TOTTENHAM HOTSPUR-ARSENAL F.C.

A Premier League 29. fordulóját rendezik meg a hét végén. A hét vége párosításai közül kiemelkedik a nyitó mérkőzés ahol a tabella 2. helyezettje a Tottenham Hotspur fogadja a 3. helyezett Arsenal-t. Több tekintetben is a forduló rangadója ez, a tabellán elfoglalt helyezés az egyik ok a másik, hogy két londoni együttes csap össze ráadásul ezen összecsapást tartják a legnagyobb londoni derbinek. Ami még pikánsabbá teszi az összecsapást, hogy az előző fordulóban mindkét együttes vereséget szenvedett. A hazaiak eddigi 28 mérkőzésükből 15-öt nyertek meg 9 döntetlen és 4 vereség mellett. Az elmúlt 5 mérkőzésükön 4-et győzelemmel abszolváltak 1 vereség mellett. A hazai tabellán az együttes a 3. 14 meccsből 8-at nyertek meg 4 döntetlen és mindössze 1 vereség mellett. A legutóbbi 5 bajnokijukon a White Hart Lane-en 4 győzelmet arattak 1 vereség mellett. A sérültek listáján N’Jie és Vertonghen neve szerepel. A vendég együttes eddigi 28 mérkőzéséből 15-öt nyert meg 6 döntetlen és 7 vereség mellett. Az utóbbi 5 fordulóban 2 győzelem mellett 1 döntetlent és 2 vereséget szenvedtek el. Az idegenbeli tabellán Wenger együttes a 3. 14 mérkőzésből 7-et nyertek meg 3 döntetlen és 4 vereség mellett. Az utóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükön 1 győzelmet arattak 2 döntetlen és 2 vereség mellett. A sérültek listáján Wilshere;Rosicky;Casorla;Chamberlain;Koscielny;Cech és Arteta neve szerepel. Így gyakorlatilag Wenger a fél kezdőjét a padon tudhatja akárcsak az ezt megelőző években. A két együttes elmúlt 17 mérkőzéséből a hazaiak 5 mérkőzést nyertek meg 5 döntetlen és 7 Arsenal siker mellett. Az utolsó 5 összecsapásból 1 Tottenham győzelem mellett 2 döntetlen és 2 Arsenal siker született. Az utolsó 5 White Hart Lane-en vívott mérkőzésből 3 hazai győzelem 1 döntetlen és 1 vendég győzelem született. A mérkőzés esélyese a hazai együttes nemcsak a pályaválasztás és a statisztikák miatt hanem Wenger sérültjei miatt is. Jó mérkőzés előtt állunk.

Tottenham Hotspur: Loris;Walker;Alderweirld;Wimmer;Rose,Dier;Dembele;Lamela;Alli;Eriksen;Kane

Arsenal: Ospina;Bellerin;Mertesacker;Gabriel;Gibbs;Coqulein;Elneny;Ramsey;Özil;Sanchez;Welbeck

A mérkőzést a hazai együttes kezdte. A 4.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 6.percben Kane lövését Ospina védte magabiztosan. A 7.percben hazai szöglet következett miután a vendég védők Kane lövésé blokkolták. A sarokrúgást követően Mertesacker fejelte ki a labdát agy újabb szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 15.percben hazai szabadrúgás következett melyet Eriksen lőtt a sorfalba 25 méterről. A 17.percben Ospina fogta meg eriksen szabadrúgását. A 18.percben Lloris ütötte le a labdát Welbeck elől az utolsó pillanatban. A 26.percben Lamela próbálkozását követően Ospina védett hatalmasat. A 27.percben Bellerin sárgult be lerántásért, az ezt követő szabadrúgást Ospina fogta magabiztosan. A 28.percben Lamela sárgult be visszarántásért. A 30.percben Coqulein sárgult be kezezésért. A 35.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 39.percben egy elképesztő támadás végén Ramsey sarokkal lőtt Lloris kapujába 0:1! A 45.percben Rose lőtt a kapu mellé távolról. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:1-es félidei eredmény.

A második félidőt a a vendég együttes kezdte. Az 50.percben Walker lőtt kapura de Ospina ki tudta ütni a játékszert. Az 55.percben Coqulein kapott sárga lapot ám ez már a második volt neki így piros lappal kellett,hogy elhagyja a pályát. Az 58.percben Kane lövését követően ha centikkel is de a labda nem haladt át a gólvonalon köszönhetően Ospina hatalmas bravúrjának. A 60.percben hazai szöglet következett melyet követően Alderweireld elé került a labda aki 6 méterről a kapu bal alsó sarkában landolt a labda 1:1! A 62.percben Kane egy zseniális lövéssel lőtte ki a kapu bal oldalát 2:1! A 64.percben Dier lövését védte Ospina. A 65.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 67.percben Lamela helyére Mason állt be a hazaiaknál. A 71.percben Rose távoli lövése ment el Ospina kapuja mellett. A 72.percben Kane egy szép cselt követően lőtt centikkel a kapu mellé. A 75.percben Elneny helyére Giroud állt be a vendégeknél. A 76.percben egy vendég kontra végén Sanchez lőtt 12 méterről a hazaik kapuba 2:2! A 78.percben Rose helyére Davis állt be a hazaiaknál. A 80.percben Alli távoli löketét védte Ospina. A 82.percben Dembele helyére Son állt be a hazaiaknál. A 83.percben hazai szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 85.percben Flamini állt be Welbeck helyére a vendégeknél. A 86.percben hazai szöglet következett Ospina védését követően de helyzet nem alakult ki belőle. A 87.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Sanchez szabadrúgását Lloris védte bravúrral. A 89.percben Gabriel fejelt a saját kapuja mellé, az ezt követő szögletből Kane lőtt a kapu fölé. A 90.percben Campbell állt be a vendégeknél Özil helyére. A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Walker lőtt a kapu fölé. A 93.percben Ramsey kapott kitűnő labdát de Wimmer hatalmasat mentett, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 94.percben Eriksen lőtt a kapu mellé. Ezzel véget is ért a találkozó.

Az első félidőben mindkét együttes visszafogottan kezdett. A félidő nagy részben a hazaiak diktálták a tempót illetve birtokolták többet a labdát ám rendkívül sok hibával ami a vendégekről is elmondható volt. A félidő végén a vendégek szinte a semmiből szerezték meg a vezetést, ezt követően a hazaiak próbáltak helyzeteket kialakítani de gólt már nem tudtak szerezni. A második félidő az elsőhöz hasonlóan kezdődött majd Coqulein kiállítása megváltoztatta a mérkőzés mentetét. A hazaiak gyorsan kiegyenlítettek majd meg is szerezték a vezetést. Ezt követően Wenger változtatott melynek Sanchez révén meg is lett az eredménye. A hazaiak ugyan igyekeztek gólt gólokat szerezni de végül maradt a döntetlen mely akár vendég győzelmet is hazahatott volna. Összességében a döntetlen igazságosnak tűnik mely eredménnyel a Leicester járhat a legjobban abban az esetben ha megnyeri soron következő mérkőzését.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.