TÖRÖKORSZÁG-HOLLANDIA

Az A csoport rendkívül nehéz csoportnak ígérkezett már a sorsolást követően is, ugyanakkor az biztosnak tűnt,hogy az akkor még bomba erősnek tűnő Holland válogatott biztosan kijut az immár 24 csapatos Európa Bajnokságra. Az elmúlt egy év azonban nem úgy sült el ahogy az Oranje szurkolói elképzelték ugyanis egy döntetlen mellett 3 vereség is becsúszott, többek között a nem túl acélosnak tűnő Izland-tól akik oda vissza megverték a narancsosokat. A Török válogatott sem állt a legjobban a forduló előtt ugyanis 3 döntetlen mellett 2 vereséget is elszenvedett. A jelen helyzet alapján mindkét válogatottnak élet halál harc a mai összecsapás ugyanis egy esetleges vereség esetén szinte biztos,hogy elbúcsúzhatnak a biztos továbbjutást jelentő első két helyezéstől. A Török együttes a lehető legerősebb kezdő 11-ével tud kiállni míg a Holland együttesből az az Arjen Robben esett ki aki tavaly November óta sérüléssel küzdött s csupán 26 perc játék után ismét a maródiak listájára került. A mai összecsapásnak nincs egyértelmű esélyese de az előjelek inkább a törököknek kedveznek.

Törökország: Babacan;Erkin;Balta;Aziz,Ozbayrakil;Inan;Turan;Ozyakup;Tufan;Calhanoglu;Ylmaz

Hollandia: Cillesen;Wiel;Vrij;Bruma;Riedewald;Blind;Narsingh;Klaassen;Sneijder;Depay;Van Persie

A mérkőzést a Holland válogatott kezdte. A 8.percben Ozyakup kapott kitűnő labdát a 16-oson belül majd emelt a kapuba Cillessen fölött 1:0! A 14.percben Narsingh kapott pontos labdát melyet miután lekezelt rögtön kapura is lőtt ám Babacan nagyot tudott hárítani. A 16.percben Depay középre tett labdájáról maradt le minden játékos a kapu előtt. A 18.percben Turan távoli lövése kerülte el Cillesen kapuját. A 20.percben Calhanoglu szabadrúgását követően Aziz fejelt a kapu fölé. A 23.percben Sneijder lőtt távolról ám Babacan ismét hatalmasat tudott hárítani. A 25.percben Turan sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 26-percben az immár sárga lapos Turan mutatott be gyönyörű szólót majd lőtt Cillessen mellett a bal alsó sarokba 2:0! A 28.percben Depay labdáját tisztázták a kapu elől a hazai védők. A 30.percben Sneijder középre adását ismét Babacan hatástalanította. A 36.percben Van Persie sárgult be, ezt követően Cillessen védett hatalmasat Ylmaz helyzeténél. A 37.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 41.percben Van Persie lövését blokkolták a hazai védők. A 42.percben Klaassen fejelt közelről a keresztléc fölé. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben már helyzet nem alakult ki így maradt a 2:0-ás állás.

A második játékrészt a hazaiak kezdték. A félidőben Wijnaldum érkezett Vrij helyére. Az 50.percben Wijnaldum ejelt kapura a 11-es pont magasságából ám próbálkozása a kapu bal oldala mellett haladt el. Az 52.percben Sneijder szögletét követően Babacan húzta le a levegőből a labdát. Az 54.percben Narsingh beadását hatástalanították a védők így újabb szöglet következhetett de helyzet ebből sem alakult ki. Az 55.percben Depay került helyzetbe de lövését Babacan hárította bravúros mozdulattal. Az 55.percben Ylmaz elől mentettek a vendég védők,majd az ezt követő szögeltből Arziz lőtt a kapu mellé 11 méterről. Az 57.percben Turan helyére Sen állt be a hazaiaknál. A 62.percben Wiel sárgult be. A 65.percben Calhanoglu helyére Topal állt be. A 69.percben Narsingh helyére Promes állt be, még ebben a percben Ozbayrakli sárgult be. A 73.percben Sneijder szabadrúgása szállt a kapu fölé. A 74.percben Balta is a sárga laposok sorsára jutott, ezt követően Jong állt be Blind helyére. A 74.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki ám Ozyakup sárgult be. A 77.percben Jong fejelt közelről a kapu jobb oldala mellé. A 79.percben Sneijder lőtt a kapu bal oldala mellé. A 83.percben Ozyakup helyére Sahan állt be. A 86.percben Ylmaz kapott jó labdát a 16-oson belül majd lőtt a kapu bal oldalába. A 87.percben Tufan sárgult be. A 88.percben vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 5 perc, a 91.percben Van Persie lövését védte Babacan. A 93.percben ismét Van Persie próbálkozott de ezúttal a felső lécre lőtte a labdát. A 94.percben Depay szólóját követően vendég szögelt következett de helyzet nem alakult ki belőle. Ezzel véget is ért az összecsapás melynek végeredménye 3:0!

Rendkívül érdekes összecsapást láthattunk ahol a házigazdák elképesztően jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően otthon tartották a 3 pontot. Az első játékrészt nagyban befolyásolta a hazaiak korai gólja, ezt követően a vendégek igyekeztek játékukat felpörgetni ám Babacan miatt érintetlen maradt a hazaiak hálója. Ezt  követően egy újabb hazai találat következett melyre a Hollandok szintén csak helyzetekkel tudtak válaszolni. A második játékrészt igyekeztek megnyomni a vendégek de szintén csak helyzetekig jutottak. A mérkőzés végén Ylmaz révén végleg eldőlt a mérkőzés, igaz ezt követően Van Persie révén még akadt a vendégeknek veszélyes próbálkozásuk ám a felső lécnél közelebb nem jutottak a kapuhoz. A hazaiak megérdemelten húzták be a 3 pontot s így kilátástalan helyzetbe taszították Hollandia együttesét a továbbjutást illetően. A Törökök a tabella 3.helyére került 7 pont lemaradásra a Cseh válogatottól.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.