SWANSE A.F.C.-MANCHESTER UNITED F.C.

A Premier League 26.Fordulóját redezik meg a hét végén. A forduló egyik legérdekesebb összecsapására ma délután 16:00-ás kezdéssel kerül sor ahol a Liberty Stadionban a Swansea együttese fogadja a Manchester United-et. A hazaiak a tabella 9. helyét foglalják el,Garry Monk egyöttese az elmúlt hetekben nem mutatott lenyűgöző focit minek eredménye képen 1 győzelem mellett 3 döntetlen és 2 vereség szerepel a nevük mellett. A sérültek listáján egyedül Bartley neve szerepel így a lehető legerősebb kezdővel állhat fel a hazai csapat. A vendégek a tabella 3. helyét foglalják el, Van Gaal együttese legutóbbi 6 bajnokit tekintve 3 győzelemmel 2 döntetlennel és 1 verséggel büszkélkedhet ami rossznak semmi kép sem mondható ám jó formáról akkor sem beszélhetünk pláne ha a vendégek mutatott játékát nézzük. A sérültek listáján ezúttal „csak” Carrick neve szerepel így a vendégek is igen erős kezdő 11-el vághatnak neki a mai mérkőzésnek. A két klub az ősszel már egyszer megmérkőzött és akkor hatalmas meglepetésre a Swansea el tudta rabolni a 3 pontot az Old Trafford-ról. A két együttes mérlege 1 Swansea siker mellett 1 döntetlen és 5 Manchesteri diadal. Ezek után nem jelenthető ki,hogy az összecsapás egyértelmű esélyese a vendég alakulat sőt a döntetlen tűnik a legvalószínűbb eredménynek tekintve az idei szereplését a csapatoknak.

Swansea:  Fabianski;Nauthon;Fernandez;Wiliams;Naylor;Shelvey;Cork;Sigurdsson;Ki;Routledge;Gomis

Manchester United: De Gea;McNair;Rojo;Shaw;Jones;Herrera,Dlind;Di Maria;Fellaini;Rooney;Van Persie

A mérkőzést a vendég együttes kezdte. A 4.percben hazai szöglet következett melyet követően Gomis fejelt kapura de Herrera a gólvonalról menteni tudott így maradt a 0:0! A 6.percben Di Maria lódult meg a jobb oldalon de beadását a hazai védők blokkolni tudták. A 8. percben Rooney távoli próbálkozása haladt el a kapu mellett. A 10.percben újabb hazai szöglet következett melyet követően ismét Gomis fejelhetett tisztán ám fejese a kapu fölött haladt el. A 15.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Van Persie lőtt éles szögből a kapu előtt keresztbe. A 17.percben egy hazai kontra végén Routledge lőhetett tisztán a kapura ám De Gea útját állta lövésének. A 20.percben Rooney lőtt kapura Di Maria centerezését követően de végül Fabianski védeni tudott. A 21.percben ismét hazai sarokrúgás következett melyből helyzet ezúttal nem alakult ki. A 26.percben Van Persie bal oldali beadását követően Fabianski húzta le a levegőből a labdát. A 27.percben Van Persie lőtt 20 méterről a kapu mellé. A 28.percben egy gyönyörű vendég támadás végén Di Maria passzolt Herrera elé aki 19 méterről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát 0:1! A 30.percben egy bal oldalról érkező labdára Ki robbant be s lőtt a kapu bal alsó sarkába 1:1! A 34.percben Van Persie lőtt 18 méterről a kapu mellé. A 36.percben Di Maria középre adását tisztázták a hazai védők. A 40.percben Van Persie lőtt a kapu mellé távolról. A 44.percben vendég szöglet következett melyet követően fabianski kaparintotta meg a labdát. A 45.percben Fellaini sárgult be lökést követően. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén. A 46.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben McNair helyére Valencia érkezett. A 46.percben Shaw ívelt középre de a hazai védők tisztázni tudtak. A 48.percben Jones sárgult be szabálytalanságért. A 49.percben ki csúsztatott kapura de próbálkozása a kapu mellé ment. Az 50. percben újabb vendég sarokrúgás következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. Az 54.percben ismét vendég szöglet következett melyet egy újabb követett. Helyzet egyikből sem alakult ki. Az 58.percben Young érkezett Shaw helyére. A 60.percben Van Persie lőtt közelről a kapu mellé. A 63.percben újabb vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 65.percben Di Maria szögletére Rojo érkezett ám a védő végül a kapu fölé fejelt. A 66.percben Rooney szögletét Fabianski szedte le a levegőből. A 68.percben Rooney pörgetett Van Persie elé aki azonban nem tudta jól eltalálni a játékszert. A 69.percben Blind csúsztatott kapura de végül egy védőről szögletre vágódott a labda. a szögletből helyzet nem alakult ki. A 70.percben Rooney lövését blokkolták. A 71.percben Rooney szögletét fejelték ki a hazai védők. A 72.percben Fellaini lövést blokkolták a hazai védők. A 73.percben Shelby lőtt iszonyatos erővel a kapuba 2:1! A labda Gomis-on változtatott irányt így De Geá-nak esélye sem volt a hárításra. A 76.percben Sigurdsson helyére Montero állt be. A 75.percben Herrera lövését blokkolták ismét a hazai bekkek. A 77.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 79.percben Di Maria helyére Mata érkezett. A 83.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 84.percben Young sárgult be egy becsúszást követően. A 86.percben Gomis lőtt De Gea ölébe 15 méterről. A 88.percben vendég szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki. Rojo kapott sárga lapot az ütközést követően. A hosszabbítás 4 perc a mérkőzés végén. A 91.percben Shelby sárgult be,az ezt követő szabálytalanságból helyzet nem alakult ki. A 93.percben Shelby helyére Amat érkezett. A 94.percben Montero lőtt De Gea ölébe. Ezzel véget is ért a mérkőzés melynek végeredménye 2:1!

Egy rendkívül érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben a felek hatalmas harcot vívtak a középpályán a labdáért,majd jött a vendégek vezető találata egy gyönyörű akció végén. Erre válaszul 2 perccel később válaszoltak is a hazaiak. A második félidőben szinte felborult a pálya a Manchester United kapujához szögezte a hazaiakat ám gólt végül nem sikerült elérniük sőt a hazaiak egy kontra végén megszerezték a győztes gólt. Más szempontból is érdekes összecsapás volt ugyanis a Manchester United talán ebben a naptári évben játszott a legjobban a bajnokságot tekintve. Van Gaal együttese a mérkőzés képe alapján minimum egy döntetlenre rászolgált volna ám a pontokat nem az érdemekre adják. Összességében egy nagyon jó mérkőzést láthattunk ahol meglepetés eredmény született.

Check Also

TOTTENHAM HOTSPUR – ARSENAL F.C.

A Premier League hétvégi fordulójának másik nagy mérkőzésén a Tottenham ezúttal hazai pályán küzd meg …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.