SVÉDORSZÁG – BELGIUM

Az Európa Bajnokság utolsó csoportjának utolsó mérkőzése következeik mégpedig a Svéd és a belga válogatott előadásában. Svédország jelenleg a csoport 3. helyén áll 1 ponttal miután az első fordulóban némi meglepetésre 1:1-es döntetlent játszott Írországgal. A második fordulóban a papírformának megfelelően 1:0-ra kapott ki Olaszországtól. Mai ellenfelük a Belga együttes akik az első fordulóban kisebb meglepetésre 2:0-ra kaptak ki Olaszországtól, a második körben a papírformának megfelelően 3:0-ra verték meg az Ír válogatottat, így jelen pillanatba a csoport második helyén állnak s már tovább is jutottak. Amennyiben Svédország nyerni tud s az írek kikapnak úgy még Ibrahimovic-ék továbbjuthatnak, minden más eredmény esetében ők is búcsúznak az EB-től. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Svédország: Isaksson;Ollson,Granqvist;Johansson;Lindelof;Larsson;Ekdal;Kallstrom;Forsberg;Ibrahimovic;Berg

Belgium: Courtois;Menuier;Alderweireld;Vermaelen;Vertonghen;Witsel;De Bruyne;Nianggolan;Carrasco;Lukaku

A mérkőzést a belga válogatott kezdte. Az 5.percben Berg 11 méteres lövését Courtois védte. A 6.percben belga szöglet következett melyet követően Lukaku lőtt kapura de Isaksson nagy bravúrral hárítani tudott, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A 21.percben Ibrahimovic lövését blokkolták a belga védők. A 24.percben Larsson lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 26.percben Ibrahimovic lőtt a kapu bal oldala mellé. A 28.percben belga szöglet következett de hlyezt nem alakult ki belőle. A 30.percben Menuier sárgult be. A 33.percben Ekdal is besárgult. A 34.percben ismét belga szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 45.percben újabb belga szöglet következett melyet követően Menuier hagyott ki óriási helyzetet. A hosszabbítás 1 perc melyben Witsel sárgult be. Ezzel ért véget az első félidő.

A második félidőt a svéd válogatott kezdte. A 49.percben svéd szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. Az 51.percben Ibrahimovic fejelt a kapu fölé. Az 59.percben ismét De Bruyne ívelte be a belga szögletet melyet rögtön még egy követett azonban helyzet ebből sem alakult ki. A 63.percben Berg helyére Guidetti érkezett. A 66.percben hazai szöglet következett melyet követően a védők fejelték ki a labdát majd a belga kontra végén De Bruyne lőtt kapura de Isaksson bravúrral hárítani tudott. Az ezt követő három szögletből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Larsson helyére Durmaz állt be majd Carrasco helyét Mertens. A 73.percben Lukaku lövését Iskasson védte bravúrral. A 76.percben Ibrahmovic szabadrúgását Courtois hárította. A 79.percben Lukaku lőtt ígéretes helyzetből a kapu fölé. A 80.percben Mertens próbálkozását hárította Isaksson. A 81.percben svéd szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 82.percben Zengin állt be Forsberg helyére. A 83.percben Granqvist fejelt kapura de Courtois-t kisegítette a védelem. A 84.percben Nianggolan találta elképesztően jól a labdát s az a jobb kapufa mellett a hálóban kötött ki 0:1! A 86.percben Ibrahimovic lőtt jó helyzetből a kapu mellé. A 87.percben Benteke állt be Lukaku helyére. A hosszabbítás 3 perc, a 91.percben Benteke tört a 16-oson belülre majd lőtt kapura de Isaksson hárítani tudott. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki de még egy következett melyből szintén nem tudtak gólt szerezni a belgák. A 93.percben Hazard helyére Origi állt be. A 94.percben Mertens távoli löketét Isaksson hárította könnyedén. ezzel ért véget a mai összecsapás.

Az első játékrészben mindkét együttes igyekezett megszerezni a vezetést ám ez végül egyikük nem sem sikerült. Több helyzetük a belgáknak volt de  svédek is Ibrahimovic révé legalább kétszer veszélyeztetni tudtak. A második játékrészben mindkét válogatott aktívabb lett s rengeteg helyzetet alakult ki mindkét térfélen. Ibrahimovic többször is megnyerhette volna a svédek számára a meccset de úgy tűnik a búcsúmérkőzésén a svéd válogatottól nem megy neki. A belgák egy gyönyörű Nianggolan találattal eldöntötték a találkozót kiejtve ezzel Svédországot a csoportból, önön magukat pedig a második helyen juttatták tovább.

A nyolcaddöntő párosításai:

Svájc-Lengyelország

Wales-Észak-Írország

Horvátország-Portugália

Franciaország-Írország

Németország-Szlovákia

Magyarország-Belgium

Olaszország-Spanyolország

Anglia-Izland

 

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.