TOTTENHAM HOTSPUR – AJAX AMSTERDAM

A Bajnokok ligája elődöntői közül a szerdai játéknapon rendezik meg a Tottenham Ajax összecsapást. A két párosítás közül presztízsét tekintve ezen összecsapás a kevésbe kiemelt mind a múlt BL/BEK sikereit tekintve mind a jelen kupasikereire nézve. A BL-t tekintve az Ajax áll jobban ám az utóbbi években inkább nevelő egyesületként lehetett a Holland együttest számon tartani s némi túlzással ez volt igaz a Tottenham együttesére is. Mindkét klub szereplése a legjobb 4 között hatalmas meglepetés hiszen az Ajax a végső sikerre legesélyesebbként tekintett Juventust ütötte ki míg a Tottenham a majdnem ennyire esélyes Manchester City együttesét drámai ütközetben. Az esélyek inkább a hollandok mellett szólnak akik játékból verték meg a Juventust illetve a csoportkörben a Bayern München-t is s a Real Madrid is ebbe a sorba illik. A Tottenham-nek némi szerencséje is volt eddig úgy a csoportkörből való továbbjutás tekintetében mint a Manchester city ellen. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Tottenham Hotspur: Lloris;Vertonghen;Sanchez;Alderweireld;Trippier;Eriksen;Wanyama;Rose;Lucas;Llorente;Alli

Ajax Amsterdam: Onana;Veltman;De Ligt;Blind;Tagliafico;De Jong;Schone;De Beek;Ziyech;Tadic;Neres

A mérkőzést az Ajax kezdte. 5.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 15.perc: a folyamatos vendég akciók végén De Beek került 100%-os ziccerbe s lőtt Lloris mellett a kapuba 0:1! 17.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 20.perc: újabb vendég sarokrúgás helyzet nélkül. 25.perc: De Beek hagyott ki óriási helyzetet. 26.perc: Llorente fejelt kevéssel a kapu mellé. 30.perc: Tagliafico sárgult be. 39.perc: Vertonghen sérült meg helyére Sissoko állt be. 42.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 6 perc, 49.perc: Alderweireld fejelt centikkel a kapu fölé. ezzel ért véget az első játékrész.

A második félidőt a Tottenham kezdte. 47.perc: Tagliafico lőtt kapu mellé távolról. 48.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 63.perc: Veltman sárgult be. 65.perc: Schone helyére Mazrauri állt be. 76.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 78.perc: Neres lőtt a jobb kapufára. 79.perc: Rose helyére Davies állt be illetve Trippier helyére Foyth állt be. 87.perc: Huntelaar állt be Ziyech helyére. A hosszabbítás 4 perc melyben nagy helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek játszni könnyedséggel szaladtak át a hazai védelmen s úgy alakították ki a helyzeteiket mintha edzésen lettek volna. A vendégek a vezető gólt követő sokkból a 40. perc környékére ébredtek s alakítottak ki ezt követően kisebb helyzeteket. A második játékrészben már a hazaiak erőfölénye rajzolódott ki a pályán. Egyre több helyzetet alakítottak ki s egyre nagyobb volt a mezőny fölényük ám találatig így sem jutottak. A vendégek ismét a kieséses szakaszban idegenben nyertek ám e párharc még nem dőlt el.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.