SPANYOLORSZÁG – TÖRÖKORSZÁG

A D jelű négyesből a második csoportkörben már csak a spanyol török összecsapás maradt. A spanyol válogatott egy rendkívül nehéz győzelmet harcolt ki a cseh együttessel szemben s így már az első kört követően a csoport élére állt holtversenyben a horvátokkal. A spanyolok találatát Iniesta és Pique hozta össze. A törökök egy nagyon szoros mérkőzésen szenvedtek a horvátoktól egy gólos vereséggel s így a csoport 4. helyére kerültek. A mérkőzés esélyese az eddigi eredményektől függetlenül is a spanyol együttes.

Spanyolország: De Gea;Alba;Ramos;Pique;Juhanfran;Fabregas;Busquets;Iniesta;Nolito;Morata;Silva

Törökország: Babacan;Gonul;Topal;Balta;Erkin;Ozyakup;Inan;Tufran;Calhanoglu;Ylmaz;Turan

A mérkőzést a spanyol válogatott kezdte. A 2.percben Ramos sárgult be. A 4.percben spanyol szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 6.percben Babacan védte Nolito lövését. A 7.percben ismét spanyol szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 9.percben Ylmaz is besárgult. A 11.percben Moratát szerelték a 16-oson belül, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 16.percben újabb szöglet kövtkezett de ebből sem alakult ki spanyol helyzet. A 24.percben Calhanoglu lőtt 20 méterről De Gea kapuja fölé. A 29.percben Nolito lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 34. percben Nolito lőtte a 16-oson belülre a labdát ahol Morata érkezett s fejelt szép mozdulattal a kapu bal oldalába 1:0! A 37.percben Fabregas lőtte be a kapu elé a labdát amely egy védőn felperdült s arra Nolito csapott le s lőtt a kapu jobb sarkába 2:0! A 39.percbe Turan lövését védte De Gea. A 41.percben Tufan sárgult be. A hosszabbítás 1 perc, a 46.percben spanyol szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a török válogatott kezdte. A félidőben Calhanoglu helyére sahin érkezett. A 48.percben alba passzolt Morata elé aki higgadtan a hálóba lőtt 3:0! A mérkőzés végleg eldőlt. Az 50.percben spanyol szöglet következett melyet követően Morata fejelt centikkel a jobb kapufa mellé. Az 52.percben Ylmaz lőtt a kapu bal oldala mellé. Az 58.percben török szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 61.percben Silva lőtt 16 méterről a kapu mellé. A 62.percben Shan érkezett Ozyakup helyére.  A 64.percben Silva helyére Bruno érkezett. A 68.percben Bruno lövését Babacan hárította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Inan helyére Malli állt be a törököknél valamint Koke érkezett Fabregas helyére. A 81.percben Alba helyére Azpilicueta érkezett. 82.percben török szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 88.percben Sahan lövését blokkolták a védők. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a spanyol együttes játszott gyönyörű focit. Sorra alakították ki e helyzeteiket lőtték szögleteiket s ráadásul 3 perc alatt lőttek két gól mellyel gyakorlatilag eldöntötték a találkozó sorsát. A törökök a kaput is csak egy-egy lövésük találta el. A második félidőt egy villámgyors spanyol gól nyitotta mely a mérkőzést végleg lezárta. Ezt követően a spanyoloknak akadt még nagy helyzetük ám több találatot már nem tudtak bevinni. A törökök ugyan több helyzetet alakítottak ki de gólt így sem tudtak szerezni. A spanyolok ezzel gyakorlatilag csoportelsőként lépnek tovább míg a törökök kiestek az EB-ről.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.