Stanislas Wawrinka Ausztrál open győztes

A döntőn a világelső Rafael Nadal , és Stanislas Wawrinka csapott össze. Wawrinka ezen a tornán már sok trófeát begyűjtött beleértve Djokovicot, és Thomas Berdyhet is. A papírforma szerint Nadal volt az abszolút esélyes az iroda 1,15x pénzt fizetett a győzelméért. Míg Wawrinka győzelme 5x pénzt ért.

Nyugodt szível állíthatom, hogy életem egyik legszebb meccse volt ez az összecsapás. Érzelmekkel teli, nagyrészt fejben dőlt el.

1. szett Wawrinka kiválóan játszik, a legjobbak szintjén van, és ezzel a mentalitással méltó ellenfél lesz. Az elején sikerül egyet breakelnie, amit tart a végéig, így megnyeri az első szettet 6-3 ra.

Nadalnak vízhólyag van a kezén, ami nehezíti a játékát, illetve a hátfájással kezd küszködni.

2.szett: Nadal hihetetlenül szenved rengeteget hibázik. A hátát fájlalja, és kezelik is ezzel huzamosabb ideig. Amire Wawrinka feldühödik, valamilyen szinten jogosan, mert élete első döntője, jobb formában van, és nem akarja elveszíteni lendületét. Nadal a könnyeivel küszködik, néha elsírja magát, és fejben teljesen szétesik pár játék erejéig, aminek köszönhetően Wawrinka könnyedén nyeri a 2. szettet. 6-2 re Nadal megpróbál a 3. szettre összpontosítani, és elfelejteni fájdalmait, és fejben maga mögött hagyni ezeket a szetteket. Nem hiába ő a világelső, erre rajta kívül nagyon kevés teniszező lett volna képes. Eddig csak egyszer sikerült megnyernie ezt a tornát, így ez rendkívül fontos neki. A drámát ami ebben a szettben láthattunk szavakkal nem lehet leírni, muszáj hozzá a mérkőzést látni.

3.szett: Nadal valahogy kijön a mélypontból, és összeszedi magát, ilyet még sohasem láttam a semmiből jön fel. Nadal kezdi a szettet, hozza a játékát, és utána sikerül breakelnie mindenki meglepetésére.Wawrinkát ez iszonyatosan bosszantja, és ettől játéka romlik. Azt hitte könnyedén nyeri a szettet, de Nadal a semmiből tért vissza, és hihetetlenül küzd a győzelemért. Nadal nincs csúcsformában, de annyira összekapta magát, hogy a meglepődött Wawrinkát legyőzi 6-3 ra.

4.szett: Wawrinka kezd, könnyedén hozza adogatását. Második játékban 2 breaklabdája van Wawrinkának, de sikerül mindkettőt hárítania Nadalnak. Elképesztő amit művel, fejben most már  a meccsen van, de fizikailag közel sem 100%-os. Wawrinka összeszedte magát, és megint hibátlanul játszik, minden labdát visszaad. Sikerül breakelnie 3-2 nél, így 4-2 re vezet. Ezek után senki nem gondolta, hogy Nadal még visszajöhet, és mégis, sikerül visszajönnie még hozzá semmire veri Wawrinkát, így ismét játékban 4-3 az állás. Ezek után Wawrinka breaklabdához jut, amit ki is használ, és ezzel eldőlt a meccs. A 4 szett vége 6-3 lett.

Tehát 2 óra 22 perc elteltével a győztes Stanislas Wawrinka 3-1. Nagyon magas színvonalú játékot láthattunk tőle, Nadalnak nem sok esélye volt sérülten, ez a Wawrinka ellen. Nadal ezen a meccsen bebizonyította, hogy miért pont ő a világelső, és van a legjobbak között már jó pár éve.

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.