SVÁJC – FRANCIAORSZÁG

Az Európa Bajnokságon a csoportkörök harmadik az az befejező köréhez érkeztünk amikor is végleg eldől ki esik ki és kinek marad még esélye a torna megnyerésére. A csoportot két fordulót követően nem meglepően a Francia válogatott vezeti 100%-os teljesítménnyel 4:1-es gólaránnyal. A Franciák az első fordulóban a nyitó mérkőzésen Romániát egy utolsó perces Payet góllal nyertek meg majd szintén két késői góllal Albániát is két vállra fektették. A Francia együttes amennyiben ma nyer vagy döntetlent játszik akkor csoportelső ha netán kikap akkor is csoport másodikként fog továbbjutni a 16 közé. A Svájciak az első fordulóban Albániát verték meg egy korai góllal majd Romániával játszottak jó mérkőzésen 1:1-es döntetlent. Svájc válogatottja ha ma nyer csoportelső, ha döntetlent játszik csoport második ha kikap akkor lehet második és harmadik ez a másik mérkőzéstől is függ ugyanis nagy arányú Román siker esetén a 3. helyre csúszhatnak. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Svájc: Sommer;Lichtsteiner;Schar,Djourou;Rodriguez;Xhaka;Behrami;Shaquiri;Dzemaili;Mehmedi;Embolo

Franciaország: Lloris;Evra;Koscielny;Rami;Sagna;Sissoko;Cabaye;Pogba;Griezmann;Gignac;Coman

A mérkőzést Franciaország kezdte. A 3.percben Pogba lövését blokkolták, az ezt követő szögletből a svájci védelem tisztázott. A 8.percben svájci szöglet következett melyet követően a gólvonalról vágták ki a védők a játékszert Xhaka orra elől. A 12.percben Pogba kapott jó labdát majd lőtt a bal felső felé de Sommer védte a próbálkozást, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 13.percben Pogba lőtt éles szögből melyet Sommer védett bravúrral. A 14.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki ám a labda maradt a hazaiaknál s újabb sarokrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 15.percben Dzemaili lőtt kapura de lövését blokkolták. A 17.percben Gignac elé került a labda ám azt rosszul találta el. A 18.percben Pogba lőtt elképesztő szép mozdulattal a keresztlécre. A 20.percben Gignac fejelte Pogba beadását Sommer kezébe. A 221.percben Mehmedi lőtt a kapu mellé. A 29.percben Embolo lövését blokkolták így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 35.percben hazai szöglet következett melyet követően a svájciak kontrázhattak ám a francia védelem ezt is megszűrte. A 36.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 45.percben Dzemaili lőtt a kapu mellé. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt svájci válogatott kezdte. A 46.percben Embolo elől szabadított fel a francia védelem. A 49.percben Shaquiri szögletéből helyzet nem alakult ki. Az 51.percben ismét svájci szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 53.percben Sommer védte Gignac lövését. Az 54.percben egy szerelés következtében kidurrant a labda. Az 56.percben Evra fejelte röviden hátra a labdát Lloris elé de helyzet végül nem alakult ki ebből. Az 57.percben egy elképesztően szép akciót követően Griezmann lőtt kapura ám Sommer nagyot hárított. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 63.percben Payet érkezett Coman helyére. A 64.percben svájci szöglet következett melyet követően Shaquiri tekert a kapu fölé. A 74.percben Seferovic érkezett a svájciaknál Embolo helyére. A 76.percben egy szép jobb oldali támadást követően Payet érkezett s lőtt a keresztlécre kapásból. A 77.percben Matuidi érkezett Griezmann helyére. A 79.percben Fernandez érkezett Shaquiri helyére a svájciaknál. A 80.percben Payet lőtt távolról a kapu mellé. A 83.percben Koscielny sárgult be. A 86.percben Mehmedi helyére Lang állt be a vendégeknél. A 87.percbe hazai szabadrúgás következett melyet követően 20 méterről Payet lőtt a sorfalba. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a francia válogatott erősen kezdett s sorra alakította ki kisebb nagyobb helyzeteit. Pogba kitűnő játéka egy kapufa formájában mutatkozott meg. A svájciak igyekeztek kontrázni sebből s helyzeteiket is ezekből alakították ki. A második félidőben az együttesek inkább arra figyeltek,nehogy kikapjanak s ennek értelmében nem is oly meglepő,hogy maradt a 0:0! A franciáknak több helyzetük volt de a kapufa Sommer mellett állt. Összességében jó mérkőzést láthattunk. A csoportból e két együttes ment tovább az első helyen a franciák a második helyen a sváciak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.