STOKE CITY-MANCHESTER UNITED F.C.

2015.01.01 Boldog Új Évet! Hangzott el az előző éjszakán meglehetősen sokszor. Lecsúszott a pezsgő s egyéb finomságok így a mai nap sokaknak a pihenésé,de nem így van ez Anglia szerte. A focipályákon a pihenés helyett ma is a játéké lesz főszerep csak úgy ahogyan a Boxing Day-en is volt. Az év első összecsapására a Britannia Stadiumban kerül sor ahová neves vendég látogat a Manchester United. A Stoke valamint a United idén az őszi szezon során találkozott már egymással s azt az összecsapást a Vörös Ördögök nyerték 2:1-re. Nem volt sima összecsapás s a mai mérkőzés is feltehetően tartogat legalább annyi izgalmat mint a december eleji találkozó. A hazai gárda a tabella 11. helyén szerénykedik,az elmúlt 6 összecsapásukból 3-at megnyertek 1 döntetlent játszottak s csupán 1 vereséget szenvedtek el. Sérülés fronton bár javult a hazaiak helyzete Odemwingie;Bardsley;Sidwell és Moses még mindig nem léphet pályára. A vendégek a tabella 3.helyéről várják a mai összecsapást. Van Gaal együttese elmúlt 6 összecsapásából 4 győzelmet és 2 döntetlent ért el mellyel stabilizálta magát a 3 helyen. A sérülések terén ugyan már jobban állnak a vörös ördögök ám Blind;Fellaini;Rojo és Januzaj még a maródiak listáját erősíti. Érdekes mérkőzés elé mézünk.

Stoke City: Begovic;Shawcross;Cameron;Muniesa;Pieters;Diouf;N’zonzi;Walters;Whelan;Arnautovic;Crouch

Manchester United: De Gea;Shaw;Smalling;Jones;Evans;Young;Carrick;Rooney;Mata;Van Persie;Falcao

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben hazai szöglet következett melyet követően Crouch fejelt kapura majd Shawcross lőtt közelről a léc alá 1:0! Az 5.percben Falcao beadási kísérletét Begovic húzta le. A 8.percben vendég szöglet következett melyet Begovic húzott le könnyedén. A 10.percben Falcao kiugratását fülelték le a hazai védők. A 113.percben újabb vendég szöglet következett melyet Mata ívelt középre de a labdát ezúttal is Begovic húzta le. A 17.percben vendég szabadrúgás következett melyet Rooney lőtt messze a kapu fölé. A 19.percben Evans adta el a labdát de Diuf 8 méterről a kapu mellé lőtt. A 21.percben Mata kapott jó labdát de egy labdakezelési hibát követően a hazaiak jöhettek. A 22.percben Young adott középre ahol Falcao érkezett és fejelt kapura de Begovic védeni tudott. A 24.percben Mata szögletét követően a hazaiak hozhatták el a labdát. A 26.percben újabb vendég szöglet következett melyet Rooney ívelt középre melyre Falcao csapott le s lőtt közelről a kapuba 1:1! A 27.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek hozhatták a labdát. A 29.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Cameron fejelt centikkel a léc fölé. A 30.percben Young rúgta középre Begovic ölébe a labdát. A 31.percben Walters jobb oldali beadását húzta le De Gea. A 33.percben Shaw mentett a kapu torkából így hazai sarokrúgás következett melyet követően Falcao hozta el a labdát . A 35.percben újabb hazai szöglet következett melyből Crouc szerezhetett volna találatot ám Smalling a labda útját állta. A 36.percben Shaw beadását húzta le Begovic. A 38.percben Diufot kapcsolták le lesen. A 42.percben Falcao ugratta ki Van Persie-t de Begovic fogta a labdát. A 44.percben Falcao kapott jó labdát de nem tudta lekezelni így a hazaiak jöhettek kirúgással. A 45.percben hazai szöglet következett miután Smalling Diufot szerelte.A szögletből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:1-es félidei állás.

A második játékrészt a vendégek kezdték. Az 53.percben Evans bal oldali beadását húzta le Begovic. Az 57.percben egy bal oldali beadást hatástalanítottak a vendég védők. Az 59.percben vendég szabadrúgás következett melyet Mata lőtt a 16-os csücskétől az ötös vonala felé de a hazai védők ki tudták fejelni a játékszert. A 61.percben újabb vendég szabadrúgás következett a jobb oldalról melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 62.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 63.percben Falcao helyére Januzaj érkezett valamint Shaw helyét Herrera foglalta el a vendégeknél. A 64.percben Jones mentett hatalmasat fejjel majdnem a saját kapujába fejelte a labdát. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 66.percben Januzaj lecsúszott beadása ment centikkel a léc fölé. A 67.percben Mata labdáját lőtte Van Persie a kapu mellé nagyszerű mozdulattal. A 68.percben hazai szabadrúgás következett a jobb oldalról melyet Crouch a kapufára fejelt majd az ismétlést Walters lőtte a védőkbe,az ezt követő szögletet Diuf lőtte 20 méterről erőből a léc fölé de ebbe is beleért egy védő így újabb hazai szögélet következett helyzet azonban már ebből nem alakult ki. A 74.percben Rafael érkezett a megsérült Young helyére. A 76.percben Jones fejelte ki a labdát az alapvonalon túlra így hazai szöglet következett melyet Rafael fejelt ki így újabb sarokrúgás jött melyből egy harmadik szöglet következett de ezt már De Gea húzta le. A 79.percben Januzaj bal oldali beadását van Persie lőtte a jobb kapufa mellé. A 80.percben Shawcross távoli próbálkozása ment a kapu fölé. A 81.percben Arnautovic helyét Assaidi vette át a hazaiaknál. A 82.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Carrick vágta ki a játékszert. A 83.percben Rooney bal oldali beadását követően Begovic húzta le a a labdát. A 87.percben Herrera ugratta ki Matat de a labdát végül Begovic húzta le. A 90.percben vendég szöglet következett miután Rafael lövésébe léptek bele. a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén.A 92.percben Assaidi lövését védte De Gea. A 92.percben vendég szöglet következett melyet követően a hazaiak rúgták ki a labdát s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Nagyon izgalmas első félidőt produkáltak a csapatok ahol mint később kiderült a végeredmény is kialakult. A második félidő már nem hozott akkora iramot illetve szép focit azonban bővelkedett érdekességekben. A hazaiak a második játékrészt gyakorlatilag egy kettős cserét követően végig uralták,azonban a cseréket nem ők hanem a vendégek hajtották végre. Ebben az esetben Van Gaal próbált újat húzni de nem jött be. A mérkőzés képét nézve a döntetlen megérdemelt ám épp az előbb említett cseréknek köszönhetően a vendégek elvesztették a sanszukat,hogy zárkózzanak az élen álló két csapathoz. Van Persie végig a pályán volt és nagyjából 15-ször ért labdába míg csapattársa a gólszerző Falcao agilisan játszott ám őt (érthetetlen okokból) edzője lecserélte. Azt gondolom ezen húzásokat Van Gaal nem engedheti meg magának sokszor mert akkor veszélybe fog kerülni a vendégek BL indulása. A Stoke jól játszott magához mérten és ekis szerencsével a győzelmet is be zsebelhette volna.

Check Also

REAL VALLADOLID – ATLETICO MADRID

A Spanyol Bajnokság 38. fordulóját rendezik meg a hétévégén. A záróforduló talán az utóbbi évek …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.