TOTTENHAM HOTSPUR – CHELSEA F.C.

A Premier League tavaszi első fordulóját rendezik meg Január első hetében, melynek záró mérkőzését az ősszel  4. helyen záró Tottenham Hotspur  játssza az őszi bajnok Chelsea ellenében. A sarkantyúsok csak úgy mint tavaly idén is jó szezont produkáltak eleddig. 19 mérkőzésüket figyelembe véve 11 győzelmet arattak 6 döntetlen és 2 vereség mellett. Legutóbbi 5 mérkőzésükön 4 győzelmet arattak zsinórban s ezeket 1 vereség előzte meg. Hazai közönség előtt Pochettino fiai  9 mérkőzésből 7-et nyertek meg 2 döntetlen mellett, legutóbbi 5 hazai meccsükön 4 győzelmet arattak zsinórban és 1 döntetlent játszottak.  A Tottenham jelenleg 10 ponttal van lemaradva a Chealse-től 4 pontra a Liverpool-tól és 1 pontra az Arsenal-tól.  Azonos pontszámmal de jobb gólkülönbséggel előzik a Manchester City-t és 3 ponttal előzik meg a Manchester United-et. A hazaiak sérültje Lamela aki betegség miatt nem áll rendelkezésre. A vendég Chelsea Conte kezei alatt gyakorlatilag szárnyal egy rövidebb megingástól eltekintve. Jelenleg 13 mérkőzést nyertek meg zsinórban mellyel beállították az Arsenal korábbi rekordját s idén akár meg is dönthetik ezt amennyiben soron következő 2 meccsüket megnyerik. Eddigi 19 mérkőzésükből 16-ot nyertek meg 1 döntetlen és 2 vereség mellett. Idegenben 9 mérkőzésből hetet nyertek meg 1 döntetlen és 1 vereség mellett, legutóbbi 5 idegenbeli mérkőzésükből 5-öt nyertek meg. Így a Londoni kékek 6 ponttal vezetnek a Liverpool előtt a tabellán s 9 ponttal az Arsenal előtt. Egyedül Terry sérült a keretből. Az őszi összecsapáson a londoni kékek győzedelmeskedtek, ám a mai mérkőzés esélyesei a hazaiak. Kitűnő mérkőzés előtt állunk.

Tottenham Hotspur: Lloris;Ver Tonghen;Alderweireldt;Dier;Walker;Dembele;Wanyama;Rose;Alli;Eriksen;Kane

Chelsea: Courtois;Azpilicueta;Luiz;Cahill;Alonso;Kante;Matic;Moses;Pedro;Costa;Hazard

A mérkőzést a Tottenham együttese kezdte. 5.perc: Hzarad kapott kitűnő labdát az 5-ötsön belül ám a jobb kapufa mellé lőtt. 10.perc: Dembele passzolt Kane elé kinek labdáját Courtois fogta. 12.perc: Walker lőtte a labdát a kapu elé de a vendég védők kivágták azt a mezőnybe. 16.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Eriksen labdáját vágták ki a vendég védők. 17.perc: Walker lőtt kapásból csúnyán a kapu mellé. 18.perc: Pedro sárgult be. 21.perc: Rose beadását a vendég védelem szögletre tisztázta, melyet követően Wanyama elé került a labda de lövése elkerülte a kaput. 24.perc: Eriksen lőtt a kapu bal oldala mellé. 25.perc: vendég szabadrúgás következett melyet követően a labda a kapu fölé ment. 28.perc: Eriksen középre adását követően Walker lőtt a kapu mellé. 36.perc: Costa kapott jó labdát majd lőtt a kapu fölé. 38.perc: Cahill sárgult be. 40.perc: Wanyama sárgult be. 43.perc: vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 2 perc, 46.perc: Eriksen beadására Alli érkezett s el is tudta fejelni a labdát a jobb felső sarokba 1:0! 47.perc: Alli sárgult be szabálytalanságért.

A második félidőt Chelsea kezdte. 47.perc: Alli passzolt Kane irányába ám a védők ezt észrevették s elhappolták a csatár elől a labdát sőt rögtön ellentámadásba is indultak melynek végén Costa elé került a labda ám lövését Lloris szép mozdulattal hárította. 49.perc: Kante beadását fejelték ki a hazai védők így szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki, Hazard fejese messze a kapu mellé ment. 53.perc: MAtic lőtt távolról a kapu mellé. 54.perc: Eriksen lőtt magas labdát Alli felé aki szintén csakúgy mint első góljánál jól érkezett s fejelt a kapuba 2:0! Érik a forduló legnagyobb meglepetése! 56.perc. Moses cselsorozatát követően lőtt ám lövését blokkolták. 59.perc: Costa lapos passzát a 16-oson belül a védők csípték el. 60.perc. Kante lőtt a 16-osról a kapura de lövését blokkolták így sarokrúgás következett. A szögletből helyzet nem alakult ki. 65.perc: Willian érkezett Alonso helyére. 66.perc: Eriksen lövését a vendég védők blokkolták nagy nehézségek árán. 67.perc. veszélyes vendég akció melyet a hazai védők szűrtek meg. 69.perc: a hazai védelem ismét munkában s ezúttal Pedro beadását szűrték meg. 71.perc: Moses előtt csúszott el a labda egy jobb oldali beadást követően. 73.perc. Pedro adott keresztbe a kapu elé de a védők ezt is ki tudták vágni szögletre. Az ezt követő két sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. 74.perc: Dembele helyére Winks érkezett a hazaiaknál. 77.perc: hazai szabadrúgás következett melyet követően Eriksen lőtt a kapu bal oldala mellé. 79.perc: Fabregas érkezett Kante helyére. 85.perc: Moses helyére Batshuay állt be a vendégeknél. 86.perc: Sissoko érkezett Alli helyére a hazaiaknál. 87.perc: Rose sárgult be. 89.perc: Pedro labdáját a hazai védők vágták ki, így vendég szöglet következett melyet követően Luiz érkezett jól s fejelt a kapu fölé. A hosszabbítás 4 perc. A 92.percben Kane helyére Son állt be. Ezzel ért véget a ma esti találkozó.

Az első játékrészben a vendég együttes kezdett kicsit agresszívebben ám a hazaiak hamar válaszolni tudtak Hazard helyzetére. Sőt ezt követően inkább a vendég kapu forgott veszélyben igaz a helyzetek száma nem az egeket verdeste valamint a helyzetek minősége sem volt a veszélyes kategóriába sorolható. A félidő végi hazai gól szinte a semmiből jött igaza a hazai együttes talán egy hajszálnyival jobban megérdemelte a vezetést mint a vendégek. A második játékrészben a hazaiak használták ki jobban kevés helyzetüket s Alli révén meg is szerezték második találatukat. Ezt követően az egész játékrészben a vendégek alakítottak ki kisebb nagyobb helyzeteket. Azonban ezúttal a nagy számok törvénye sem segített a vendégeken, akik ember emlékezet óta nem maradtak gól képtelenek egészen a mai napig. A hazaiak számára kitűnően kezdődött az év s pontszámban beérték a Manchester City együttesét. A Chelsea előnye így is jelentős 5 pont a Liverpool előtt, ám a 6. Manchester United-el szemben 10 pontra csökkent. Nagyon szorossá vált így a tabella eleje, kitűnő tavasz előtt állunk. A hét végén pedig indul a Premier League csaptoknak is az FA Kupa.

Check Also

F.C. BAYERN MÜNCHEN – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 26. fordulójának csúcsrangadóján a listavezető Borussia Dortmund látogat az edzőváltáson áteső Bayern Münchenhez. …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.