SZLOVÁKIA – ANGLIA

Folytatódik az Európa Bajnokság programja, ezúttal a B jelű négyes együtteseivel. A 21:00-kor kezdődő mérkőzéseken kiderül a csoport végső sorrendje melynek köszönhetően az is, hogy a magyar válogatott a mai eredmények alakulásától függően akár már ma továbbjut e. A csoportot Anglia vezeti 4 ponttal míg mögötte Wales és Szlovákia áll 3-3 ponttal. Az Orosz válogatott a negyedik némi meglepetésre. Az Angolok az első körben a nem túl acélosan játszó Oroszokkal játszottak döntetlent míg a második fordulóban kín keservvel verték meg Wales együttesét. A Szlovák válogatott az első fordulóban kisebb meglepetésre Wales-től kapott ki 2:1-re míg a következő fordulóban szintén kisebb meglepetésre az Orosz együttest verte 2:1-re. Amennyiben ma Anglia győz csoportelső lesz, döntetlen esetén is lehet csoportelső ha ma Wales nem nyer. Vereség esetén minden bizonnyal csoport második lehet vagy csoport harmadik a másik mérkőzés eredményétől függően. Az szinte borítékolható,hogy az angolok a legjobb 16 közé jutnak. Szlovákia ha nyer a walesi meccstől függően vagy csoportelső vagy csoport második, ha a meccs döntetlen lesz második vagy harmadik lehet míg vereség esetén csoport harmadik vagy negyedik itt is számít a csoport másik mérkőzésének eredménye. A fogadó irodák az Angolok győzelmét valószínűsítik. Amennyiben ezen a mérkőzése Anglia nyer míg a másik találkozón Wales, ahogy az esélyek ezt sejtetik akkor a Magyar válogatott már ma továbbjut. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Szlovákia: Kozacik;Hubocan;Durica;Skrtel;Pekarik;Mak;Kucka;Pecovsky;Hamsik;Weiss;Duda

Anglia: Hart;Clyne;Smalling;Cahill;Bertrand;Wilshere;Dier;Henderson;Lallana;Vardy;Sturridge

A mérkőzést az Angol válogatott kezdte. Az 5.percben Clyne labdáját követően Vardy lőtt a kapu fölé kapásból. A 7.percben Pechovsky lőtt a kapu fölé. A 9.percben Sturridge lőtt a kapu torkából a védők lábába így Kozacik hárítani tudott. A 13.percben Lallana lőtt a kapu mellé. A 14.percben Hamsik adott középre de labdájára senki sem ért oda. A 16.percben Henderson lőtt kapura de lövését blokkolták így sarokrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 17.percben Vardy lőtt ziccerből a szlovák kapusba maradt a 0:0! A 24.percben Pechovsky sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Kozacik húzta le a labdát. A 28.percben angol szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 29.percben egy jobb oldali beadás követően a szlovák védelem mentett majd szintén egy jobb oldali beadást Kozacik ütött ki. A 33.percben Lallana lövését Kozacik védett óriási bravúrral. A 34.percben angol szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 39.percben újabb angol szöglet következett melyet követően a szlovákok hozhatták a labdát. A 43.percben angol szabadrúgás következett melyet a szlovák védelem vágott a mezőnybe. A 44.percben percben Vardy fejelte el a labdát majd Henderson lövését Durica fejelte ki. A hosszabbítás 1 perc, melyben helyet már nem alakult ki.

A második félidőt a Szlovák válogatott kezdte. Az 52.percben Bertrand sárgult be. Az ezt követő szabadrúgásból Hart révén nem kapott találatot az angol válogatott. Az 53.percbe Smalling adta rosszul haza a labdát de Hart résen volt így maradt a 0:0! Az 54.percben Clyne lőtt közelről de Kozacik bravúrral hárított. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. Az 55.percben Weiss lövését védte Hart. Az 56.percben Rooney érkezett Wilshere helyére az angoloknál. Az 57.percben Duda helyére Svento érkezett a szlovákoknál. A 60.percben Lallana helyére Alli érkezett az angoloknál. A 61.percben Alli lövését követően Skrtel mentett a kapu torkából, óriási helyzet volt, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 67.percben Gyömbér állt be Pechovsky helyére a szlovák válogatottnál. A 74.percben Sturridge lövését Kozacik fogta könnyedén. A 75.percben Rooney lövését blokkolták ezúttal Skrtel, az ezt követő szögletből egy újabb következett de előtte Sturridge helyére Kane állt be. A sarokrúgást követően Kozacik húzta le a labdát. A 78.percben Weiss helyére Skriniair érkezett a szlovák válogatottnál. A 79.percben újabb angol szöglet következett melyet követően Alli lőtt a kapu mellé. A 82.percben a 10. angol szöglet következett s 10-jére sem alakult ki belőle helyzet. A 83.percben Rooney lőtt a kapu mellé. A 85.percben Mak úgy fest megsérült így egyenlőre a szlovákok maradtak 10-en. A 86.percben mér egy szöglet következett melyből helyzet most sem alakult ki. A 90.percben Skrtel a földön. A hosszabbítás 5 perc, a 92.percben Dier lövését blokkolták. A 93.percben Alli lőtt a kapu fölé. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben az angol együttes kezdett erősebben s az egész félidőn keresztül nyomott is. A szlovákok a meccs elején alakítottak ki egy egy kisebb helyzetet de találatig ők sem jutottak. Az angol együttes 9-szer lőtt kapura s ezek közül néhányszor csak a bravúros mentés árán tudták a döntetlent tartani. A második játékrészben a szlovák válogatott feladta a támadás lehetőségét az angolok pedig nem tudták feltörni a szlovákok védelmét. Összességében Anglia reménytelenül ötlettelen focit mutatott. A csoportot Wales nyerte Anglia és Szlovákia előtt, Oroszország búcsúzott.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.