipattanó labdát. A 41.percben ezúttal Silva elől ütötte el Cech a labdát. A 44.percben Ramos próbálkozását hárította Cech. A 45.percben Necid lövését védte De Gea. Ezzel véget s ért a félidő.

A  második játékrészt a Cseh együttes kezdte. A 46.percben Hubnik lábáról a kapufára pattant a labda. A sarokrúgást követően Ramos elé került a labda ám Cech ismét hatalmasat védett. Az újabb sarokrúgást egy másik követte melyet követően a csehek hozták el a labdát. A 48.percben Fabregas ugratta ki Moratát aki azonban lesen helyezkedett. Az 57.percben Hubnik lövését fogta De Ga bravúrral. A 60.percben Cech védte Iniesta lövését. A 62.percben Morata helyére Aduriz érkezett. A 65.percben cseh szöglet következett melyet követően Fabregas mentett a gólvonal elől majd a kipattanót követően Krejci fejelt a kapu mellé. A 70.percben Thiago állt be a spanyoloknál, ezt követően alba lövését Hubnik mentett a kapu torkából, az ezt követő szögletekből helyzet nem alakult ki. A 73.percben Silva lövése ment el a kapu mellé. A 74.percben cseh szabadrúgás következett melyet De Gea húzott le. A 75.percben Necid helyére Lafata érkezett a cseh válogatottnál. A 76.percben Aduriz ollózott a kapu mellé. A 79.percben spanyol szöglet következett melyet követően Cech ütötte el a labdát. A 80.percben Thiago elől mentett Krejci hatalmasat. A 82.percben Pedro érkezett Nolito helyére a spanyoloknál. A 84.percben ismét hazai szöglet következett melyet követően Cech fogta a labdát. A 86.percben Sukal érkezett Gebre Selassie helyére a cseheknél. A 87.percben egy Iniesta keresztlabdát követően Pique robbant be középen s fejelt a kapu bal oldalába védhetetlenül. 1:0! A 88.percben Rosicky helyére Pavelka állt be a cseheknél. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Darida bombáját De Gea védte bravúrral az ismétlést Plasil lőtte a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első játékrészben a Spanyol együttes kezdett aktívabban s több nagy helyzetet is kialakítottak melyben nagy szerepe volt Cech-nek. A csehek két nagyobb helyzetet tudtak kialakítani de találatig ők sem jutottak. Az első játékrész nagyon egyhangú volt. A második félidőben a spanyolok ugyanott folytatták ahol abbahagyták. Sorra alakították ki helyzeteiket s lőtték a szögleteket s a legvégén Pique révén megszerezték a győzelmet. Igazságos eredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.