SVÁJC-ECUADOR

A Vb 4. napjának első mérkőzését Dél-Amerika és Európa csapatai között játsszák név szerint Ekvádor és Svájc. Az E csoport mutatkozik be ezzel a találkozóval. A mérkőzés esélyese egyértelműen a svájci csapat de mint azt már eddig is megfigyelhettük a világbajnokságon éppen az esélytelennek tartott kisebb csapatok okozták leginkább játékukkal a legnagyobb meglepetéseket.

Svájc: Benaglio; R. Rodríguez; von Bergen; Lichtsteiner; Djourou; Inler; Stocker; Xhaka; Behrami; Shaqiri; Drmic

Ecuador: Domínguez; Frickson;Guaga,Paredes;Noboa;Montero;Gruezo;A.Valencia;E.valencia;Caicedo

Az első félidőt a vendégek kezdték.Az első percben Paredes ívelt előre, de a labda a védők lábáról visszakerült  a mezőnybe. A labda az alapvonalon hagyja el a játékteret.Még ebben a percben Valencia íveli be a szögletet, de a védelem tisztázni tudott.A 4. percben Walter Ayovi végezte el a szabadrúgást, de beadását követően a kapus is jól érkezett és megfogta a labdát. Az 5. percben ekvádori szöglet következett, melyet E. Valencia végzett el, de beadását blokkolták a védők. A 10. percben Lichtsteiner adta be a labdát, de egyik csapattársa sem érte el a labdáját. A 12. percben egy svájci megmozdulás a középpályán, de támadásuk elhalt a vendég védelemben. A 16. percben Shaqiri lőtt a 16-oson belülről jobbról a kapu felé, de labdáját Domínguez fogta. A 18. percben Behrami rúgta középre a labdát, Lichtsteiner próbált helyet találni magának, de végül kilőtte a labdát az alapvonalon túlra. A 20. percben Rodriguez lőtte rá erősen a labdát a kapura, de Domínguez szögletre mentett, a szögletből nem született gól. A 21. percben vendég szabadrúgás, Ayovi beívelt labdáját követően E. Valencia fejelt be a kapu bal felső sarkába, ezzel 0:1! A 22. percben Montiero húzódott fel a bal oldalon a 16-oson belülre, de a hazai védőben elakadt a támadása. A 25. percben hazai szöglet, melyből nem alakult ki helyzet. A 27. percben Stephan Lichtsteiner teszi tökéletesen középre a labdát, de a védők hamarabb érnek oda a beadásra, fejjel tisztázni tudnak. A 30. percben Svájci szöglet. A 31. percben Antonio Valencia (Ecuador) próbálta meg beadni a labdát, de nem volt elég pontos, így nem alakult ki gólhelyzet. A 33. percben Lichtsteiner lőtte ki a kapu mellől a labdát a pályáról, a szögletből nem született gól. A 36. percben Inler rúgta a labdát a kapu mellé messziről, szöglet következett, a kapu elé ívelt labdát Shaqiri próbálta elfejelni, de a beadás túl magas volt. A 39. percben Shaqiri végezte el a szögletet, de helyzet nem alakult ki belőle. A 40. percben Shaqiri lőtt messziről a 16-oson belülre, de labdáját Guagua fejelte el. Svájci szabadrúgás, melyet Shaqiri végzett el, de a lövése átment a pálya túloldalára. A 43. percben Montieronak sikerült a labdát elvinni a 16-os vonaláig, beívelt labdáját Djoulou fejelte ki. A 44. percben Ekvádori próbálkozás a 16-oson belül, de kezezés miatt kirúgást fújt a bíró. 1 perc a hosszabbítás az első félidőben. A 45. percben Stocker helyére Mehmedi érkezett. A 46. percben Ayovi lőtte el a labdát a 16-osról, de az lecsúszott a lábáról, így gólveszély nem alakult ki. Ezzel véget is ért az első félidő, melynek eredménye 0:1!

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 47. percben egy hazai szögletet követően Mehmedi szögletből egyenlített a svájci csapat. Az 52. percben egy ecvadori szabadrúgás után a keresztléc felett hagyta el a labda a játékteret. Az 53. percben Paredes kapott sárgalapot egy taktikai szabálytalanság után. Az 56. percben Montreo emelt a kapu mellé a 16-os bal oldaláról.Az 57. percben ekvádori szöglet melyből helyzet nem alakult ki. Az 58. percben Behrani adott jobbról középre de labdáját a vendégek védelme ki tudta rúgni a mezőnybe. A 64. percben újabb vendég szöglet következett miután a hazai csapat épp,hogy meg tudta állítani Monterot. A 69. percben Caicedo helyére Arojjo érkezett. A 73. percben egy szép svájci kontrát követően Drmic lőtt 11 méterről az oldalhálóba. A 74. percben Benaglio jött ki rosszul s E. Valencia majdnem az üres kapuba tudta lőni a labdát de a védelem tisztázni tudott. A 75. percben Drmic helyére Seferovic érkezett a svájciaknál. A 76. percben Montero helyére Rojas állt be. A 80. percben hazai szabadrúgás következett melyet Shaquiri harcolt ki. A pontrúgás a 16-os előteréből járt melyet Shaquiri lőtt a sorfalba. A 84. percben Djoru szabálytalankodott E.Valenciával szemben így sárga lapot kapott. A 86. percben E.Valenciát buktatták így szabadrúgással jöhettek az ekvádoriak . A szabadrúgást 25 méterről Arojjo lőtte a kapu közepébe ahol Benaglio ha nehezen is de védeni tudta. a hosszabbítás 3 perc; a 93. percben A. VAlencia ment el a jobb oldalon majd adott pontosan középre de a hazai védelen ha nehezen is de tisztázni tudott,a kontratámadás után rodriguez adott középre a csereként beállt Seferovic fejére aki közelről a kapu bal alsó sarkába bólintott ezzel 2:1! Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 2:1-es végeredmény.

Az első félidő hatalmas csatát hozott. Az ekvádoriak meglepően jól játszottak míg svájc kissé visszafogottan. A vendégnek számító ekvádoriaknál E. Valencia játéka emelkedett ki a mezőnyből úgy az első mint a második félidőt tekintve. Az első játékrészt ekvádor megérdemelten nyerte. A második fléidőre már a svájciak is felébredte és Hitzfeld edző két kitűnő cseréjének köszönhetően meg is fordították az állást igaz kellett ehhez némi szerencse is. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol a jobb erőkből álló és szerencsésebb csapat nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.