SVÁJC – LENGYELORSZÁG

A mai napon folytatódik az Európa Bajnokság ám immár nem a csoportkörrel hanem az egyenes kieséses szakasszal. A nyolcadöntők párosításai közül először a Svájc Lengyelország összecsapást rendezik meg. Svájc az A csoportból jutott tovább miután Albániát legyőzte majd Romániával és Franciaországgal döntetlent játszott így 5 pontot szerzett. A lengyel válogatott a C jelű négyes második helyén végzett miután legyőzte Észak-Írországot, döntetlent játszott a Németekkel majd Ukrajnát is legyőzte így 7 ponttal de rosszabb gólkülönbséggel végzett a Német válogatott mögött. Az esélyeket nehéz megállapítani ám a két játékoskeret erősségére ránézve talán a lengyel tűnik egységesebbnek míg a svájci az egyéniségekre épít inkább. Jó mérkőzés előtt állunk.

Svájc: Sommer;Rodriguez;Djourou;Schar;Lichtsteiner;Behrami;Xhaka;Mehmedi;Dzemaili;Shaquiri;Seferovic

Lengyelország: Fabianski,Jedrzejczyk;Pazdan;Gilk;Piszczek;Blaszczykowski;Krychoviak;Maczynski;Grosicki;Lewandowski;Milik

A mérkőzést lengyel válogatott kezdte. Az első perceb egy elképesztő nagy svájci hibát Milik nem tudott az üres kapuba lőni. A 6.percben Milik fejelt Sommer kezébe. A 10.percben Dzemaili lövése landolt az oldalhálóban. A 13.percben Lewandowski lőtt a kapu mellé. A 18.percben lengyel szöglet következett melyet követően Milik lőtt a kapu fölé ám egy svájci védő beleért így újabb szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 23.percben svájci szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 26.percben Rodriguez lőtt a kapu mellé távolról. A 29.percben Grosicki tört előre majd Behrami szerelte így lengyel szöglet következett melyet követően Krychowiak fejelt a lelátóra. A 31,percben Grosicky lőtt két védő szorításában a kapu fölé. A 33.percben egy jobb oldali beadást követően Milik lőtt éles szögből a kapu fölé. A 35.percben svájci szöglet következett melyet követően Schar fejelt Fabianski ölébe. A 38.percben Dzemaili lövését Sommer tolta a kapu fölé. Az ezt követő szögletből Djourou fejelt Sommer kezébe. A 39.percben egy gyors kontrát követően Blaszczykowski maradt a 16-oson belül üresen s a ziccert a kapu bal alsó sarkába lőtte 0:1! A 42.percben egy svájci akció végén a lengyel védelem blokkolt két lövést. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt a svájci válogatott kezdte. A 6.percben svájci szöglet következett melyet követően a lengyel védelem tisztázott a kapu torkából. Az 50.percben Lewandowski lőtt 3 meber közül Sommer kezébe. Az 51.percben Shaquiri lőtt távolról Fabianki azonban kiöklözte a labdát. Az 53.percben Blaszczykowski lövését Sommer védte földöntúli bravúrral. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Schar sárgult be. Az 58.percben Jedrzejczyk sárgult be. Az 58.percben Dzemaili helyére Embolo állt be. A 65.percben Fabianski fogta a labdát Embolo feje előtt. A 68.percben svájci szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 70.percben Derdioch állt be Mehmedi helyére a svájciaknál. A 71.percben Piszczek lőtt távolról a kapu fölé. A 72.percben svájci szabadrúgás következett jó szögből melyet Rodriguez lőtt kapura ám Fabianski hatalmas bravúrral védeni tudott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 77.percben Behrami helyére Fernandez állt be. A 79.percben Sefrovic lőtt a keresztlécre. A 80,percben svájci szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgást következett melyet követően Shaquiri lőtt ollózó mozdulattal 16 méterről a bal kapufa mellé 1:1! Szenzációs találat volt. A 88.percben lengyel szöglet következett melyet követően Pazdan lőtt a kapu fölé. A 90.percben Embolo kapáslövését blokkolta a lengyel védelem. A hosszabbítás 4 perc, a 93.percben lengyel szabadrúgás következett melyet követően Milik lőtt a kapu fölé. A 94.percben Xhaka lövését fogta Fabianski. Ezzel véget is ért a rendes játékidő.

A hosszabbítás első félidejét a lengyelek kezdték. A 96.percben Shaquiri löbbölt a kapu fölé. A 101.percben Jodloviecz érkezett Maczynski helyére. A 104.percben Gorsicki helyére Peszko állt be. A 105.percben svájci szabadrúgás következett melyet követően Shaquiri rúgta ki a labdát ezzel véget is ért a játékrész.

A hosszabbítás második félidejét a svájciak kezdték. A 108.percben Schar lőtt távolról a kapu fölé. A 109.percben svájci szöglet következett melyet követően újabb sarokrúgás következett és még egy újabb sarokrúgás melyet követően helyzet nem alakult ki. A 112.percben Pazdan sárgult be. A 113.percben Derdioch hagyta ki a ziccert 5 méterről fejelt kapura üresen de Fabianski hárítani tudott a passzt Shaquiri adta. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 114.percben svájci szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 116.percben újabb svájci szöglet következett melyet követően nem alakult ki gólveszély. A 117.percben Djourou sárgult be. A 118.percben Seferovic adta középre a labdát melyet Derdioch nem talált el jól. A 119.percben Piszcek elé került a labda ám a védők tisztázni tudtak. Ezzel véget ért a hosszabbítás. Következtek a 11-esek.

A büntetőpárbajt Svájc kezdte. Lichtsteiner büntetője a kapuban 1:0! Lewandowski büntetője a kapu bal oldalában 1:1! Xhaka a kapu mellé lőtte a labdát maradt az 1:1! Milik büntetője a kapuban 1:2! Shaquiri lövése a kapuban 2:2! Glik érkezett s lőtt a kapuba 2:3! Schar büntetője következett amely a kapuban landolt 3:3! Blaszczykowski következett aki a kapuba lőtt 3:4! Rodriguez következett aki a kapuba lőtt 4:4! Krichovyak következett aki a kapuba lőtte a labdát 4:5! Ez a végeredmény.

Az első játékrészben a lengyelek kezdtek jobban s már az első percben Milik megszerezhette volna a vezetést de az üres kapuba nem sikerült betalálni. Ezt követően a svájciak felébredtek s egyre jobban játszottak. A lengyelek inkább kontráikban bíztak melynek a félidő végén meg is lett az eredménye. A második félidőben a svájci válogatott mindent megtett az egyenlítésért melyet egy elképesztő találattal sikerült is kiharcolniuk. A lengyelek feladták a támadójátékot melynek ez lett az eredménye. A hosszabbításban Svájc egyértelműen dominált kevésen múlt,hogy ne szerezzék meg a továbbjutást jelentő találatot. A büntetőkkel Lengyelország jutott a legjobb 8 közé.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.