TÖRÖKORSZÁG-HORVÁTORSZÁG

Az Európa bajnokság 3. napjához érkeztünk amely napon bemutatkozik a teljes C csoport valamint a D csoport 2 válogatottja. A c jelű négyes meglehetősen kiegyensúlyozottnak tűnik kivéve az Észak-Ír válogatottat. Az előzetes esélylatolgatások szerint szinte biztos,hogy a D kvartettből 3 együttes fog tovább jutni. Az első körben a Török válogatott mérkőzik meg a sötét lóként emlegetett Horvát válogatottal. A törökök ismét visszatértek a nemzetközi foci vérkeringésébe legalábbis ami a válogatottat illeti. Keretükben az európai elitligák játékosai is megfordulnak de természetesen a török bajnokságból is több játékost lehet felfedezni. A horvát válogatottat többen akár az Eb megnyerésére is esélyesnek látják s a névsort illetően nem is tűnik ez akkora badarságnak, Juventus;Barcelona; Real Madrid  s elvétve a horvát bajnokságból is akadnak játékosok a keretben. Az erőviszonyok a horvátok győzelmét vetítik előre ám a török együttes bárki ellen képes lehet egy döntetlenre. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Törökország: Babacan;Erkin;Balta;Topal;Gonul;Tufan;Inan;Ozyakup,Turan;Tosun;Calhanoglu

Horvátország: Subasic;Srna;Corluka;Vida;Strinic,Badelj;Modric;Brozovic;Rakitic;Perisic;Mandzukic

A mérkőzést a Török válogatott kezdte. A 2.percben egy jobb oldali Srna beadást követően Rakitic fejelt centikkel a kapu mellé. Az 5.percben horvát szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 16.percben Srna jobb oldali beadását Balta vágta ki a mezőnybe. A 17.percben horvát szöglet következett melyet követően Mandzukic fejesét blokkolták a védők. A 22.percben Perisic adott középre a bal oldalról de helyzet végül nem alakult ki. A 23.percben Srna beadásából Mandzukic fejelt a 16-oson belül az oldalvonal felé. A 28.percben egy jobb oldali beadást követően a labda Badelj elé került aki kapásból a kapu közepében álló Babacan ölébe lőtt. A 29.percben egy kitűnő jobb oldali beadást követően Tufan fejelt a kapura ám középre menő fejesét Subasic fogta magabiztosan. A 30.percben Brozovic lőtt távolról a kapu fölé. A 31.percben Tosun sárgult be.  A 36.percben Calhanoglu lövése ment a kapu fölé. A 39.percben  egy horvát szögletet követően Mandzukic elé került a labda aki félfordulatból lőtt Babacan ölébe. A 41.percben újabb horvát szöglet következett amelyet követően a kipattanó Modric elé került aki 27 méterről a kapuba zúdította a labdát 1:0! A felvételek alapján Babacan a labda mellé nyúlt. A 46.percben török szöglet következett melyet követően Balta fejelt az oldalhálóba. Ezzel véget ért a félidő.

A második félidőt a Horvát válogatott kezdte. A törököknél Sen ékezett Ozyakup helyére. A 48.percben Balta sárgult be ám előtte egy kapáslövés pattant le a horvát védők lábáról. Az 51.percben Rakitic szólózott ám megállították így vendég szabadrúgás következett melyet követően Srna lőtt a keresztlécre. Az 55.percben Srna elé került egy bal oldali beadás ám a kapu helyett a kapu mellé lőtt. Az 59.percben török szöglet következett melyet Subasic húzott le. A 61.percben Brozovic lőtt centikkel a jobb felső mellé. A 65.percben Ylmaz érkezett a törököknél Turan helyére. A 67.percben Brozovic maradt le egy bal oldali középre tett labdáról. A 69.percben Mor érkezett Tosun helyére a törököknél. A 72.percben Perisic fejelt a keresztlécre. A 79.percben Brozovic fejesét Babacan hárította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 80.percben Strinic sárgult be, az ezt követő szabadrúgást Erkin lőtte Subasic kezébe. A 82.percben Rakitic passzát követően Babacan védett hatalmasat. A 86.percben Perisic helyére Kramaric állt be a horvátoknál. A 89.percben Rakitic helyére Schildenfeld érkezett a horvát válogatottnál. A hosszabbítás 4 perc. A 91.percben Sen sárgult be. A 93.perceben Mandzukic helyére Pjaca állt be a horvátoknál. A 94.percben Balta lövését blokkolták. Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a horvát válogatott kezdett aktívabban s alakítottak ki több kisebb helyzetet. A török együttes később ébredt ám helyzetekben igyekezett utolérni riválisát. Találatig Modric révén a horvátok jutottak melyre a török együttes már válaszolni nem tudott. A második játékrészben a horvát válogatott még több helyzetet alakított ki s az összeset el is puskázta. A török válogatott igyekezett kiegyenlíteni de ez végül nem sikerült nekik. Összességében a jobb együttes nyerte a mérkőzést.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.