TOTTENHAM HOTSPUR-CHELSEA F.C.

A Premier League 14. Fordulójának vasárnapi rangadóját a White Hart Lane-en rendezik ahol a Tottenham Hotspur fogadja a Chelsea együttesét. A hazaiak  a tabella 5.helyén állnak miután 6 győzelmet 6 döntetlent és mindössze 1 vereséget szenvedtek el. A sarkantyúsok  formája nagyon jó hiszen az első fordulót követően nem kaptak ki valamint elmult 5 mérkőzésükből 3-t nyertek meg 2 döntetlen mellett. A sérültek listáján Prtichard;Chadli ésAlli neve szerepel, tehát egy rendkívül erős együttes vár Mourinho együttesére. A vendégek a katasztrófális bajnoki kezdést követően úgy fest kiláballhatnak a gödörből amennyiben ma legyőzik ellenfelüket. A tabella 15. helyezett együttese 4 győzelem mellett 2 döntetlent harcolt ki és 7-szer szenvedett vereséget ami a klub legrosszabb Premier League rajtjának számít. A Bajnokok Ligájában a kékek idegenben tudtak nyerni ráadásul 4:0-ra. A sérülteket illetően  Courtois;Falcao és Terry aki ma biztosan nem lép pályára. A két együttes korábbi mérkőzéseit a Chelsea zárta több sikerrel azonban az idei éveben a kékek még nem tudták legyőzni a Tottenham-et. Az esélyek a Totthenem mellett szólnak ám ez egy igazi londoni rangadó így az eredményt nehéz megjósolni.

Tottenham Hotspur: Lloris;Walker;Alderweireld;Vertonghen;Rose;Mason;Dier;Son;Dembele;Eriksen;Kane

Chelsea: Begovic;Azpilicueta;Cahill;Zouma;Ivanovic;Fabregas;Matic;Pedro;Oscar,Willian;Hazard

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 3.percben egy bal oldali beadást követően Kane elől mentett Begovic szögletre ám az esetet követően megsérült. A sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 8.percben Willian középre tett labdáját Lloris szedte fel a földről. A 12.percben újabb hazai szöglet következett melyet a vendég védők fejeltek ki. A 13.percben hazai szabadrúgás következett melyet Eriksen ívelt a kapu elé ahonnét Cahill rúgta ki a labdát. A 14.percben újabb hazai pontrúgás következett azonban egy szabálytalanságot követően a Chelsea hozhatta a labdát. A 15.percben Vertonghen mellől Pedro próbálkozott de Lloris fogta a labdát. A 17.percben Kane távoli próbálkozását védte Begovic igaz csak második szándékra tudta megfogni a labdát. A 19.percben Pedro elől Dembele mentett nagyot. Az ezt követő sarokrúgást Lloris öklözte ki. A 20.percben egy szép vendég kontra végén Willian középre adására Hazard érkezett jól s fejelt Lloris kapuja fölé. A 23.percben egy tetszetős vendég akció végén Pedro lőtt egy látványos csel után a hazai kapu fölé centikkel. A 25.percben Willian középre adását fejelte ki Vertonghen az oldalvonalon túlra. A 27.percben Kane adott középre kitűnően ám Begovic ki tudta ütni a játékszert. A 28.percben egy kitűnő jobb oldali beadást követően Begovic kezében landolt a labda, az esetnél Kane került gyanús körülmények között a földre a 16-oson belül. A 31.percben Bgovic védett nagyot Dembele próbálkozását követően. Az ezt követő sarokrúgásból a vendégek vezethettek kontrát mely végén Rose szabálytalankodott Hazard-al szemben. A szabadrúgást követően Vertonghen fejelte ki a labdát. A 40.percben Kane szabálytalankodott Willian ellen így a hazaiak csatára be is sárgult. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 42.percben Oscar cselezett a 16-oson belül majd lőtt az oldalhálóba. A 46.percben Walker sárgult be, az ezt követő szabadrúgásból Ivanovic fejelt a kapu mellé, de a védő lesről indult így a hazaiak hozhatták a labdát. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték.  A 49.percben Azpilicueta kezezését hagyta figyelmen kívül a játékvezető a 16-oson belül. Az 51.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Zouma előtt ment el a labda amit végül Lloris fogott meg. Az 52.percben Vertonghen is besárgult . Az 55.percben Mason tört be a 16-oson belülre ám a vendég védők szerelni tudták. Az 56.percben Lamela állt be Mason helyére. Az 59.percben Matic sárgult be. A 62.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 64.percben Son próbálkozását Begovic fogta. A 68.percben Hazard szenzációs lövését Lloris védte óriási bravúrral, az ezt követő két szögletből helyzet nem alakult ki. A 75.percben Son helyére N’jie állt be a hazaiaknál. A 78.percben Pedro elől Alderweireld mentett a 16-oson belül. A 84.ercben Pedro középre adását blokkolták a hazai védők. A 87.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazaik hozhatták a labdát. A 89.percben Willian helyére Kenedy érkezett a vendégeknél. A 90.percben vendég szabadrúgás következett de  a beívelést követően a hazaiak hozhatták a labdát. A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Pedro helyére Cheak lépett pályára. A 95.percben Azplilcueta sárgult be, s ezzel véget is ért az összecsapás.

Az első játékrészben jól kezdett a hazai együttes ám leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak illetve beadásokkal de ezeket Begovic illetve  a vendég védelem hatástalanítani tudta. A vendégek az első negyed órát követően kezdtek el éledezni ám egy egy gyors kontrán illetve egy Pedro távoli lövésen kívül nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. A második félidőben az együttesek egy fokozattal mintha kisebb sebességbe kapcsoltak volna, a helyzetek elmaradtak s inkább a labdabirtoklásé lett a főszerep a középpályán. A mérkőzés végén inkább a vendégek birtokolták a labdát ám ez csak a meddő mezőnyfölényre volt elég. Összességében a döntetlent mindkét együttes megérdemelte.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.