SVÁJC-FRANCIAORSZÁG

A világbajnokság E csoportjának rangadójára kerül sor a 2. körben. Svájc Franciaországgal játszik a csoport első helyéért. Az első körben mindkét együttes győzni tudott,a franciák 3:0-ra verték Hondurast míg Svájc 2:1-re verte meg EcvAdort egy utolsó percben szerzett találattal. A mai mérkőzés esélyese a francia válogatott ám Svájc jó játékkal átgázolhat a francia védelmen.

Svájc: Benaglio;Lichtsteiner;Djouru;Rodrigez;Bergen;Behrani ;Inler;Xhaka;Mehmedi;Shaqiri;Seferovic

Franciaország: Lloris;Evra;Varane;Sakho;Debuchy;Cabaye;Matuidi;Sissoko;Giroud;Benzema;Valbuena

A mérkőzést Svájc válogatottja kezdte. A 4. percben egy előreívelt labdát próbált Benzema lekezelni de védője nem hagyta így Svájhoz került a labda. A 6. percben egy francia támadás végén Benzema lőtte 18 méterről a jobb kapufa mellé. A 8. percben Bergent rúgták vétlenül fejbe ezért le kellett cserélni helyére Sanderos érkezett. A 13. percben Valbuena adott középre ám labdája végül a svájci védők között akadt el. A 16. percben egy jobb oldali középre adást fejelt a svájci védelem az alapvonalon túlra. A szögletet Valbuena adta középre ahol érkezett Giroud és fejelt a jobb felső sarokba 0:1! A középkezdést követően a franciákhoz került a labda azon belül is Matuidi elé aki 14 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte a játékszert 0:2! 2 percen belül 2 gól a Franciák átrohantak Svájcon. A 20. percben francia szabadrúgás melyből ezúttal nem született,Benzema lesen helyezkedett az esetnél. A 25. percben Benzema lőtt 23 méterről Benglio kezei közzé. A 27. percben Shaquiri szabadrúgását lőtte Xhaka a kapuba de mivel lesen állt így a gól érvénytelennek bizonyult. A 30. percben Giroud verte meg egy az egyben Sanderost majd lőtt a kapu fölé 20 méterről,az ellentámadást követően Mehmedi lőtte kapura ez kipattant ám Shaquiri ismételni tudott de a lövés a kapu mellé ment. A 31. percben Benzemát buktatta Djouru a 16-oson belül így büntetőt rúghatott Franciaország. A 11-est Benzema lőtte a Benaglioba majd a kipattanó labdát Cabaye lőtte a kapufára 2 méterről maradt a 0:2! A 38. percben egy svájci támadás futott a bal oldalon ám a francia védelem meg tudta állítani. A 40. percben Shaquiri ment el a bal oldalon de lövésébe beleért egy védő és szöglet következett. A sarokrúgást után a franciák szerezték meg a labdát Varane révén aki Benzemához passzolt aki a középen érkező Valbuena elé aki az üres kapuba talált 0:3!A 43. percben Evra passzolt a 11-es pont környéklére ahol Benzema érkezett de külsős lövését Benaglio védte. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47. percben Benzema szerzett labdát majd lőtt kapura de Benaglio védte a próbálkozást. A félidő ezzel véget is ért az állás 0:3!

A második játékrészt a Francia válogatott kezdte. A félidőben Behramit váltotta Dzemaili. A 46. percben máris letámadott Svájc mely támadás végén Seferovic lőtt a keresztléc fölé. A 47. percben Sakho szerelt tisztán a 16-oson belül. A 48. percben Inler lőtt távolról a kapu közepébe,még e percben Benzema készítette a labdát Giroud-nak aki egy védőbe lőtte a labdát így szöglet következett. Valbuena szögletéből helyzet nem alakult ki. Az 51. percben Seferovic elé került a labda amit a kapu mellé lőtt 20 méterről. Svájci szabadrúgás a 16-os bal oldaláról melyet Shaquiri végzett el,a középre ívelt labdát a francia védelem rúgta szögletre. A sarokrúgást Shaquiri végezte el ám helyzet már nem alakult ki belőle. Shaquiri lőtt távolról a jobb kapufa mellé. Az 55. percben Giroud elé került a labda aki bátran lőtt távolról de lövése a kapu mellett ment ki az alapvonalon túlra. Az 58. percben Dzemaili lőtt távolról a léc fölé. A 60. percben Evra lódult meg a bal oldalon majd passzolt középre Benzema elé aki Valbuena elé passzolt aki ismét Benzemával játszott össze végül Giroud lőtt 18 méterről a kapu fölé de labdája megpattant így szöglet következett. Helyzet már nem alakult ki ebből. A 64. percben Giroud helyére Pogba érkezett. A 64. percben Mehmedi kapott jó labdát a jobb szélről ám közelről nem tudott a kapuba lőni. A 66. percben Koscielny érkezett Sakho helyére. A 70. percben Benzema talált a hálóba Pogba zseniális passzából 0:4!  Benaglio lábai között ment be a labda a hálóba. A 69. percben Drmic állt be Seferovic helyére. A 70. percben Shaquiri lőtte középre a labdát de Varane az alapvonalon túlra fejelte a labdát. A szögletet követően Xhaka lőtte a labdát a kapu mellé. A 72. percben Evra hagyott ki egy nagy helyzetet Cabaye passza után. A 74. percben Sissoko kapott egy tökéletes passzot Benzemától majd 16 méterről jobbról kilőtte a bal alsó sarkot. 0:5!A 76. percben egy jobb oldalról beérkező labdát lőttek a franciák Benaglio kapusba majd a kipattanó labdát Varane lőtte ismét Benaglioba. A 78. percben svájci szöglet következett melyből helyzet azonban nem alakult ki. A 81. percben Dzemaili lőtte a távoli szabadrúgást a kapu bal alsó sarkába ezzel 1:5! A 82.percben Valbuena helyére Grirzmann érkezett. A 85. percben egy szép svájci akció futott a jobb oldalon de a beadás szögletre pattant, a sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 86. percben Lloris védett egy távoli lövést. A 87. percben Xhaka szerzett egy gyönyörű gólt Inler passzából 13 méterről a jobb oldalról 2:5! Cabaye sárgult be a 89. percben. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. Benzema ugyan még betalált  a hálóba de a bíró akkorra már lefújta a mérkőzést így az állás maradt 2:5!

A Vb egyik legjobb meccsén vagyunk túl és úgy tűnik a Vb egyik legjobb csapatát láthatjuk ahogy a szemünk előtt válik meccsről meccsre jobb együttessé. A franciák úgy az első mint a második félidőben átgázoltak Svájcon, akik a meccs végén azért jelezték hogy nem felejtettek el focizni. Összességében egy kiváló mérkőzést láthattunk ahol a Franciák megérdemelte nyerték meg a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.