STOKE CITY-CHELSEA F.C.

A Premier League 17. Fordulóját rendezték meg a hét végén, a forduló azonban ma este zárul a 21:00 órás kezdéssel megrendezendő Stoke City Chelsea összecsapással. A hazai gárda a tabella 12. helyét foglalta el a forduló előtt. Az elmúlt 6 mérkőzésükön 2 győzelmet 1 döntetlent és 3 vereséget szenvedtek el s ezzel lehet azt magyarázni,hogy miért is a középmezőnyben helyezkedik el a csapat. A sérülések terén sem áll túl jól Mark Huges csapatából Odemwingie;Moses; és Sidwell is hiányozni fog az este folyamán, illetve Ireland játéka is erősen kérdéses lehet. A vendég oldalon más a helyzet. A Chelsea a tabella elején várta a fordulót s minden eredménytől függetlenül ott is marad. Az elmúlt 6 összecsapásukon 4 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget értek el. A londoniak játéka ugyan mutatott némi hullámzást ám az előnyüknek köszönhetően így is a Liga első helyén tudtak maradni. Sérülések terén Mourinho nem panaszkodhat ugyanis egyedül Kurt Zouma tekinthető annak ám ő sem feltétlenül a kezdő csapat tagja. Jó mérkőzés előtt állunk melynek egyértelmű esélyese a vendég gárda és már az is a meglepetés kategóriába tartozna ha a hazaiak 1 pontot otthon tudnának tartani.

Stoke: Begovic;Bardsley;Shawcross;Muniesa;Pieters;Walters;Cameron;Bojan;N’zonzi;Arnautovic;Crouch

Chelsea: Courtois;Ivanovic;Terry;Azpilicueta;Cahill;Willian;Mikel;Matic;Hazard;Fabregas;Costa

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 2.percben vendég szöglet következett,a középre ívelt labdát Terry fejelte a kapuba 0:1! A Gólpassz Fabregas nevéhez fűződik. A 4.percben hazai támadás bontakozott ki ám gólt végül nem tudtak szerezni a hazaiak. A 7. percben Costa lőtt a 16-os vonaláról a kapu fölé. A 14.percben Costa ápolása miatt állt meg a játék,azonban Costa folytatni tudta a mérkőzést. A 17.percben hazai szöglet következett melyet Courtois húzott le a levegőből. A 18.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Fabregas ívelte a kapu elé a labdát de helyzet nem alakult ki belőle. A 20.percben Bardsley sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 21.percben N’zonzi lőtt kapura de Courtois hatalmas bravúrral menteni tudott így a hazaiak jöhettek sarokrúgással. A pontrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 23.percben újabb hazai szöglet következett melyből helyzet megint nem alakult ki. A 25.percben Fabregas szögletét húzta le a levegőből Begovic. A 32.percben Costa lőtt közelről a bal kapufa mellé,nagy helyzet maradt ki. A 34.percben Bardsley szedett össze kisebb sérülést de folytatni tudta a játékot. A 41.percben a hazai védők rúgták ki a mezőnybe a labdát Hazard passzát követően. A hosszabbítás 3 perc a félidő végén, a 47.percben Walters lőtt a kapu elé de labdáját a vendég védők ki tudják rúgni. A 48. percben Cosatát kellet megállítani,ezzel véget is ért az első félidő melynek eredménye 0:1!

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A 48.percben Crouch fejelt kapura a 11-es pontról ám fejese végül a kapu fölé ment. Az 51.percben a hazai védők hatástalanították Fabregas veszéyles átadását. Az 52.percben Willian egy csodás szólót követően lőtt kapura ám Begovic hihetetlen bravúrral szedte ki a labdát. Az 53. percben Pieters sárgult be reklamálást követően. Az 54.percben Stoke Szöglet következett melyet követően a vendég védelem tisztázni tudott. Az 55.percben ismét Begovic hárított hatalmasat ezúttal Fabregas próbálkozását akadályozta meg. Az 58.percben Willian hatolt a 16-oson belülre azonban lövését még épphogy de blokkolni tudták a hazai védők. A 61.percben Muniesa szabálytalankodott így vendég szabálytalanság következett. A 63.percben Diouf állt be Crouch helyére a hazai oldalon. A 65.percben hazai szöglet következett de Courtois húzta a levegőből a labdát. A 66.percben Begovic húzta le a  vendégek szögletét követően labdát. A 67.percben Krikic szögletét követően a vendég védők vágták ki a labdát. A 68.percben Cameron helyére Adam érkezett. A 71.percben Adam lőtt kapura de lövése kevéssel elkerülte a kapu bal oldalát. A 76.percben egy szép hazai támadást követően Bardsley középre adását vágták ki a vendég védők. A 77.percben Hazard középre adását vágták ki a hazai védők. A 78.percben Fabregas évén szerezte meg a Chelsea a második találatát 2:0! A gólpassz Hazard nevéhez fűződött aki remek labdával hozta játékba Fabregast. A 80.percben Willian helyét Schürrle vette át. A 82.percben Arnautovic helyét Assaidi vette át. A 84.percben Costa hagyott ki egy hatalmas helyzetet mivel a középen álló Begovic kezébe lőtte a labdát. A 85.percben Costa helyére Drogba érkezett a vendég oldalon,még e percben Courtois védett hatalmasat Assiadi lövését követően. A 88.percben Drogba lőtt a hazai kapu föl. A 91.percben Walters sárgult be a hazaiak közül. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén. A 93.percben Zouma érkezett Hazard helyére. A 95.percben Hazai szöglet következett melyet követően Adam kis szögletet végzett el. A 96.percben Schürrle veszélyes lövését védte ismét hatalmas bravúrral Begovic. A 97.percben Krikic lőtt távolról centikkel Courtois kapuja mellé. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 0:2!

Egy jó iramú küzdős mérkőzést láthattunk ahol a csapatok az első félidőben mintha csak kóstolgatták volna egymást leszámítva a vendégek korai gólját. A második játékrészben rengeteg helyzet alakult ki mind a két kapu előtt melyből azonban a vendégek jöttek ki jobban. A hazaiak ugyan mindent megpróbáltak s az utolsó percig küzdöttek ám végül sem pontot sem gólt nem tudtak elérni. Azt gondolom a különbség ezúttal nem a mutatott játékban volt hanem a keretek közti különbségben. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.