SS LAZIO-AS ROMA

Az Olasz bajnokság vasárnapi rangadóján a liga 2.helyezettje a Roma illetve a tabella 9. helyezettje a Lazio találkozott egymással. E párosítás azonban több mint egy meccs, ez a meccs. Ezen városi derbi olyan klasszikusok sorának tagja mint a Celtic-Rangers, Inter -Milan, Arsenal -Totthanem és még sorolhatnám. Bárhol álljon is a két csapat e párosítás mindig is rangadó lesz. Az idei évet tekintve bár a Lazio pályaválasztásával zajlik a meccs, a mérkőzés esélyese a Roma.  Az őszi szezonban az As Roma győzött.Következzék hát a Derbi Della Capitale.

A Roma kezdte az összecsapást. A Lazio a lehető legerősebb 11-el állt fel ahogy a Roma is. A hazaiak inkább kontrajátékukban bízhatnak míg a vendégek  labdabirtoklásra rendezkedtek be. Kisebb meglepetésre puhatolózással kezdődött a mérkőzés, érződött,hogy nagy a tét főként a vendég gárda szempontjából. De Santis ment  a 10. percben, hazai szöglet,kirúgták a védők Gervinho indult, de  a hazai védelem megszerezte a labdát. Megint egy Lazio beadás a jobbszélről de nem okoz bonyodalmat a védelemnek. A középpálya közepén folyik a játék ,nagy a mezőnyharc minden egyes labdáért. Hazai támadás a bal oldalon s rögtön egy beadás de Close fejét nem találták meg. Florenzi lő a kapu mellé 16 méterről egy jobb oldali beadást követően a 16.percben. Szöglet a 18.percben egy bal oldali beadást követően, Candreva szögletét kirúgja a védelem de az visszakerül a hazaiakhoz azonban Close nem találta el a labdát a 16-oson belül. Szabadrúgás a bal oldalról Biabiani révén de veszélyt ez sem okozott a vendég védelemnek. Radu rúgja meg Tottit így vendég szabadrúgás következett 35 méterre a hazai kaputól,veszély azonban nem alakult ki. A 24. percben bal oldali Roma szabadrúgás de ez is veszélytelennek bizonyult. 25. perc egy tetszetős vendég támadást követően talál Gervinho a hálóba de a partjelző szerint lesen volt. A 27. percben veszélyeztettek a hazaiak de a vendég kapus elleni faut miatt kifelé járt szabadrúgás. A 28. percben megint hazai szöglet következett melyet követően megint   a vendég védelem tisztázott. A  29. percben Totti lő messziről de  Berisha védett biztosan. Maicon rogy a földre a 31. percben.  Pjanic beadása csúszott le a 34. percben de a  bal kapufa  mellé ment a labda.  Szép kapuralövés Gonzales részéről a 36. percben de a vendég kapusnak nem akad dolga a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. Egy bal oldali támadás végén Totti passzából Gervinho viharzott el, de lövésig már nem jutott mert beérték a védők. Lulic sárgult be  a hazaiak közül a 38. percben. Pjanic hagy ki nagy ziccert, későn reagált így a védők beléptek elé. A vendégek azonban gyorsan visszaszerezték a labdát és ebből Gervinho lőtt 20 méterről kapu fölé. Hazai kontra mely egy jobb oldali pontatlan beadással ér véget. Újabb rossz jobb oldali beadás hazai részről melyből indult egy vendég támadás mely végén ismét Totti tüzelt távolról de a labda a kapu fölé ment a 42. percben.  Lazio szöglet egy lövést követően a  44. percben, a szögletet megint a védők fejelték ki. A Roma vezetett egy bal oldali támadást de Totti beadása mélynek bizonyult így a kapus biztosan fogta a labdát.  1 perc hosszabbítás az első játékrészben. Egy szabálytalanság még történt de ezt már nem végezhette el a Lazio mert a bíró lefújta az első félidőt.

A második félidőt a Lazio kezdte.  Mauri fog a hazaiaknál érkezni Keita helyére. Lulic beadása a bal oldalról de De Santis  fogta biztosan a labdát rögtön a második félidő első percében. Megint Lulic a bal oldalon de a lekészített labdájából nem született gól. A 49. percben vendég szöglet mely azonban nem okozott veszélyt a hazai kapu előtt. Berisha védett nagyot Gervinho lövését követően az 52. percben. Szöglet következett majd rögtön mégegy vendég részről de egyikből sem alakult ki veszély.  Az 54. percben Pjanic lőtt a bal kapufa mellé centikkel  de a kapusnak nem kellett beleérnie. Az 57. percben Totti lőtt távolról a kapu fölé. Vendég akció a jobb oldalon de a hazai védelem üggyel-bajjal tisztázni tudott az 59. percben. Gervinho magánakcióját követően lőtt a kapu mellé a 60. percben. A római védelem akaszt meg egy gyenge hazai próbálkozást a 61. percben. De Rossit rúgták meg, Candreva sárgult be a 64. percben. Bastos jön  a Rómánál Rudi Garcia helyére. Vendég kapuralövés a 65. percben de az elakad a védőkben. Mauri sárgul be mert nem engedte elvégezni a vendég szabadrúgást a 66. percben. Egy jobb oldali beadást követően Bastos ment szögletre, a szögletet Candreva végezte el melyet követően Radu harcol ki újabb hazai szögletet. Megint Candreva adta be de a vendég védelem kirúgta a labdát. Szép jobboldali támadást kapcsolt le a hazai védelem. A 74. percben szabadrúgás  a hazaiak részére, a beívelést követően De Santis mentett. A Lazio retesz jól zár sorra hatástalanítják a kisebb Római próbálkozásokat. Egy jobb oldali beadást hatástalanít megint  a védelem a 78. percben. Cseréhez készülődnek a vendégek Ljaic áll be Pjanic helyett. Gonzales helyett Onazi állt be a hazaiaknála 80. percben. A 81. perben Totti végzett el egy szabadrúgást melyből egy hazai kontra indult de Onazi nem tudta játékba hozni Closét. Destro jön Totti helyére a Rómánál. Gyönyörű vendég támadás mely végén Bastos lőtt kapura de  a labda egy védőről ment ki az  alapvonalon túlra. A szögletből nem lett nagy veszély Berisha húzta le a labdát. Megint egy vendég akció a bal oldalon de Bastos beadása célt tévesztett, Berisha húzta le a labdát a 86. percben. Munkában a hazai védelem Gervinho-ék kevergettek de tisztázni tudtak a védők. Jobb oldali beadást követően ment De Santis Close elől a 90. perben. Róma támadás ugyanebben a percben  de szöglet következett egy megpattanó labdát követően. Letelt a rendes játékidő  2 perc a hosszabbítás. Az utolsó percben még Strootman sárgult be reklamálásért de egyéb már nem történt a mérkőzésen így annak végeredménye 0:0 lett!

A várakozásoknál kissé gyöngébb meccs lett e rangadóból. A végeredmény mindkét fél számára  a kisebbik rossz. A Juventus döntelenjének köszönhetően a Roma  hátránya nem csökkent. Összességében egy nagy taktikai harcot hozó küzdelmes de kevésbé izgalmas meccsett hozott a római derbi.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.